Oogontsteking bij de hond

Oogontsteking

Indien men spreekt over een oogontsteking dan wordt er vaak conjunctivitis mee bedoelt. Dit is een ontsteking van de conjunctiva (het bindvlies) van het oog. Het komt veel voor bij de hond en bij diverse rassen die hangende oog leden hebben. Bij de Sint Bernard en de Sint Hubertus komt het zeer veel voor. Het komt vaak door een lokale prikkel van bv een stofje of een voorwerp in het oog. Hier kunnen zich dan schimmels en bacteriën gaan nestelen.

Symptomen van oogontsteking bij de hond

De symptomen van conjunctivitis zijn roodheid, gezwollenheid, jeuk of pijn, verhoogde traanafscheiding en etterige ogen.

Diagnose van oogontsteking bij de hond

Door middel van een makkelijk onderzoek aan het oog. Er moet gekeken worden of er geen diepere letsels in de rok van het oog zitten en of er geen kleine voorwerpen (korenaar) of stofjes in het oog aanwezig zijn.

Behandeling van oogontsteking bij de hond

Antobiotica in de vorm van druppels voor het oog volstaan meestal voor ongecompliceerde conjunctivitis.

Prognose van oogontsteking bij de hond

Als er geen diep letsel zit in de oogrok is de prognose positief. Zonder blijvend letsel zullen de bindvliezen meestal genezen.

Preventie van oogontsteking bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Oogontsteking bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Beierse Bergzweet pups te koop!

Geboren op 11 mei, 7 prachtige pups! Gawra Z Grodziskich Borow (Kees) X NL kamp Swagger-Brawura Tr

Centraal- Aziatische herdershond (puppyà

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st