Rasbeschrijving van de Duitse Staande Hond

De Duitse Staande Hond is een jachthond met uitstekende vaardigheden in zowel het veld als op water. Ze zijn goed in balans met een elegante kop en het magere lichaam. Dit ras is ontstaan in de 19de eeuw in Duitsland door jagers, die honden nodig hadden die de mannen op de voet konden volgen.

Karakter

De Duitse Staande Hond is een actief ras dat ontvankelijk is, aanhankelijk en zacht. Ze zijn vriendelijk en bereid om te behagen.

Temperament

Dit ras heeft veel energie en zijn bereid om hun meester te behagen en ze zijn zeer slim. Ze zijn blij en vriendelijk en kunnen goed opschieten met kinderen. Zij kunnen ook goed opschieten met andere honden en katten mits ze hiermee zijn opgegroeid. Dit ras geniet van blaffen. Ze zijn loyaal en beschermend en liever binnenshuis met hun familie.

Verzorging

De Duitse Staande Hond is zeer gemakkelijk te verzorgen. Zij moeten regelmatig geborsteld worden met een stijve borstel. Het is belangrijk bij dit ras om de voeten te controleren na het sporten of werken. Zij moeten grondig worden afgedroogd na inspannende activiteiten om te voorkomen ze te veel afkoelen. Ze zijn over het algemeen gezond, maar kunnen gevoelig zijn voor problemen zoals oorontstekingen, heupdysplasie, en huidkanker

Vacht

De vacht van de Duitse Staande Hond is van een harde textuur. Het is kort, plat en dik waardoor het waterafstotend is. De kleur is een leverkleur of een combinatie van lever en wit gevlekt.

Trainen en opvoeden

De Duitse Staande Hond is makkelijk te trainen, maar ze kunnen erg koppig zijn. Ze vereisen geduld, stevige en consequente begeleiding. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid, tracking, jacht en flyball. Dit ras heeft een natuurlijk instinct om te waken en moet goed worden getraind.

Activiteit en bewegen

De Duitse Staande Hond is onvermoeibaar en vol energie. Veel beweging is zeer belangrijk. Als dit niet gegeven wordt worden ze rusteloos en kunnen ze gaan slopen. Ze zijn een goede gezinshond. Dit ras heeft veel ruimte nodig om te kunnen bewegen.
Bron foto: Bonnie van den Born, http://www.bonfoto.nl, Duitse staande korthaar 10-10-2, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu: 62 - 64 cm, Teef: iets kleiner
Gewicht: 23 - 35 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

piet

geplaatst op 20 april 2014 | 14:51

Onze duitse staande korthaar is een vrolijke, aanhankelijke hond, waakzaam, zeer eigenzinnig (je moet echt consequent blijven, anders gedraagt ze zich als een echte prinses) en erg slim. Zeer betrouwbaar bij kinderen, al vind ze het kinderspeelgoed ook erg interessant. Daar wil nog wel eens wat strijd over ontstaan tussen onze zoon en de hond maar bijten zal hij nooit doen. Zijn vacht is zeer onderhoudsvrij, en ontharen is minimaal. Hij heeft veel beweging nodig, en is graag bij ons in huis. Als hij voldoende beweging krijgt dan is het binnenshuis een rustige hond.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test