Rasbeschrijving van de Bordeaux Dog

De Bordeaux dog is een onverschrokken ras. Men zegt dat de Bordeaux Dog afstamt van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagers-honden van Bordeaux en omstreken genoemd. Om groter te worden werd dit ras in 1888 gekruist met de Mastiff. Er worden af en toe nog Bordeaux Doggen geboren die een zwart masker hebben wat dus een een terugslag is naar de Mastiff

Karakter

De Bordeauxdog wordt gebruikt bij vele gelegenheden. Voor het observeren of om te bewaken. Dit ras moet al op een vroege leeftijd goed worden gesocialiseerd om agressie in de toekomst te voorkomen. Het is geen hond voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

Temperament

Ondanks dat het een zeer intimiderend ras, kan deze hond ook heel rustig en kalm zijn mits hij wordt grootgebracht in een goede woonomgeving met een goede socialisatie. Het is beter niet meer dan 1 reu in huis te hebben van de Bordeauxdog. De Bordeauxdog doet het goed met kinderen maar moet, net zoals bij andere honden, altijd in de gaten worden gehouden met kinderen.

Verzorging

Dit ras vereist weinig tot geen onderhoud. Voor het verwijderen van overtollige haren kan borstelen met een stevige borstel goed, maar een droge handdoek of vochtig washandje zou voldoende moeten zijn.

Vacht

De Bordeauxdog heeft een korte en zachte vacht. De vacht vergt nauwelijks tot geen onderhoud.

Trainen en opvoeden

De Bordeauxdog heeft een gemiddelde intelligentie, maar is zeer loyaal en gehoorzaam en wil goed doen bij zijn eigenaar. Hij heeft een dominante baas nodig om eventuele problemen te voorkomen. Doet het goed in gehoorzaamheid, houdt er van om te werken en doet het tevens ook goed als waakhond.

Activiteit en bewegen

De Bordeauxdog heeft nogal wat beweging nodig en zou het beste af zijn bij een actieve eigenaar. Een grote tuin zal de hond goed doen en de lange wandelingen zou hij fantastisch vinden. Echter, door de korte snuit kan de hond snel buiten adem raken dus water moet altijd beschikbaar zijn.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu: 60-66cm, Teef 58-66cm
Gewicht: Reu ca. 50 kg, Teef ca. 45 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Melvin Melvin

geplaatst op 15 februari 2017 | 23:00

Leuk eens andere bordeauxdogverhalen te lezen.onze Melvin is nu 5 jaar en doof vanaf geboorte.super kerel ben er smoor op,op een dag stond mijn zoon ermee thuis,kreeg net geen hartaanval ,maar als ik jonger was zou ik er nog een kopen ,dus dat zegt heel veel

jalida

geplaatst op 31 januari 2017 | 23:02

Op Facebook is er ook een bordeaux dog site actief ze verzorgen ook leuke wandelingen met allemaal bordeaux soms grappige dingen en verhalen van eigenaren van deze super honden .ik weet waar ik over praat want mijn lobbes is mijn grootste vriend en lieveling. Anders mag je mij ook op mijn naam zoeken op Facebook

Henriette

geplaatst op 31 januari 2017 | 20:14

Onze BD Kaelie is nu 4 jaar en is gek op beweging!! Alle ochtenden wordt er minstens 3 kwartier tot een uur met haar gelopen, ze is er gek op om achter een tennisbal aan te rennen en door de sloten te banjeren! Heerlijk! Ook met onze kinderen gaat het super ze is gek op hun en zij op haar, ze is echt een gezinslid...ik geniet van haar clowneske gedrag en haar uitdrukkingen in haar gezicht!! Zwemmen, rennen ze doet het allemaal en ze geniet, de rest van de dag doen we rondjes van 10 min/kwartiertje ongeveer... De rest slaapt ze veel(maar altijd met 1 oor open :) ) of ze speelt met de meiden verstoppertje, dus dat speuren klopt wel...ze kunnen niet zo best tegen warmte zeggen ze, maar Kaelie slaapt zo'n beetje in onze houtkachel haha!! Als het echt te warm word gaat ze vanzelf ergens anders liggen...Ook is ze erg sociaal naar onze kat Jagger, maar vreemde honden is ze niet kapot van maar zolang ze niet blaffen en haar aanstaren negeert ze ze gewoon ...ook heb ik met haar een cursus gedaan en dat ging super, helaas heb ik geen vervolgcursus kunnen doen wat ik nog steeds jammer vind, want we hadden grote schik met z'n tweeën, je bouwt zo echt een band op met je hond.. Heb nu zo'n beetje alles wel verteld over onze BD, we genieten echt elke dag van haar..

rafaella

geplaatst op 18 oktober 2015 | 07:35

hallo, mijn hond luister goed en is heel blij en speels met honden die ze kent vreemde honden gaat ze er meteen op af en gromt ze en wilt ze bijten. wat kan ik hier aan doen

