Wie is Startpunthonden?

Startpunthonden: dé website voor elke hondenliefhebber

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk het beste voor jouw trouwe viervoeter. Of je nu op zoek bent naar uitgebreide rasbeschrijvingen, informatie over veelvoorkomende ziektes of opvoedingstips, bij Startpunthonden ben je aan het juiste adres. Deze website is dé startpagina voor elke hondenliefhebber en biedt een schat aan informatie. Of je nu op zoek bent naar informatie over specifieke rassen, gezondheid of opvoeding, bij Startpunthonden vind je het allemaal.

De website is opgericht in 2011 door een klein team met een gedeelde passie voor honden. Sindsdien hebben wij de website continu uitgebreid en onderhouden en dit doen wij nog steeds. Een belangrijke maatstaf voor ons is het raadplegen van zoveel mogelijk bronnen om zo de meest actuele en betrouwbare informatie te bieden.

Uitgebreide rasbeschrijvingen

Een belangrijk onderdeel van de website zijn de uitgebreide rasbeschrijvingen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken bij het kiezen van een hond. Naast algemene informatie over het ras, zoals grootte, gewicht en temperament, vind je ook informatie over eventuele erfelijke ziektes die bij het ras voorkomen en kunnen wij je wellicht helpen met opvoedingstips.

Uitgebreide beschrijvingen over ziektes

Naast de rasbeschrijvingen biedt Startpunthonden ook uitgebreide informatie over ziektes die bekend zijn bij honden. Hier vind je informatie over symptomen, diagnoses en prognoses, zodat je altijd goed geïnformeerd bent over de gezondheid van jouw hond.

Gedragsproblemen en opvoedingstips

Naast gezondheid is ook opvoeding een belangrijk aspect van het houden van een hond. Op Startpunthonden vind je dan ook uitgebreide artikelen over gedragsproblemen en opvoedingstips. Of je nu vragen hebt over zindelijkheidstraining, socialisatie of het aanleren van commando's, bij Startpunthonden vind je de antwoorden.

Dierenartsen, hondenscholen en fokkers

Naast informatie over honden zelf, biedt Startpunthonden ook handige tools om de beste zorg voor jouw hond te vinden. Zo vind je op de website een overzicht van dierenartsen in Nederland met reviews van andere hondenbezitters. Ook kun je hier hondenscholen vinden met recensies en ervaringen van andere hondenbezitters.

Ben je op zoek naar een betrouwbare fokker? Ook dan biedt Startpunthonden uitkomst. Hier vind je een overzicht van fokkers met hun aanbod van pups. Zo weet je zeker dat je een gezonde en sociale hond in huis haalt. Heb jij een ervaring met een fokker? Deel die dan zodat andere kunne profiteren van jou feedback!

Advertenties voor pups en herplaatsers

Tot slot biedt Startpunthonden ook een marktplaats voor hondenadvertenties. Hier vind je een overzicht van honden die ter adoptie, of te koop worden aangeboden, Zo kun je op één plek alles vinden wat je nodig hebt voor jouw hond. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je zelf een nest wilt bieden of dat je om wat voor reden dan ook je hond moet herplaatsen. Dat kan ook bij ons! Geheel gratis, zonder poespas. De advertentie blijft net zolang staan tot jij deze er weer afhaalt.

Het kleine team achter Startpunthonden zet zich dag in dag uit in om de website up-to-date te houden en te blijven uitbreiden. Dit doen wij niet alleen uit liefde voor honden, maar ook omdat we weten hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn. Inmiddels is Startpunthonden uitgegroeid tot dé website voor elke hondenliefhebber.

Kortom: Of je nu net een pup zoekt of al jaren een trouwe viervoeter hebt die wat last krijgt van zijn gezondheid, bij Startpunthonden vind je alles wat je nodig hebt om jouw hond de beste zorg te bieden. Van rasinformatie tot gezondheidsinformatie. Van opvoedingstips tot hondenscholen en van dierenartsen tot fokkers, bij Startpunthonden ben je aan het juiste adres. Neem snel een kijkje op de website en ontdek zelf alle mogelijkheden!