Rasbeschrijving van de Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is een Iers ras en werd oorspronkelijk gefokt om als werkhond te kunnen dienen. Dit ras werd gebruikt om rond de boerderij en het huis het ongedierte te verjagen, evenals voor de jacht op vos en das.

Karakter van een Glen of Imaal Terrier

Het is een middelgroot ras en de Glen of Imaal Terrier is veerkrachtig en winterhard. Hij wordt vaak aangeduid als een "grote hond op korte poten".

Temperament van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is een liefdevolle, trouwe metgezel en een bedreven jager. Dit ras wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze doen het niet goed met andere honden of kleine huisdieren. De Glen of Imaal Terrier zal hun familie waarschuwen voor gevaar en om deze reden zijn ze goede waakhonden. Ze gedijen op menselijk gezelschap, maar eisen niet veel aandacht. De Glen of Imaal Terrier is moedig, koppig en pittig, maar heeft kalmte en geduld.

Verzorging van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier is heel gemakkelijk te verzorgen. Tweejaarlijkse trimmen van de vacht is vereist. De haren op de voetzolen moeten kort gehouden worden en de overtollige haren in de oren moeten regelmatig geplukt worden. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras en beperkte tussenkomst van fokkers, heeft dit ras voor zover bekend geen gezondheidsproblemen.

Vacht van een Glen of Imaal Terrier

Dit ras heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is hard in textuur, ruig en van gemiddelde lengte. De ondervacht is zacht en dicht. De Glen of Imaal Terrier verhaart niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Glen of Imaal Terrier

Glen of Imaal Terrier's zijn leergierig en intelligent. Dit ras kan heel eigenzinnig zijn en kunnen proberen hun eigenaar domineren. De Glen of Imaal Terrier is extreem gevoelig voor correctie. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining moeten altijd gegeven worden met eerlijkheid, respect en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Glen of Imaal Terrier

De Glen of Imaal Terrier ras is geschikt voor zowel appartement als landelijk wonen. Ze genieten van de dagelijkse wandelingen. Het zijn uitstekende reisgenoten omdat ze veel plezier beleven aan auto rijden

Kenmerken van een Glen of Imaal Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Niet hoger dan 35 cm
Gewicht: 15-17 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Glen of Imaal Terrier Levershunt  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test