Silvia

geplaatst op 16 september 2015 | 13:07

Hallo, ik heb inmiddels mijn derde bordeauxdog eerst 2 reuen die overigens prima samen konden, en nu dus een teef weer heel wat anders. Ook ik ben het eens dat ze geen lange wandelingen nodig hebben als ik met mijn teef lang wandeld loopt zei daarna mank heb al door dierenarts laten controleren zei mankeerd niks maar het is niet goed ze ver te laten lopen of onverwachtse bewegingen te laten maken. Het zijn hele lueve sociale honden goed met kinderen mijn hond is niet bij de baby van mijn dochter weg te slaan ligt steeds voor haar bedje en maakt ze geluid kijkt ze gelijk van zou je niet eens komen kijken. In de tuin is zei waaks net als de reuen waren en is er ergens iets veranderd ga er maar naar toe want ze blijven er naartoe willen gaan als ze het eenmaal gezien hebben dan is het goed .ook tegen harde stemmen kunnen ze niet goed kruipen ze weg maar het zijn echt super honden heb er nog een bandog bij gaat ook perfect alleen sinds de teef loops is geweest wil zei af en toe wel kattiger doen en op het moment gefixeerd op eten komt de bandog reu dan in de buurt wil ze hem een knauw geven probeer dit gedrag wel weer eruit te krijgen voor de loopsheid deed zei dit ook niet.

sacha

geplaatst op 25 april 2014 | 12:39

Hoi inmiddels is mijn meisje alweer 9 jaar, gaat prima met haar, en idd gewoon alles laten doen op hun eigen tempo, anders gaan ze hun gewrichten over belasten, en aangezien ze bekend staan om hd te krijgen zal ik niet die risico's nemen. mijn dame rent ook nog wel maar , niet lang haha dan is ze buiten adem... af en toe denkt zo volgens mij dat ze n pup is .... groetjes

Regi

geplaatst op 24 april 2014 | 14:50

Mijn puppy is 7 weken oud is super lui wilt alleen slapen wat kan ik eraan veranderen en vanaf wanneer kan ik ermee naar school gaan

Ronaldo

geplaatst op 20 maart 2014 | 21:38

Hallo, ik ben de trotse baas van inmiddels mijn 2e bordeaux. Ik zie en hoor dat er goed en veel mee gewandeld moet worden, en ben het hier absoluut niet mee eens. Ik heb hem in alle rust opgevoed en NOOIT overdreven en flinke wandelingen mee gemaakt. Als ik advies mag geven, laat hem maar slapen want dit doet hij met 1 oog open (waaks), en laat hem 4 of 5 keer 15 minuten per dag uit op een rustige manier ivm zijn gewrichten. Ga er dus niet mee winkelen enz. want dit doet deze hond echt geen goed. Mijn 2e bordeaux is inmiddels 10 jaar oud, ik denk dus dat ik wel uit ervaring kan spreken.

wilma

geplaatst op 26 februari 2014 | 17:28

hallo heeft iemand ervaring met een mix bordeaux dog Puggle? graag inlichtingen dank u wilma

jalida

geplaatst op 17 februari 2014 | 20:50

Onze knul is nu vier. We hebben hem ook overgenomen. Een schat is het, ook voor de kleinkinderen. Tegen andere honden vriendelijk, alleen een hekel aan kleine keffertjes.de reden ze hangen aan zijn keel dat is nu twee x gebeurt Poezen vindt hij leuk. In huis slaapkop, maar wel waaks.

Steph

geplaatst op 9 augustus 2013 | 02:46

Ik heb sinds kort een Bordeaux dog, hij is 2 jaar en ik vraag me af of het wel goed is dat hij vrij lui is? Hoor namelijk om me heen dat ze erg actief horen te zijn? Gr

Steph

geplaatst op 9 augustus 2013 | 02:43

Ik heb een heel lieve bordueux dog, ik vraag me alleen af of het klopt dat hij niet heel actief is. Hij is 2 jaar en vrij lui. Ik hoor om mij heen dat dat niet goed is?! Gr

Daniel

geplaatst op 6 februari 2012 | 18:25

Wij hebben zelf ook een Bordeaux Dog. Ze is nu twee jaar oud en we hebben haar van pup af aan. Het klopt wel wat ze hier zeggen. De hond heeft inderdaad wel een leiderfiguur nodig, in dit geval is dat mijn vader. Erg eigenwijs ook! Maar een schat van een hond. We kunnen niet meer zonder!

sacha

geplaatst op 21 september 2011 | 13:55

hoi,ik ben n eigenaarresse van n teef... ik heb haar vanaf haar 2 en half over genomen van andere mensen. en ze is nu al 6 jaar oud:) ze ligt graag te slapen, maar je kan der wel wakker wakken voor een wandeling langs t water ofzo, dan gaat ze ook nog echt spelen!. Ik heb ook 2 katten,en n zoontje van 4, n dat ook geweldig me zoontje kan alles bij der doen... ze is heel sociaal ook tegen andere mensen maar neit tegen alle honden want ja ze wordt ook in juni al weer 7, Maar geen lichaamelijke problemen, wel is ze allergies voor vlooien dan krabt ze zich helemaal open.... dus goed ontvlooien altijd om de 4 weken en waken ja s avond als ik der uitlaat danhoudt ze iedereen in de gaten en als ze in de tuin loopt en ze hoord iemand in het pas dan blaft ze wel !!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test