Rasbeschrijving van de Rottweiler

Het ontstaan van de Rottweiler is onbekend, maar waarschijnlijk stamt hij af van de Italiaanse Mastiff. Tijdens de Middeleeuwen werd de Rottweiller doorgaans gebruikt als een kudde hond. De Rottweiler raakte in de jaren 1800 bijna uitgestorven, maar maakte een geweldige comeback in de vroege twintigste eeuw door fokkers in Stuttgart. Tegenwoordig wordt de Rottweiler gebruikt voor een verscheidenheid aan dingen zoals het tracking, schapen drijven, waakhond en politiewerk.

Karakter

De Rottweiler is een zeer vrolijke hond, maar hij is zeer krachtig en kan soms erg serieus zijn. Vroege gehoorzaamheidstraining en socialisatie is een must. Dit ras kan zeer territoriaal en beschermend zijn voor hun familie en hun omgeving. Rottweilers kunnen zeer intimiderend overkomen. Nog steeds behouden ze een onverdienstelijke reputatie als een wrede en / of gemiddelde hond, maar ze doen het zeer goed in een familiale omgeving.

Temperament

Het temperament van de Rottweiler kan variëren. Sommige kunnen zeer aanhankelijk zijn en iets van een clown, terwijl anderen pestkoppen kunnen zijn. Het is cruciaal dat dit ras op een vroege leeftijd gesocialiseerd wordt . Rottweilers kunnen goed met kinderen. Toch moet toezicht worden gehouden in de buurt van kleine kinderen vanwege hun omvang en kracht. De Rottweiler kunnen goed met andere honden, mits ze goed gesocialiseerd worden, omdat dit is een zeer beschermend ras is van zowel hun familie als hun grondgebied.

Verzorging

De Rottweiler heeft een korte en glanzende vacht die relatief gemakkelijk te verzorgen is. Regelmatig borstelen met een stevige borstel moet alle overtollige haren of dode haren te verwijderen. Droge shampoo wordt gebruikt door veel eigenaren van Rottweiler evenals fokkers, zodat ze niet de essentiële oliën verwijderen in de vacht.

Vacht

De Rottweiler heeft een buitenste laag die is kort, recht, dicht en van gemiddelde lengte. De vacht moet altijd ruw aanvoelen. D vacht mag nooit golvend of krullend zijn. De Rottweiler heeft een van de meest opvallende vachten met de duidelijke zwarte en lichte roest kleur langs hun benen, onderbuik en snuit.

Trainen en opvoeden

Rottweilers zijn zeer enthousiast om beloningen te verdienen en zullen uitblinken als ze de kans krijgen. Gehoorzaamheidscursus is een must. Een stevige en dominante hand moet worden gebruikt bij het trainen van dit krachtige ras. De Rottweiler is uiterst intelligent en doet het goed in veel verschillende sporten en proeven, maar kan ook koppig zijn.

Activiteit en bewegen

De Rottweiler moet ten minste een groot formaat tuin hebben. Ze zijn niet echt actief binnen, dus moeten ze veel bewegen buitenshuis hebben. Dit ras houdt van lange wandelingen en moet ten minste twee lange wandelingen per dag van in totaal tenminste twee uur

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 - 11 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: Reu 50 kg, Teef 42 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

ElvaDo

geplaatst op 16 april 2016 | 14:41

De afkomst van de Rottweiler is wel bekend. Dus schrijf geen onzin. en dit is de oorsprong Het Ras Molloser is meegenomen door de Romeinen en vervolgens hier achtergelaten.De mensen in rortweil Duitsland hebben de honden gebruikt als hoeder van het vee en bewaker van roerende en onroerende zaken. Pas in het begin 1900 is het ras rottweiler echt gemaakt toen is ook het wit eruit gefokt En in de tweede wereldoorlog zijn ze bijna uitgestorven omdat het diensthonden waren. Zo ff kort de geschiedenis

Sharon

geplaatst op 14 augustus 2015 | 19:45

Hallo Linda, Wow wat een geweldige karakter!! Wat een mooi verhaal van jou ook. Dank je wel Linda, ik weet nu dat hij niet hoeft te bijten en blaffen om toch trouw te zijn aan zijn baasje. Groetjes Sharon.

