Rasbeschrijving van de Bordeaux Dog

De Bordeaux dog is een onverschrokken ras. Men zegt dat de Bordeaux Dog afstamt van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagers-honden van Bordeaux en omstreken genoemd. Om groter te worden werd dit ras in 1888 gekruist met de Mastiff. Er worden af en toe nog Bordeaux Doggen geboren die een zwart masker hebben wat dus een een terugslag is naar de Mastiff

Karakter van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog wordt gebruikt bij vele gelegenheden. Voor het observeren of om te bewaken. Dit ras moet al op een vroege leeftijd goed worden gesocialiseerd om agressie in de toekomst te voorkomen. Het is geen hond voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

Temperament van een Bordeaux Dog

Ondanks dat het een zeer intimiderend ras, kan deze hond ook heel rustig en kalm zijn mits hij wordt grootgebracht in een goede woonomgeving met een goede socialisatie. Het is beter niet meer dan 1 reu in huis te hebben van de Bordeauxdog. De Bordeauxdog doet het goed met kinderen maar moet, net zoals bij andere honden, altijd in de gaten worden gehouden met kinderen.

Verzorging van een Bordeaux Dog

Dit ras vereist weinig tot geen onderhoud. Voor het verwijderen van overtollige haren kan borstelen met een stevige borstel goed, maar een droge handdoek of vochtig washandje zou voldoende moeten zijn.

Vacht van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft een korte en zachte vacht. De vacht vergt nauwelijks tot geen onderhoud.

Trainen en opvoeden van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft een gemiddelde intelligentie, maar is zeer loyaal en gehoorzaam en wil goed doen bij zijn eigenaar. Hij heeft een dominante baas nodig om eventuele problemen te voorkomen. Doet het goed in gehoorzaamheid, houdt er van om te werken en doet het tevens ook goed als waakhond.

Activiteit en bewegen van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft nogal wat beweging nodig en zou het beste af zijn bij een actieve eigenaar. Een grote tuin zal de hond goed doen en de lange wandelingen zou hij fantastisch vinden. Echter, door de korte snuit kan de hond snel buiten adem raken dus water moet altijd beschikbaar zijn.

Kenmerken van een Bordeaux Dog

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu: 60-66cm, Teef 58-66cm
Gewicht: Reu ca. 50 kg, Teef ca. 45 kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bordeaux Dog Dystocia (moeilijke geboorte) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test