Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is een Iers ras en werd oorspronkelijk gefokt om als werkhond te kunnen dienen. Dit ras werd gebruikt om rond de boerderij en het huis het ongedierte te verjagen, evenals voor de jacht op vos en das.

Karakter van een Glen of Imaal Terrier

Het is een middelgroot ras en de Glen of Imaal Terrier is veerkrachtig en winterhard. Hij wordt vaak aangeduid als een "grote hond op korte poten".

Temperament van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is een liefdevolle, trouwe metgezel en een bedreven jager. Dit ras wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze doen het niet goed met andere honden of kleine huisdieren. De Glen of Imaal Terrier zal hun familie waarschuwen voor gevaar en om deze reden zijn ze goede waakhonden. Ze gedijen op menselijk gezelschap, maar eisen niet veel aandacht. De Glen of Imaal Terrier is moedig, koppig en pittig, maar heeft kalmte en geduld.

Verzorging van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is heel gemakkelijk te verzorgen. Tweejaarlijkse trimmen van de vacht is vereist. De haren op de voetzolen moeten kort gehouden worden en de overtollige haren in de oren moeten regelmatig geplukt worden. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras en beperkte tussenkomst van fokkers, heeft dit ras voor zover bekend geen gezondheidsproblemen.

Vacht van een Glen of Imaal Terrier

Dit ras heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is hard in textuur, ruig en van gemiddelde lengte. De ondervacht is zacht en dicht. De Glen of Imaal Terrier verhaart niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Glen of Imaal Terrier

Glen of Imaal Terrier's zijn leergierig en intelligent. Dit ras kan heel eigenzinnig zijn en kunnen proberen hun eigenaar domineren. De Glen of Imaal Terrier is extreem gevoelig voor correctie. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining moeten altijd gegeven worden met eerlijkheid, respect en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier ras is geschikt voor zowel appartement als landelijk wonen. Ze genieten van de dagelijkse wandelingen. Het zijn uitstekende reisgenoten omdat ze veel plezier beleven aan auto rijden

Kenmerken van een Glen of Imaal Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Niet hoger dan 35 cm
  • Gewicht: 15-17 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Glen of Imaal Terrier

Van een Glen of Imaal Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test