Linda

geplaatst op 14 augustus 2015 | 11:11

Beste Sharon, Mijn vader was in de jaren 80 vertegenwoordiger in goud en zilver. Zo doende kwam hij bij de juweliers thuis en in de winkel. Een klant van hem had 2 rottweilers. Erg vriendelijk maar de baas vroeg zich ook af of ze wel waaks waren en huurde daar voor iemand in. Deze ging tijdens zijn afwezegheid het huis binnen waar de honden waakten. Hij mocht rustig binnen komen , geen probleem . Alleen lieten zij hem niet weggaan ,hij mocht niet meer naar de buitendeur. De eigenaar heeft na enige tijd afgewacht te hebben buiten, de ingehuurde kracht bevrijdt ! Hun gedrag was intimiderend genoeg en bijten was dus niet nodig.......

gijzen

geplaatst op 19 juli 2015 | 16:10

ik heb een rottweiler van 10 jaar oud britje is haar naam en heel erg lief soms is ze ontdeugend sinds kort nog gen jaar hebben we een duitse herder erbij dit gaat heel goed samen de een voed de ander op rex de duitse herder daagt britje vaak uit met een blafje als mensen langs lopen met een hond dan hebben we nog boyke onze chitzu is 11 jaar en daagt ook uit doe vele wandelingen met de honden en zijn erg dankbaar voor wat ik voor ze doe b.v kusjes geven pootjes geven en knuffelen ze eten en drinken alle drie uit het zelfde voerbak dit is om van te houden

Sharon

geplaatst op 6 juni 2015 | 23:05

Hallo, Ik ben een vrouw van 30 jaar en heb een zoontje van 6 jaar. Ik heb van een meneer een rottweiler gekregen in Februari 2015 en nu is het Juni 2015. Ik heb een vraag over Rottweilers. Ik wilde deze hond hebben omdat ik bewaking nodig heb in en rond mijn huis. Hij ziet er behoorlijk eng uit. Ik ben erg verliefd op onze hond, hij is 3 jaar oud en zeeeeeer trouw! Hij heeft in zijn verleden geen opvoeding gehad, maar de 4 maanden dat hij bij mij woont is hij zo ontzettend vooruit gegaan, hij heeft behoorlijk veel respect voor mij. ik kan niet geloven wat een super hond dit is. Hij is zoooo lief, je kan alles met hem doen, ook op hem leunen, echt alles! Hij zit vóórdat ik zijn eten aan hem geef. Hij gaat als laatste de deur uit, ik vind het heel knap van hem dat hij dit binnen 1 week heeft kunnen leren terwijl hij een volwassen hond is. Ik kan niet meer zonder hem, ik ben verslaafd aan hem. Hij heet Pieter, dat heeft zijn vorige baas de naam gegeven. Zo een lieve naam. Hij is ook zoooo ontzettend lief. Nu mijn vraag: Is mijn Rottweiler waaks? Hij blaft niet als de deurbel gaat en is erg vriendelijk met andere mensen. Is geen probleem hoor, ik vind het heerlijk dat hij niet agressief is! Maar ik wil weten of mijn hond waaks is. Het is een echte Rottweiler ras. Hij is ook super mooi, net al op de foto's van google. Ik houd zo van mijn hond.

Freddy

geplaatst op 24 september 2014 | 17:46

Het zijn honden die "iets" hebben, ze stelen je hart en veroveren je helemaal! Tot hun laatste krachten blijven ze je zoeken om kontakt te hebben, en met hun grote ogen kunnen ze toch zo meelijwekkend kijken. De onze (10.5j)is gisteren definitief ingeslapen(spuit)en nu vallen we in een zwart gat en missen we hen toch zo hard. Mijn vrouw wilt geen meer kopen omdat het verdriet van het verlies zo imens groot is

Suradj

geplaatst op 17 juli 2014 | 22:11

Ja"De Rottweiler is een zeer krachtig hond en is altijd in staat om de familie te beschermen en Natuurlijk ook z"n terrotorium en Bovendien zijn ze echte werkhonden

peter

geplaatst op 31 december 2011 | 13:32

zeer trouwe hond voor het gezin, maar blijf er wel boven staan.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test