Korea Jindo Dog: door Koreaanse regering is uitvoer beperkt

Alles wat je wilt weten over de Korea Jindo Dog

Over de Korea Jindo Dog

De Koreaanse Jindo Hond  of kortweg Jindo, komt van het eiland Jin in het zuidwesten van Korea. Dit ras heeft een bijzondere geschiedenis, want het is het enige Koreaanse hondenras dat op de rand van uitsterven stond. Gelukkig werd het ras erkend door de overheid in 1967 als onderdeel van het nationale natuurlijke erfgoed en zijn de lokale omgangsvormen met dieren verbeterd. Wellicht door het contact tussen Japan en Korea zijn er kruisingen ontstaan met de Japanse Akita, die er qua uiterlijk het meest op lijkt.

Wat kost een Korea Jindo Dog

De kosten voor een Korea Jindo Dog zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Korea Jindo Dog.

Karakter van een Korea Jindo Dog

De Koreaanse Jindo is een waakse hond die gepassioneerd jaagt. De reuen kunnen vaak zeer dominant zijn ten opzichte van andere mannetjes. In Korea staat dit ras symbool voor trouw en loyaliteit aan zijn baas en is het zeer gehecht aan zijn baas, inclusief kinderen. Ze zijn gereserveerd en voorzichtig ten opzichte van vreemden. Thuis zijn ze rustig en buiten zijn ze speels, actief en lijken ze wel onvermoeibaar.

De Koreaanse Jindo Dog staat erom bekend zeer intelligent en alert te zijn, wat ze tot uitstekende waakhonden maakt. Ze hebben een onafhankelijke en eigenzinnige persoonlijkheid, en kunnen soms koppig en moeilijk te trainen zijn. Echter, met de juiste opvoeding en training kunnen ze uitgroeien tot gehoorzame en loyale metgezellen. Ze hebben veel beweging nodig en zijn van nature goede jagers, dus een actieve levensstijl en voldoende uitdaging zijn belangrijk voor deze honden. Ze hebben ook een sterke neiging om hun territorium te beschermen, dus socialisatie op jonge leeftijd is van groot belang. Over het algemeen zijn het zeer trouwe en liefdevolle honden voor hun eigenaren, maar het kan even duren voordat ze vreemden vertrouwen.

Temperament van een Korea Jindo Dog

De Jindo is een ras met een sterk karakter en is daarom niet geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met honden. Ze hebben een onafhankelijk karakter en een sterke wil, dus het kan moeilijk zijn om ze te trainen. Maar als ze eenmaal getraind zijn, zijn het fantastische huisdieren. Jindo's zijn zeer loyaal aan hun baas en gezin en beschermen hen tot de dood. Ze zijn aanhankelijk, vriendelijk en zachtaardig, maar hebben wel een hoge prooidrift, dus het is beter om geen andere huisdieren in huis te hebben. Ze gedijen het best in een huis met oudere kinderen en andere honden waar ze mee zijn opgegroeid. Het is belangrijk om ze veel aandacht en liefde te geven, anders kunnen ze destructief worden als ze zich vervelen of eenzaam voelen.

Verzorging van een Korea Jindo Dog

De Jindo vereist regelmatig borstelen van de vacht omdat de losse haren te minimaliseren. Tijdens de zware rui, tweemaal per jaar, is elke dag borstelen een absolute must. 

Een Koreaanse Jindo kan gemiddeld 12-15 jaar oud worden en is over het algemeen een gezond ras. Ze zijn wel vatbaar voor enkele veel voorkomende hondenziekten en parasieten, maar hebben zelden ernstige genetische afwijkingen. Enkele van deze gezondheidsproblemen zijn heupdysplasie, hypothyreoïdie en patella luxatie. Omdat het ras natuurlijk is ontwikkeld met minimale menselijke betrokkenheid, hebben ze meestal een sterke weerstand tegen gezondheidsproblemen.

Vacht van een Korea Jindo Dog

De Jindo heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, hard en is veel meer overvloedig op de hals en borst. De ondervacht is dicht en zacht, maar is voldoende om de bovenvacht te steunen. De Jindo verhaard tweemaal per jaar erg veel.

De vacht van de Koreaanse Jindo kan verschillende kleuren hebben, waaronder rood, wit, zwart, beige en gestroomd. Er zijn ook verschillende patronen mogelijk, zoals effen, gestroomd en bont.

Trainen en opvoeden van een Korea Jindo Dog

Een Jindo is een hond met een sterke wil en een onafhankelijk karakter. Dit betekent dat een consequente opvoeding vanaf jonge leeftijd belangrijk is om ongewenst gedrag te voorkomen. Het is belangrijk dat de eigenaar van een Jindo ervaring heeft met hondentraining en de juiste technieken gebruikt om de hond te leren luisteren. Het is ook belangrijk om de hond voldoende te socialiseren om te voorkomen dat hij te beschermend wordt naar zijn eigen mensen toe en te wantrouwend naar vreemden.

Omdat de Jindo van nature een jachthond is, kan het nuttig zijn om hem te trainen in gehoorzaamheid en speuren. Het is belangrijk om de training op een positieve manier te benaderen en de hond te belonen voor goed gedrag.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de Jindo van nature territoriaal is en een sterke beschermingsdrang heeft. Daarom moeten eigenaren van Jindo's voorzichtig zijn bij het introduceren van nieuwe mensen of dieren in huis en moeten ze hun hond goed in de gaten houden tijdens wandelingen en andere sociale situaties.

Activiteit en bewegen van een Korea Jindo Dog

De Jindo is een actieve hond die veel beweging nodig heeft, maar niet overdreven hyperactief is. Dagelijkse wandelingen, spelletjes en uitstapjes naar buiten zijn ideaal om hun energie te kanaliseren. Ze zijn van nature jagers en hebben een sterk instinct om te rennen en te verkennen, dus ze moeten altijd aangelijnd zijn of in een omheinde tuin worden gehouden. Door hun aanpassingsvermogen kunnen ze goed gedijen in verschillende leefomgevingen, of het nu in een stedelijke omgeving of op het platteland is, zolang ze maar voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Korea Jindo Dog

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 50-55 cm. Teef: 45-50 cm
  • Gewicht: Reu: 16-18 kg. Teef: 16-18 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Korea Jindo Dog

De Korea Jindo Dog is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Korea Jindo Dog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test