Rasbeschrijving van de Pomchi

De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Chihuahua. Ze worden aangeduid als een "designer hond". Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Karakter

De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant.

Temperament

De Pomchi is aanhankelijk, levendig, alert en loyaal en ze doen het het best in huizen met oudere, attente kinderen. Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen die andere huisdieren hebben. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of bij ongewone geluiden. De Pomchi kan agressief zijn qua gedrag, is onbevreesd en ze kunnen onophoudelijk blaffen. Vaak hechten ze zich aan een bepaald persoon in het gezin.

Verzorging

De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, trachea collaps en oogontsteking.

Vacht

De vacht van de Pomchi verschillend zijn. Soms een enkele vacht, soms met een ondervacht

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 15 - 22 cm
Gewicht: 2 - 5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

JustMe

geplaatst op 2 mei 2021 | 16:52

Inderdaad een pomchi kan prima overleg met andere huisdieren, hier naast een pomchi, 2 katten en papegaai en ook dat klikt met elkander, het is denk ik veel afhankelijk hoe consequent/alert je bent en hoe je de dieren met elkaar introduceert. Ongeacht of t al een jonger dier of ouder dier is.

Kayley

geplaatst op 13 april 2020 | 15:44

Dat een pomchi niet met andere honden kan kan is in mijn situatie niet het geval, wij hebben een labrador van 5 jaar en nu een pomchi van 16 weken.. gaat perfect samen, de labrador wacht op de pomchi met uitlaten, doet zachtjes met spelen met haar, het is maar net wat een hond gewend is.. de labrador is geboren tussen andere honden en de pomchi ook ze zijn dus erg gewend aan andere honden

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test