Pomchi

De Pomchi: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Pomchi

De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Chihuahua. Ze worden aangeduid als een "designer hond". Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Karakter van een Pomchi

De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant.

Temperament van een Pomchi

De Pomchi is aanhankelijk, levendig, alert en loyaal en ze doen het het best in huizen met oudere, attente kinderen. Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen die andere huisdieren hebben. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of bij ongewone geluiden. De Pomchi kan agressief zijn qua gedrag, is onbevreesd en ze kunnen onophoudelijk blaffen. Vaak hechten ze zich aan een bepaald persoon in het gezin.

Verzorging van een Pomchi

De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, trachea collaps en oogontsteking.

Vacht van een Pomchi

De vacht van de Pomchi verschillend zijn. Soms een enkele vacht, soms met een ondervacht

Trainen en opvoeden van een Pomchi

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Pomchi

De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Kenmerken van een Pomchi

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 15 - 22 cm
  • Gewicht: 2 - 5 kg
Grootte:
1
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Pomchi

Van een Pomchi is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test