De Pomchi: een vrolijke en speelse hond

Alles wat je wilt weten over de Pomchi

Over de Pomchi

De Pomchi is een hybride hondenras, dat is ontstaan uit de kruising van een Pomeranian en een Chihuahua. Het is niet precies bekend wanneer deze kruising voor het eerst plaatsvond, maar het ras is pas in de afgelopen decennia populair geworden.

Hoewel de Pomchi nog geen erkend ras is bij officiële instanties zoals de American Kennel Club (AKC), wordt het ras wereldwijd  steeds populairder bij hondenliefhebbers. Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Wat kost een Pomchi

De kosten voor een Pomchi kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Pomchi ergens tussen de € 2.000 en de € 2.700 zal liggen.

Karakter van een Pomchi

De Pomchi staat bekend om zijn vriendelijke, levendige en speelse karakter. Ze zijn erg sociaal en kunnen het goed vinden met mensen van alle leeftijden. Door hun intelligentie zijn ze gemakkelijk te trainen en leren ze snel nieuwe commando's. De Pomchi is erg aanhankelijk en geniet van aandacht. Ze zijn ook alert en waakzaam en zullen hun baasjes waarschuwen als er vreemden of ongewone geluiden zijn. De Pomchi kan soms wat eigenwijs zijn, maar over het algemeen zijn het loyale en liefdevolle honden die graag bij hun baasjes zijn en deel uitmaken van het gezin.

Temperament van een Pomchi

De Pomchi is een hond met een aanhankelijk, levendig, alert en loyaal karakter. Ze zijn over het algemeen geschikt voor huizen met oudere en attente kinderen. De Pomchi kan wantrouwend zijn tegenover vreemden en zal zijn familie waarschuwen bij ongewone geluiden of bezoekers. Ze hebben de neiging om onophoudelijk te blaffen

Verzorging van een Pomchi

De Pomchi heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig als het gaat om de vachtverzorging. Af en toe borstelen om de losse haren te verwijderen is voldoende. Net als veel kleine honden kan de Pomchi gevoelig zijn voor tandproblemen, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. Daarnaast kunnen ze ook last hebben van patella luxatie, een aandoening waarbij de knieschijf uit de groef schiet. Ook kunnen ze gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals trachea collaps en oogontsteking.

Vacht van een Pomchi

De Pomchi heeft een dichte, zachte vacht die kan variëren van kort tot middellang. De kleur van de vacht kan verschillen en omvat vaak tinten van bruin, zwart, wit en crème. Sommige Pomchi's hebben ook een tweekleurige of driekleurige vacht.

Trainen en opvoeden van een Pomchi

De Pomchi is over het algemeen een slimme en leergierige hond die graag trucjes leert en nieuwe commando's oppakt. Ze zijn gevoelig voor de stemming en houding van hun baasje, en reageren het beste op positieve en consistente training. Een harde of ruwe aanpak zal averechts werken. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn.

Het is ook belangrijk om grenzen te stellen en consistent te zijn met de regels en verwachtingen van de Pomchi. Ze hebben de neiging om te blaffen en kunnen territoriaal zijn, dus het is belangrijk om hen te leren wat wel en niet acceptabel gedrag is.

Activiteit en bewegen van een Pomchi

De Pomchi is een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Dagelijks een stevige wandeling maken is een must voor deze hond. Het is ook belangrijk om ze te voorzien van voldoende mentale stimulatie en uitdaging, zoals spelletjes en speelgoed. Ze zijn ook gedreven in behendigheidstraining of andere hondensporten.

Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Kenmerken van een Pomchi

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 15-22 cm. Teef: 15-22 cm
  • Gewicht: Reu: 2-5 kg. Teef: 2-5 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Pomchi

De Pomchi is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Pomchi is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource:https://formydog.info/poroda-sobak-pomchi/, Pomchi1, modified, CC BY-SA 4.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test