Rasbeschrijving van de Appenzeller Sennenhond

Van de vier Alpine rassen is de Appenzeller Sennenhond de minst bekende en is uiterst zeldzaam. Het ras komt van oorsprong uit Zwitserland en werd gebruikt als een kuddebewaker, voor het verplaatsen van vee, als reddingshond en wagen-trekker.

Karakter van een Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond is gespierd, atletisch en krachtig. De Appenzell heeft een enorme uithoudingsvermogen en is erg lenig. Ze zijn veelzijdig en hardwerkend.

Temperament van een Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond wordt niet aanbevolen bij mensen die geen ervaring hebben met honden. Hoewel ze loyale en toegewijde metgezellen zijn, is dit ras niet alleen maar een huisdier. Het zijn werkers. Ze zijn winterhard, moedig en aanhankelijk. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun familie, hun huis en territorium. Ze doen het goed met andere honden en huisdieren met wie ze zijn opgegroeid. Ze hebben de neiging om onophoudelijk te blaffen.

Verzorging van een Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond moet af en toe geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de oren en de voetzolen te controleren op vuil.

Vacht van een Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond ras heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is kort, dik en glanzend. De ondervacht is zacht en dicht. Dit ras verhaard veel.

Trainen en opvoeden van een Appenzeller Sennenhond

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursussen zijn absoluut van cruciaal belang. De Appenzeller Sennenhond is zeer intelligent, maar heeft een dominante baas nodig. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Training moet gegeven worden met stevigheid, respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Appenzeller Sennenhond

Het wordt niet aanbevolen om een Appenzeller Sennenhond in een appartement te houden of in het stadsleven. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Het beste is een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te mogen werken voor de baas.

Kenmerken van een Appenzeller Sennenhond

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 55cm, Teef 50cm
Gewicht: 25-32 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test