Rasbeschrijving van de Beagle

De Beagle werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht en was opvallend goed. Doordat het een reukjachthond is heeft dit ras heeft de neiging om zijn neus te volgen en alles verder te negeren, zodat gehoorzaamheidstraining op jonge leeftijd een must is. De Beagle is ontstaan als een kruising tussen de Harrier en vele andere honden in Engeland. Dit ras komt het beste tot uiting tijdens de jacht op hazen, fazanten of kwartels.

Karakter

De Beagle zit vol energie en is een geweldige gezinshond. Ze zijn zeer levendig, actief en hebben zoals gezegd veel energie en bij een goede socialisatie is het een geweldige kindervriend. Dit ras is alert en heeft een evenwichtig temperament en mag nooit tekenen van agressie of angst vertonen. De Beagle kan heel ondeugend en zeer gedurfd zijn.

Temperament

De Beagle is een hele blije hond die een geweldige metgezel kan zijn voor veel verschillende families. Dit ras past zich aan aan verschillende omgevingen en levensstijlen, zo niet alle. De Beagle is erg enthousiast en is zeer intelligent. Echter zal de hond van pup af aan goed begeleid moeten worden, anders lopen ze buiten letterlijk hun neus achterna. Dit ras is zeer goed met kinderen, kan uitzonderlijk goed doen met andere huisdieren als de socialisatie goed is geweest.

Verzorging

Beagles moeten dagelijks geborsteld worden om de dode of losse haren te verwijderen. Naar beneden vegen met een vochtige handdoek moeten volstaan als bad. De oren van dit ras moeten op een regelmatige basis worden schoongemaakt, aangezien dit ras gevoelig is voor pijnlijke oren of oorontsteking (otitis externa) . De nagels van de Beagle moet ook worden geknipt.

De Beagle is een populaire rashond, maar dit ras kent veel erfelijke aandoeningen. Deze hond heeft vaak last van allergieën zoals onder andere atopie. De aandoeningen komen vaak al op jonge leeftijd naar boven en hebben meestal een levenslange of een regelmatig terugkerende behandeling nodig.

Vacht

De Beagle is een jachthond met een vacht van middelmatige lengte maken en daardoor eenvoudig in onderhoud. Het haar moet dicht op het lichaam liggen en moet stug zijn, nooit zacht of zijdeachtig. De Beagle ziet eruit als een kleine Engelse Foxhound.

Trainen en opvoeden

De Beagle is erg intelligent en zeer enthousiast en is een geweldige hond om mee te werken. Echter, ze hebben de neiging om snel interesse te verliezen als ze een geur oppikken en die willen volgen. Mede door dit is een gehoorzaamheid training zeker handig. Als de Beagle goed wordt opgeleid, luisteren ze erg goed. Als ze niet goed getraind worden, negeren ze de baas en dit is een groot probleem.

Activiteit en bewegen

De Beagle is vrij actief en houdt van lange stevige wandelingen. Aangezien ze een zeer sterk jachtinstinct hebben, moet dit ras altijd aangelijnd worden of in een omheind gebied lopen. Vanwege het grote uithoudingsvermogen worden dagelijkse wandelingen zeker aanbevolen.

Kenmerken

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 13
Schofthoogte: 33 - 40 cm
Gewicht: 10 - 18kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Myriam

geplaatst op 21 juni 2021 | 14:40

Wij hebben een beagle, en het is een super beestje. Is thuis opgegroeid met een kat (die hij had moeten kennen van bij de kweker), maar we hebben de kat uiteindelijk veel buiten gelaten. hij ging er soms gewoon bovenop liggen en daardoor zagen we de kat binnen zelden; Ze zat steeds onder de kast. Maar ik hou echt van katten en dus hebben we toch een kitten in huis gehaald. Deze is niet bang van zijn geblaf, maar hoe kan ik vermijden dat het wordt zoals bij onze vorige kat. Iemand ervaring? Alle tips zijn welkom. Love them both!

bep

geplaatst op 8 april 2021 | 14:40

Sjoelbak bedankt voor de reactie ,telefoonnummer was niet de bedoeling, foutje van mij .....

Sjoelbak

geplaatst op 8 april 2021 | 14:18

Hallo Beb, ten eerste heb je de leukste en liefste hond van de wereld! Wij fietsen met hem, naast de fiets om zijn energie kwijt te raken. Misschien kun je toch beter even een bench aanschaffen en rond bellen voor een cursus. De onze was een half jaar toen hij bij ons kwam (soortgelijk verhaal als de jouwe) en wij zijn met 1,5 jaar ook naar cursus geweest. Zelf kun je ook oefenen en positief belonen. Succes!

bep

geplaatst op 8 april 2021 | 12:11

Wij hebben sinds zondag 4 april een beagle van anderhalf jaar in huis genomen omdat zijn baasje in het ziekenhuis ligt en waarschijnlijk een verzorgingshuis in moet.zijn moeder kwam met de vraag omdat onze herder twee maanden geleden is overleden of we nog een hond wilde,dus hebben wij het gedaan . Inmiddels ben ik ten einde raad hij sloopt alles wat los en vast zit. Ik ren de hele dag achter hem aan en ben inmiddels alles aan het weghalen waar hij bij kan. Ik wist niets over beagle,s maar heb wel al een hoop gelezen over zijn karakter wat wij beter van te voren hadden kunnen doen .zit af gaan doet hij goed maar als hij weer iets te pakken heeft wat.hij niet mag luisterd hij voor geen meter meer.weet iemand hier wat te doen en of er cursussen voor deze leeftijd hond zijn .

