Rasbeschrijving van de Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is een jachthond met uitstekende vaardigheden in zowel het veld als op water. Ze zijn goed in balans met een elegante kop en het magere lichaam. Dit ras is ontstaan in de 19de eeuw in Duitsland door jagers, die honden nodig hadden die de mannen op de voet konden volgen.

Karakter van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is een actief ras dat ontvankelijk is, aanhankelijk en zacht. Ze zijn vriendelijk en bereid om te behagen.

Temperament van een Duitse Staande Hond

Dit ras heeft veel energie en zijn bereid om hun meester te behagen en ze zijn zeer slim. Ze zijn blij en vriendelijk en kunnen goed opschieten met kinderen. Zij kunnen ook goed opschieten met andere honden en katten mits ze hiermee zijn opgegroeid. Dit ras geniet van blaffen. Ze zijn loyaal en beschermend en liever binnenshuis met hun familie.

Verzorging van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is zeer gemakkelijk te verzorgen. Zij moeten regelmatig geborsteld worden met een stijve borstel. Het is belangrijk bij dit ras om de voeten te controleren na het sporten of werken. Zij moeten grondig worden afgedroogd na inspannende activiteiten om te voorkomen ze te veel afkoelen. Ze zijn over het algemeen gezond, maar kunnen gevoelig zijn voor problemen zoals oorontstekingen, heupdysplasie, en huidkanker

Vacht van een Duitse Staande Hond

De vacht van de Duitse Staande Hond is van een harde textuur. Het is kort, plat en dik waardoor het waterafstotend is. De kleur is een leverkleur of een combinatie van lever en wit gevlekt.

Trainen en opvoeden van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is makkelijk te trainen, maar ze kunnen erg koppig zijn. Ze vereisen geduld, stevige en consequente begeleiding. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid, tracking, jacht en flyball. Dit ras heeft een natuurlijk instinct om te waken en moet goed worden getraind.

Activiteit en bewegen van een Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is onvermoeibaar en vol energie. Veel beweging is zeer belangrijk. Als dit niet gegeven wordt worden ze rusteloos en kunnen ze gaan slopen. Ze zijn een goede gezinshond. Dit ras heeft veel ruimte nodig om te kunnen bewegen.
Bron foto: Bonnie van den Born, http://www.bonfoto.nl, Duitse staande korthaar 10-10-2, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Duitse Staande Hond

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu: 62 - 64 cm, Teef: iets kleiner
Gewicht: 23 - 35 kg
Grootte:
4
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Duitse Staande Hond Oorontsteking   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test