West Highland White Terriër

Alles wat je wilt weten over de West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër: een energiek en toegewijd ras

Over de West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër wordt meestal aangeduid als een Westie. Ze zijn in het midden van de 19e eeuw in Schotland ontstaan om de populatie van de vos, de otter en andere (knaag)dieren onder controle te houden. Vandaag de dag is de Westie vooral huisdier.

Wat kost een West Highland White Terriër

De kosten voor een West Highland White Terriër kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een West Highland White Terriër ergens tussen de € 800 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër is winterhard, compact, intelligent en pittig. Zij hebben de status van een van de meest populaire rassen bereikt. De Westie is speels, maar kan ook rustig en vastberaden te zijn.

Temperament van een West Highland White Terriër

De Westie is een energiek ras die toegewijd is aan hun familie. Echte knuffeldieren zijn het echter niet. Doordat het een hond is die snel aanslaat als ze wat hoort is het een goede waakhond. De Westie is een geweldig familie huisdier, maar heeft de voorkeur om als enig huisdier in het gezin te zijn. Ze kunnen veeleisend en assertief zijn en vertonen hiermee echte terriër eigenschappen. De West Highland White Terriër is een sociaal ras die het beste tot zijn recht komt in een actief huishouden.

Verzorging van een West Highland White Terriër

De dubbele vacht van de West Highland White Terriër vereist twee keer per week borstelen. Ook is het nodig dat hun vacht minstens twee maal per jaar professioneel getrimd wordt. Zij mogen, gezien hun gevoelige aard voor een droge huid alleen gewassen worden als dat echt nodig is. De Westies kunnen gevoelig zijn voor doofheid, patella luxatie en allergieën.

Vacht van een West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, stug en pezig en de ondervacht is dicht, pluizig en zacht. Hun vacht is briljant wit van kleur en dit geeft dit ras een elegante uitstraling. Ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër moet vanaf een jonge leeftijd worden getraind, met name op het gebied van socialisatie. Ze reageren het best op een lieve en zachte begeleiding. Zoals met de meeste terriër rassen werken harde opvoedingsmethoden averechts. De Westie staat meestal open voor gehoorzaamheidsopleidingen mits deze eerlijk en consequent wordt gegeven.

Activiteit en bewegen van een West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër houdt van rennen en verkennen. Dit energievolle ras heeft minstens een uur bewegen per dag nodig. De Westie moet een ruime tuin hebben die goed omheind is. Ze houden ervan om deel te nemen aan spelletjes en hebben het uithoudingsvermogen om dit een lange tijd vol te houden

Kenmerken van een West Highland White Terriër

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:12- 16 jaar
  • Schofthoogte: Teef: 23–28 cm, Reu: 25–30 cm
  • Gewicht: Teef: 6–7 kg, Reu: 7–10 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Ziektes bij een West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een West Highland White Terriër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test