Het laatste en leukste nieuws over honden

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie

Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen

De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup

Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.

De top 12 van de meest stinkende honden

Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?

Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht

NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo

Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.

Vernieuwende pijnbestrijding voor honden met artrose

Honden die aan artrose lijden hebben baat bij een vernieuwende pijnbestrijding: een injectie in het gewricht die langdurige pijnverlichting biedt

NVWA neemt alle honden weg bij Brabantse fokker

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 23 mei jl besloten om alle honden die nog op de locatie in Eersel aanwezig weg te halen

Het versterken van rashonden middels Outcross

Als het gaat om het fokken van honden, is het behoud van genetische diversiteit en het verminderen van erfelijke aandoeningen van vitaal belang.