Mastin Espagnol

Alles wat je wilt weten over de Mastin Espagnol

De Mastin Espanol: een beschermende hond die niet snel bang is

De Mastin Espanol (ook wel Mastin de la Mancha, Mastin de Extremadura, Mastin de Leon, Spaanse Mastiff) is een enorm groot ras met een grote, vierkante kop en snuit. Hun gezichtsuitdrukking is vergelijkbaar met die van een Sint Bernard. Ze hebben kleine ogen en middelgrote hangende oren. De huid rond de kop moet plooien, waardoor het ietwat op een jachthond lijkt. Net als de meeste Mastiffs, hebben ze een breed en gespierd lichaam die kracht uitstraalt. De voorpoten van de Mastin Espanol zijn recht, in tegenstelling tot hun achterpoten en ze hebben een dikke, harige staart.

De Mastin Espanol, ook wel de Spaanse Mastiff genoemd, is een grote, robuuste en krachtige hond die oorspronkelijk uit Spanje afkomstig is. Het is een kalme en waakzame hond die zich graag bij zijn baas en familie bevindt. De Mastin Espanol is een beschermende hond die niet snel bang is en een grote dosis moed bezit.

Karakter van een Mastin Espagnol

De Mastin Espanol kan erg beschermend zijn ten opzichte van personen en bezittingen. Ze zijn niet overdreven aanhankelijk of overdreven lief, zelfs niet bij hun familie en zullen onwelkome gasten niet zomaar binnenlaten. De teefjes van het ras zijn meestal intelligent en de reutjes meer aanhankelijk. Ook al zal de Mastin Espagnol het niet tonen, maar ze vinden het niet leuk als ze niet in de buurt kunnen zijn van hun baas en zullen, als het kan, hun baas volgen.

Temperament van een Mastin Espagnol

Als er gevaar dreigt, geven ze duidelijke waarschuwingen voor de aanval, in tegenstelling tot sommige waakhonden. De Mastin Espagnol is vaak lui en niet speels, maar wel zijn ze altijd alert.

Verzorging van een Mastin Espagnol

De Mastin Espagnol kan aanleg hebben tot heupdysplasie en ook entropion kan voorkomen. Ze kunnen tussen de 10 en 14 jaar oud worden. De Mastin Espagnol moet 1x per week worden geborsteld. Ook de oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht van een Mastin Espagnol

Hun dikke vacht is dik ligt dicht bij haar lichaam en is er in diverse kleuren, zoals gelig, grijs, rood, zwart, rood-bruin, of gevlekt in een van deze kleuren met een beetje wit.

Trainen en opvoeden van een Mastin Espagnol

De Mastin Espagnol moet van pup af aan goed getraind en gesocialiseerd worden. Het kan anders zo zijn dat ze erg wantrouwend zullen worden ten opzichte van andere honden of mensen. Omdat het een zeer dominant ras is, hebben ze een stevige baas nodig. Opvoeding moet gebeuren met de zachte hand

Activiteit en bewegen van een Mastin Espagnol

De Mastin Espagnol komt het beste tot zijn recht in huizen met grote tuinen en wandelingen maken vinden ze heerlijk. Ze kunnen in elk klimaat leven.

Kenmerken van een Mastin Espagnol

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 78cm, Teef: 74 cm
  • Gewicht: Reu 80 kg, Teef 65 kg
Grootte:
6
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Mastin Espagnol

De Mastin Espagnol is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Mastin Espagnol is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test