Mechelse Herdershond

Alles wat je wilt weten over de Mechelse Herdershond

Rasbeschrijving van de Mechelse Herdershond

De Mechelse Herdershond is beschermend, sterk en territoriaal en het is een hond waarmee het geweldig is om mee te werken of gehoorzaamheidscursussen te doen. Ze worden ook gebruikt als een waakhond en dit ras is zeer alert en loyaal en heel liefdevol. Dit ras moet worden vermaakt.

Karakter van een Mechelse Herdershond

Het is een werkend ras dat graag wil werken, ze zijn zeer energiek, waaks en beschermend voor hun familie, alsmede hun grondgebied. De Mechelse Herdershond vereist een uitgebreide socialisatie in de puppy-tijd.

Temperament van een Mechelse Herdershond

De Mechelse Herdershond is zeer intelligent en dit ras kan goed met kinderen en andere huisdieren. Ze worden wel aanbevolen bij grotere en minder passieve huisdieren en oudere en meer respectabele kinderen. De Mechelse Herdershond (Malinois) is erg gehoorzaam, staat te popelen om te behagen en is een goede werkhond.

Verzorging van een Mechelse Herdershond

Dit kortharige ras is relatief gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel verwijdert overtollige haren en houdt de vacht mooi. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is, aangezien dit kan zorgen voor uitdrogen van de huid en vacht. Deze rashond verhaard tamelijk licht, maar tijdens de rui verhaard hij zwaar.

Vacht van een Mechelse Herdershond

De Mechelse Herdershond ( Malinois ) is een kortharig ras die niet veel onderhoud nodig heeft. Hij heeft iets van een grove en harde vacht die sterk genoeg is om weerbestendig zijn. De haren in de nek zijn iets langer en hij heeft een dichte ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Mechelse Herdershond

Dit ras is vrij makkelijk te trainen en de Mechelse Herdershond (Malinois) staat te popelen om te behagen, te werken en is zeer intelligent. Ze doen het goed in gehoorzaamheidscursussen indien de baas verenigbaar, stevig op kan voeden en ervaren is. Als de Mechelse Herdershond (Malinois) niet op de juiste wijze opgevoed wordt, kan het een moeilijk ras zijn.

Activiteit en bewegen van een Mechelse Herdershond

De Mechelse Herdershond zal het goed doen in een appartement, als hij maar voldoende beweging krijgt. Echter wordt het aanbevolen dat dit ras een middelgrote tot grote tuin tot hun beschikking hebben. Het is een zeer actief ras dus regelmatige lichaamsbeweging is noodzakelijk.

Kenmerken van een Mechelse Herdershond

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 62 cm, Teef: 58 cm
  • Gewicht: 27,5 kg - 28,5 kg
Grootte:
4
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Mechelse Herdershond

Van een Mechelse Herdershond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test