Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond : alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is een jachthond met uitstekende vaardigheden in zowel het veld als op water. Ze zijn goed in balans met een elegante kop en het magere lichaam. Dit ras is ontstaan in de 19de eeuw in Duitsland door jagers, die honden nodig hadden die de mannen op de voet konden volgen.

Karakter van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is een actief ras dat ontvankelijk is, aanhankelijk en zacht. Ze zijn vriendelijk en bereid om te behagen.

Temperament van een Duitse Staande Hond

Dit ras heeft veel energie en zijn bereid om hun meester te behagen en ze zijn zeer slim. Ze zijn blij en vriendelijk en kunnen goed opschieten met kinderen. Zij kunnen ook goed opschieten met andere honden en katten mits ze hiermee zijn opgegroeid. Dit ras geniet van blaffen. Ze zijn loyaal en beschermend en liever binnenshuis met hun familie.

Verzorging van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is zeer gemakkelijk te verzorgen. Zij moeten regelmatig geborsteld worden met een stijve borstel. Het is belangrijk bij dit ras om de voeten te controleren na het sporten of werken. Zij moeten grondig worden afgedroogd na inspannende activiteiten om te voorkomen ze te veel afkoelen. Ze zijn over het algemeen gezond, maar kunnen gevoelig zijn voor problemen zoals oorontstekingen, heupdysplasie, en huidkanker

Vacht van een Duitse Staande Hond

De vacht van de Duitse Staande Hond is van een harde textuur. Het is kort, plat en dik waardoor het waterafstotend is. De kleur is een leverkleur of een combinatie van lever en wit gevlekt.

Trainen en opvoeden van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is makkelijk te trainen, maar ze kunnen erg koppig zijn. Ze vereisen geduld, stevige en consequente begeleiding. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid, tracking, jacht en flyball. Dit ras heeft een natuurlijk instinct om te waken en moet goed worden getraind.

Activiteit en bewegen van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is onvermoeibaar en vol energie. Veel beweging is zeer belangrijk. Als dit niet gegeven wordt worden ze rusteloos en kunnen ze gaan slopen. Ze zijn een goede gezinshond. Dit ras heeft veel ruimte nodig om te kunnen bewegen.
Bron foto: Bonnie van den Born, http://www.bonfoto.nl, Duitse staande korthaar 10-10-2, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Duitse Staande Hond

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 62 - 64 cm, Teef: iets kleiner
  • Gewicht: 23 - 35 kg
Grootte:
4
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Duitse Staande Hond

Van een Duitse Staande Hond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test