Pomchi

Alles wat je wilt weten over de Pomchi

De Pomchi: een vrolijke en speelse hond

Over de Pomchi

De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Chihuahua. Ze worden aangeduid als een "designer hond". Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Wat kost een Pomchi

De kosten voor een Pomchi kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Pomchi ergens tussen de € 2.000 en de € 2.700 zal liggen.

Karakter van een Pomchi

De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant. Het karakter van deze hond is vrolijk, speels en sociale, en ze hebben een groot vermogen om zich aan te passen aan elke situatie. Ze zijn makkelijk te trainen, slim en leergierig, en ze houden ervan om bij hun baasjes te zijn.

Temperament van een Pomchi

De Pomchi is aanhankelijk, levendig, alert en loyaal en ze doen het het best in huizen met oudere, attente kinderen. Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen die andere huisdieren hebben. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of bij ongewone geluiden. De Pomchi kan agressief zijn qua gedrag, is onbevreesd en ze kunnen onophoudelijk blaffen. Vaak hechten ze zich aan een bepaald persoon in het gezin.

Verzorging van een Pomchi

De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, trachea collaps en oogontsteking.

Vacht van een Pomchi

De vacht van de Pomchi verschillend zijn. Soms een enkele vacht, soms met een ondervacht

Trainen en opvoeden van een Pomchi

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi is eigenzinnig en kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Pomchi

De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Kenmerken van een Pomchi

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12-15 jaar
  • Schofthoogte: 15 - 22 cm
  • Gewicht: 2 - 5 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Pomchi

De Pomchi is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Pomchi is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test