De Black and Tan Coonhound: gedreven en nieuwsgierig

Alles wat je wilt weten over de Black and Tan Coonhound

Over de Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een zeer bekend hondenras dat in de Verenigde Staten is ontstaan. Deze hond heeft zijn naam te danken aan zijn kenmerkende zwarte en bruine vacht en zijn vaardigheden als wasbeerjager (cooner). De Black and Tan Coonhound is een sterke en atletische hond die bekend staat om zijn uithoudingsvermogen en intelligentie. Deze hond heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter en is zeer loyaal aan zijn familie. De Black and Tan Coonhound is een uitstekende metgezel voor actieve gezinnen die genieten van lange wandelingen en andere buitenactiviteiten.

De Black and Tan Coonhound is een krachtige, atletische hond met een uitstekend reukvermogen. De Black and Tan Coonhound heeft een indrukwekkende verschijning en staat bekend om zijn lange oren en unieke, aanhoudende jachtblaf. Dit is een diepe, sonore blaf die hij gebruikt om zijn prooi te achtervolgen en te laten weten waar hij zich bevindt.

Wat kost een Black and Tan Coonhound

De kosten voor een Black and Tan Coonhound zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Black and Tan Coonhound.

Karakter van een Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is krachtig, groot en het is een harde werker. Elke Counhound heeft zijn eigen aparte en unieke jank en die is makkelijk herkenbaar door hun eigenaar. Ze zijn stevig gebouwd en bezitten opmerkelijke uithoudingsvermogen en vasthoudendheid. Ze worden beschouwd als de hond met de meest ontwikkelde reukzin in de hondenwereld.

Temperament van een Black and Tan Coonhound

Dit ras is zeer intelligent, loyaal, gehoorzaam en heel bedreven in het oplossen van problemen. De Black and Tan Coonhound is extreem alert, enthousiast en toegewijd aan hun werk. Ze zijn extravert, goedmoedig en vriendelijk. Dit ras kan meestal goed overweg met andere honden, maar wordt niet aanbevolen in een huis met katten of andere kleine huisdieren. Ze hebben de neiging om overdreven te huilen als ze voor een langere tijd alleen achtergelaten worden. Dit ras is gereserveerd tegenover vreemden, maar is over het algemeen niet agressief.

Verzorging van een Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound vereist een wekelijkse borstelbeurt om losse haren tot een minimum te beperken. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De lange oren moeten op een regelmatige basis worden gecontroleerd en gereinigd om infectie te voorkomen. Black and Tan Coonhounds hebben de neiging te kwijlen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en oorkanker.

Vacht van een Black and Tan Coonhound

De vacht van de Black and Tan Coonhound is kort, strak en dicht. De kleur van de vacht, zoals de naam al impliceert, is zwart met tan aftekeningen op de snuit, borst en benen. Pups worden effen zwart geboren. De tekeningen ontwikkelen zich wanneer de pups zijn een paar weken oud. Dit ras verhaard continu.

Trainen en opvoeden van een Black and Tan Coonhound

Dit ras vereist vroegtijdige socialisatie en gehoorzaamheid. De Black and Tan Coonhound kan eigenzinnig en koppig zijn vanwege hun vermogen om onafhankelijk te denken. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. De opvoeding en eventuele opleiding moet worden gegeven met respect, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. Ze tonen talent in behendigheid, tracking en de jacht.

Activiteit en bewegen van een Black and Tan Coonhound

Het is een energiek en onstuimig ras en de Black and Tan Coonhound heeft dagelijks krachtige oefeningen en stimulatie nodig. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen. Dit ras wordt niet aanbevolen voor appartement of woning in de stad. Ze doen het best in een afgelegen landelijke omgeving waar ze veilig kunnen ravotten en vrij rondlopen of in een huis met een grote goed omheinde tuin.

Kenmerken van een Black and Tan Coonhound

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 60-70 cm. Teef: 60-70 cm
  • Gewicht: Reu: 30-34 kg. Teef: 25-32 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Black and Tan Coonhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test