Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound wordt beschouwd als een Amerikaans ras en is tijdens de jaren 1700 ontstaan. Deze geurhond is een getalenteerd jager op wasbeer, beer, wilde zwijnen en op de poema. Ze zijn in staat om te jagen in elk type weer en op elk type terrein.

Karakter van een Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is krachtig, groot en het is een harde werker. Elke Counhound heeft zijn eigen aparte en unieke jank en die is makkelijk herkenbaar door hun eigenaar. Ze zijn stevig gebouwd en bezitten opmerkelijke uithoudingsvermogen en vasthoudendheid. Ze worden beschouwd als de hond met de meest ontwikkelde reukzin in de hondenwereld.

Temperament van een Black and Tan Coonhound

Dit ras is zeer intelligent, loyaal, gehoorzaam en heel bedreven in het oplossen van problemen. De Black and Tan Coonhound is extreem alert, enthousiast en toegewijd aan hun werk. Ze zijn extravert, goedmoedig en vriendelijk. Dit ras kan meestal goed overweg met andere honden, maar wordt niet aanbevolen in een huis met katten of andere kleine huisdieren. Ze hebben de neiging om overdreven te huilen als ze voor een langere tijd alleen achtergelaten worden. Dit ras is gereserveerd tegenover vreemden, maar is over het algemeen niet agressief.

Verzorging van een Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound vereist een wekelijkse borstelbeurt om losse haren tot een minimum te beperken. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De lange oren moeten op een regelmatige basis worden gecontroleerd en gereinigd om infectie te voorkomen. Black and Tan Coonhounds hebben de neiging te kwijlen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en oorkanker.

Vacht van een Black and Tan Coonhound

De vacht van de Black and Tan Coonhound is kort, strak en dicht. De kleur van de vacht, zoals de naam al impliceert, is zwart met tan aftekeningen op de snuit, borst en benen. Pups worden effen zwart geboren. De tekeningen ontwikkelen zich wanneer de pups zijn een paar weken oud. Dit ras verhaard continu.

Trainen en opvoeden van een Black and Tan Coonhound

Dit ras vereist vroegtijdige socialisatie en gehoorzaamheid. De Black and Tan Coonhound kan eigenzinnig en koppig zijn vanwege hun vermogen om onafhankelijk te denken. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. De opvoeding en eventuele opleiding moet worden gegeven met respect, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. Ze tonen talent in behendigheid, tracking en de jacht.

Activiteit en bewegen van een Black and Tan Coonhound

Het is een energiek en onstuimig ras en de Black and Tan Coonhound heeft dagelijks krachtige oefeningen en stimulatie nodig. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen. Dit ras wordt niet aanbevolen voor appartement of woning in de stad. Ze doen het best in een afgelegen landelijke omgeving waar ze veilig kunnen ravotten en vrij rondlopen of in een huis met een grote goed omheinde tuin.

Kenmerken van een Black and Tan Coonhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: ca 34 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Black and Tan Coonhound

Van een Black and Tan Coonhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test