Oogontsteking bij de hond

Oogontsteking

Oogontsteking

Indien men spreekt over een oogontsteking dan wordt er vaak conjunctivitis mee bedoelt. Dit is een ontsteking van de conjunctiva (het bindvlies) van het oog. Het komt veel voor bij de hond en bij diverse rassen die hangende oog leden hebben. Bij de Sint Bernard en de Sint Hubertus komt het zeer veel voor. Het komt vaak door een lokale prikkel van bv een stofje of een voorwerp in het oog. Hier kunnen zich dan schimmels en bacteriën gaan nestelen.

Symptomen van oogontsteking bij de hond

De symptomen van conjunctivitis zijn roodheid, gezwollenheid, jeuk of pijn, verhoogde traanafscheiding en etterige ogen.

Diagnose van oogontsteking bij de hond

Door middel van een makkelijk onderzoek aan het oog. Er moet gekeken worden of er geen diepere letsels in de rok van het oog zitten en of er geen kleine voorwerpen (korenaar) of stofjes in het oog aanwezig zijn.

Behandeling van oogontsteking bij de hond

Antobiotica in de vorm van druppels voor het oog volstaan meestal voor ongecompliceerde conjunctivitis.

Progonose van oogontsteking bij de hond

Als er geen diep letsel zit in de oogrok is de prognose positief. Zonder blijvend letsel zullen de bindvliezen meestal genezen.

Preventie van oogontsteking bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Oogontsteking bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Welke rassen zijn vatbaar voor oogontsteking

Van de volgende rashonden is bekend dat ze aanleg hebben of gevoelig zijn voor oogontsteking

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook