Rasbeschrijving van de Pomchi

De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Chihuahua. Ze worden aangeduid als een "designer hond". Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Karakter van een Pomchi

De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant.

Temperament van een Pomchi

De Pomchi is aanhankelijk, levendig, alert en loyaal en ze doen het het best in huizen met oudere, attente kinderen. Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen die andere huisdieren hebben. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of bij ongewone geluiden. De Pomchi kan agressief zijn qua gedrag, is onbevreesd en ze kunnen onophoudelijk blaffen. Vaak hechten ze zich aan een bepaald persoon in het gezin.

Verzorging van een Pomchi

De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, trachea collaps en oogontsteking.

Vacht van een Pomchi

De vacht van de Pomchi verschillend zijn. Soms een enkele vacht, soms met een ondervacht

Trainen en opvoeden van een Pomchi

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Pomchi

De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Kenmerken van een Pomchi

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 15 - 22 cm
Gewicht: 2 - 5 kg
Grootte:
1
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Pomchi Trachea collaps   Oogontsteking   Patellaluxatie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test