De Bordeaux Dog: een krachtige en sociale hond

Alles wat je wilt weten over de Bordeaux Dog

Over de Bordeaux Dog

De Bordeaux dog is een onverschrokken ras. Men zegt dat de Bordeaux Dog afstamt van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagers-honden van Bordeaux en omstreken genoemd. Om groter te worden werd dit ras in 1888 gekruist met de Mastiff. Er worden af en toe nog Bordeaux Doggen geboren die een zwart masker hebben wat dus een een terugslag is naar de Mastiff

De Bordeaux Dog, ook wel bekend als de Dogue de Bordeaux, is een grote, stevige hond die bekend staat om zijn beschermende en trouwe aard. Hij is intelligent, zelfverzekerd en moedig, maar kan soms dominant of bezitterig zijn. De Bordeaux Dog heeft regelmatig beweging nodig en moet goed worden opgevoed en getraind om zijn natuurlijke instincts in toom te houden. Deze hond is een uitstekende waakhond en beschermer, maar ook een geweldige gezinshond als hij op de juiste manier wordt opgevoed.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Bordeauxdog is slechts vijfenhalf jaar. Dit komt mede door zijn grote formaat, zware bouw en onverantwoord fokken, waardoor het ras gevoelig is voor een groot aantal erfelijke aandoeningen. Bovendien hebben Bordeauxdogs vaak een te korte snuit, wat volgens de wet verboden is.

Wat kost een Bordeaux Dog

De kosten voor een Bordeaux Dog kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bordeaux Dog ergens tussen de € 1.000 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Bordeaux Dog

De Bordeaux dog wordt gebruikt bij vele gelegenheden zoals bijvoorbeeld bij observeren of bewaken. Dit ras moet al op een vroege leeftijd goed worden gesocialiseerd om agressie in de toekomst te voorkomen. Het is geen hond voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

De Bordeaux Dog is een grote, krachtige hond die oorspronkelijk werd gebruikt voor het bewaken van boerderijen en het begeleiden van vee. Het is een aanhankelijke en sociale hond, die het liefst in de buurt is van zijn baasjes. De Bordeaux Dog is zacht en speels met kinderen en zijn eigenaars, maar kan indrukwekkend zijn en uitstekende waak- en beschermingsinstincten hebben.

Temperament van een Bordeaux Dog

Ondanks dat het een zeer intimiderend ras, kan deze hond ook heel rustig en kalm zijn mits hij wordt grootgebracht in een goede woonomgeving met een goede socialisatie. Het is beter niet meer dan 1 reu in huis te hebben van de Bordeauxdog. De Bordeauxdog doet het goed met kinderen maar moet, net zoals bij andere honden, altijd in de gaten worden gehouden met kinderen.

Verzorging van een Bordeaux Dog

Dit ras vereist weinig tot geen onderhoud. Voor het verwijderen van overtollige haren kan borstelen met een stevige borstel goed, maar een droge handdoek of vochtig washandje zou voldoende moeten zijn.

Veel bordeauxdogs lijden onder de gevolgen van een te korte snuit. Daarom zijn er wetten opgesteld voor het fokken met deze honden. De snuit moet minimaal de helft van de kop zijn en de neusgaten moeten open zijn. Bovendien mag de hond in rust niet snurken bij het ademhalen. Fokken met honden die niet aan deze eisen voldoen is verboden, maar toch krijgen sommige honden met afwijkingen een stamboom. Als je overweegt een bordeauxdogpuppy te kopen, let er dan goed op of de pup aan de wettelijke eisen voldoet. Zo verklein je de kans dat jouw hond benauwd door het leven moet gaan. Het is echter nog beter om geen hond met een te korte snuit te kopen.

Vacht van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft een korte en zachte vacht. De vacht vergt nauwelijks tot geen onderhoud. De vacht is vaak donkerrood, maar kan ook bruin of paarsachtig zijn en heeft een glanzende uitstraling. De Bordeaux Dog heeft weinig verzorging nodig en verhaart slechts matig, maar een regelmatige borstelbeurt is wel aanbevolen om de vacht in goede conditie te houden en de afstoting van de dode haren te verminderen.

Trainen en opvoeden van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft een gemiddelde intelligentie, maar is zeer loyaal en gehoorzaam en wil goed doen bij zijn eigenaar. Hij heeft een dominante baas nodig om eventuele problemen te voorkomen. Doet het goed in gehoorzaamheid, houdt er van om te werken en doet het tevens ook goed als waakhond.

Activiteit en bewegen van een Bordeaux Dog

De Bordeauxdog heeft nogal wat beweging nodig en zou het beste af zijn bij een actieve eigenaar. Een grote tuin zal de hond goed doen en de lange wandelingen zou hij fantastisch vinden. Echter, door de korte snuit kan de hond snel buiten adem raken dus water moet altijd beschikbaar zijn.

Kenmerken van een Bordeaux Dog

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd: 9-11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 60-66 cm. Teef: 58-66 cm
  • Gewicht: Reu: 54-65 kg. Teef: 54-65 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bordeaux Dog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test