Rottweiler

Alles wat je wilt weten over de Rottweiler

De Rottweiler: een zeer vrolijke hond die soms wat serieus kan zijn

Over de Rottweiler

Het ontstaan van de Rottweiler is onbekend, maar waarschijnlijk stamt hij af van de Italiaanse Mastiff. Tijdens de Middeleeuwen werd de Rottweiller doorgaans gebruikt als een kudde hond. De Rottweiler raakte in de jaren 1800 bijna uitgestorven, maar maakte een geweldige comeback in de vroege twintigste eeuw door fokkers in Stuttgart. Tegenwoordig wordt de Rottweiler gebruikt voor een verscheidenheid aan dingen zoals het tracking, schapen drijven, waakhond en politiewerk.

Wat kost een Rottweiler

De kosten voor een Rottweiler kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Rottweiler ergens tussen de € 1.800 en de € 2.500 zal liggen.

Karakter van een Rottweiler

De Rottweiler is een zeer vrolijke hond, is zeer krachtig en kan soms erg serieus zijn. Vroege gehoorzaamheidstraining en socialisatie is een must. Dit ras kan zeer territoriaal en beschermend zijn voor hun familie en hun omgeving. Rottweilers kunnen zeer intimiderend overkomen. Nog steeds behouden ze een onverdienstelijke reputatie als een wrede en / of gemiddelde hond, maar ze doen het zeer goed in een familiale omgeving.

Temperament van een Rottweiler

Het temperament van de Rottweiler kan variëren. Sommige kunnen zeer aanhankelijk zijn en iets van een clown, terwijl anderen pestkoppen kunnen zijn. Het is cruciaal dat dit ras op een vroege leeftijd gesocialiseerd wordt . Rottweilers kunnen goed met kinderen. Toch moet toezicht worden gehouden in de buurt van kleine kinderen vanwege hun omvang en kracht. De Rottweiler kunnen goed met andere honden, mits ze goed gesocialiseerd worden, omdat dit is een zeer beschermend ras is van zowel hun familie als hun grondgebied.

Verzorging van een Rottweiler

De Rottweiler heeft een korte en glanzende vacht die relatief gemakkelijk te verzorgen is. Regelmatig borstelen met een stevige borstel moet alle overtollige haren of dode haren te verwijderen. Droge shampoo wordt gebruikt door veel eigenaren van Rottweiler evenals fokkers, zodat ze niet de essentiële oliën verwijderen in de vacht.

Vacht van een Rottweiler

De Rottweiler heeft een buitenste laag die is kort, recht, dicht en van gemiddelde lengte. De vacht moet altijd ruw aanvoelen. De vacht mag nooit golvend of krullend zijn. De Rottweiler heeft een van de meest opvallende vachten met de duidelijke zwarte en lichte roest kleur langs hun benen, onderbuik en snuit.

Trainen en opvoeden van een Rottweiler

Rottweilers zijn zeer enthousiast om beloningen te verdienen en zullen uitblinken als ze de kans krijgen. Gehoorzaamheidscursus is een must. Een stevige en dominante hand moet worden gebruikt bij het trainen van dit krachtige ras. De Rottweiler is uiterst intelligent en doet het goed in veel verschillende sporten en proeven, maar kan ook koppig zijn.

Activiteit en bewegen van een Rottweiler

De Rottweiler moet ten minste een groot formaat tuin hebben. Ze zijn niet echt actief binnen, dus moeten ze veel bewegen buitenshuis hebben. Dit ras houdt van lange wandelingen en moet ten minste twee lange wandelingen per dag van in totaal tenminste twee uur

Kenmerken van een Rottweiler

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 11 jaar
  • Schofthoogte: 56-68cm
  • Gewicht: Reu 50 kg, Teef 42 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Rottweiler

De Rottweiler is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Rottweiler is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test