Oogontsteking

Oogontsteking bij de hond

Indien men spreekt over een oogontsteking dan wordt er vaak conjunctivitis mee bedoelt. Dit is een ontsteking van de conjunctiva (het bindvlies) van het oog. Het komt veel voor bij de hond en bij diverse rassen die hangende oog leden hebben. Bij de Sint Bernard en de Sint Hubertus komt het zeer veel voor. Het komt vaak door een lokale prikkel van bv een stofje of een voorwerp in het oog. Hier kunnen zich dan schimmels en bacteriën gaan nestelen.

Symptomen

De symptomen van conjunctivitis zijn roodheid, gezwollenheid, jeuk of pijn, verhoogde traanafscheiding en etterige ogen.

Diagnose

Door middel van een makkelijk onderzoek aan het oog. Er moet gekeken worden of er geen diepere letsels in de rok van het oog zitten en of er geen kleine voorwerpen (korenaar) of stofjes in het oog aanwezig zijn.

Behandeling

Antobiotica in de vorm van druppels voor het oog volstaan meestal voor ongecompliceerde conjunctivitis.

Prognose

Als er geen diep letsel zit in de oogrok is de prognose positief. Zonder blijvend letsel zullen de bindvliezen meestal genezen.

Preventie

Het is niet bekend wat je kunt doen om Oogontsteking te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden je te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Heb jij vragen of tips? Meld ze dan gerust

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Anderen bekeken ook