Carla

geplaatst op 5 maart 2020 | 21:09

Ik heb een beagle nu 11 jaar oud. Op training geweest en mocht niet met hem naar de vervolgles. Ben mijn hond zelf gaan trainen. Met zijn 2de jaar kon ik los met hem lopen. Belangrijk bij een beagle, beloon hem als hij komt als je roept. Lijn hem aan als hij netjes voor je zit. Leer hem dat jij de baas bent dan hem je een van de liefste honden ?

Sjoelbak

geplaatst op 18 december 2018 | 18:51

Hallo Nynke, onze Beagle doet hetzelfde alleen hebben wij helaas geen oplossing. Als hij op een losloopstuk/bos/zandpad los loopt en wij zien auto's en/of fietsers dan haken wij hem aan en wachten wij tot ze uit t zicht zijn.

Nynke

geplaatst op 18 december 2018 | 18:36

Hoi allemaal. Mijn Beagle van 2,5 jaar een goed getraind en gecastreerd reutje heeft tot kort geleden ook op een veldje in de stad los kunnen spelen met andere honden. Soms jaagt hij mountainbikers aan, maar die plekken mijd ik. Vorige week begon hij ineens achter gewone fietsers aan te rennen en vanmorgen zelfs achter een langzaam rijdende (voor hem snelle) auto. Zodra het object stopt, komt hij meteen terug, maar het is levensgevaarlijk. Nu ga ik dagelijks naar het bos waar het loslopen prima gaat, dus bewegen doet hij wel. Maar toch hoop ik hem te kunnen trainen niet aan te jagen zodat hij op het veldje kan blijven spelen met andere honden. Zolang ik geen antwoord heb is dit natuurlijk uitgesloten, maar ik hoop dat een van jullie ervaring heeft hiermee.

Spijkerboer

geplaatst op 12 december 2018 | 16:51

Ik zie hier het bericht van Wil. Bent u ondertussen voorzien van een Beagle? Misschien kunnen wij anders iets voor elkaar betekenen..

Wil

geplaatst op 9 augustus 2018 | 12:36

Wij zoeken een vriendelijke beagle teefje pup of beagle jonger dan 1 jaar. Zij komt in een liefdevol gezin met 1 oude beagle, heel braaf en lief.We willen graag een maatje voor haar.Onze kruisingbeagle is helaas overleden Verder 2 ouders en 2 kinderen (13+) die allemaal gek zijn op beagles.

Kries

geplaatst op 3 augustus 2016 | 13:48

We hebben er ondertussen al 5 geadopteerd. Momenteel zijn we met 6 beagles tussen de 4 en 14 jaar onderweg. Ze lopen ook steeds probleemloos vrij. Wandelingen zijn door de leeftijd van honden (+ hartproblemen + een blinde diabeet) beperkt tot 15 km/dag. In de jangere jaren liepen dit tot 40 km/dag mee. Grootste problem voor de meeste mensen is dat ze niet consequent genoeg zijn in de opvoeding en te weinig tijd besteden aan de beagles. Wij zijn altijd samen onderweg. Ook samen op reis met de camper. We hopen dat ze nog wat mee kunnen. Nadien adopteren we weer geleidelijk aan een beagleroedel.

Annette Vroom

geplaatst op 18 juni 2016 | 15:14

Hallo allemaal, Ik lees hier van ik wil een beagle aanschaffen. Dat is inderdaad leuk een beagle pups. Er is een maar je moet het ras leuk vinden. Verdiep je erin. Een beagle is niet echt een makkelijke hond. Bezint eer ge begint, echt ,maar als jij het juiste baasje voor een beagle bent prima. Lees je in voordat beagle jou juiste hond is. Wij hebben onze Lieve beagle uit het asiel gehaald. Daarvoor functioneerde zij als fokbeagle. Wij hebben hier een hele lieve hond aan! Met 6,5 uit het asiel nu is zij 13 en een maand, ik geniet dagelijks van mijn wandelmaatje.

Ilona

geplaatst op 30 maart 2016 | 18:13

Hallo sjoelbak, dat is het juist ik ga veel de deur uit met luna, maar het probleem is als luna andere mensen met een hond ziet dan vergeet ze te plassen. Maar het komt ook wel goed dat weet ik voor luna hadden we ook een beagle het probleem bij luna is doen wij luna bij de fokker gingen halen was zij 9 weken en moest ik als luna 12 weken nog een prik halen toen zei ik tegen de dierenarts dat ze zoveel plast wasropde dierenarts zei jaamevr ze is maar 12 weken en dan plassen ze veel, maar ik heb luna bij mij dierenarts laten onderzoeken en ik had gelijk zware blaasontsteking. Dus dat is de start van luna ik maak mijn geen zorgen en weet dat het echt goed komt, maar nu is het wel vervelend.

Sjoelbak

geplaatst op 29 maart 2016 | 12:27

P.s. Ilona, als wij te lang bij de deur bleven dralen deed hij het ook in de gang, dus... snel jas en schoenen aan, aanhaken en naar buiten haha.

Sjoelbak

geplaatst op 29 maart 2016 | 12:26

Hallo Ilona, onze Beagle heeft dat tot plm. meer dan een jaar ook gedaan. Iedere x na spelen direct op het gras zetten totdat hij het wel genoeg op kon houden. We hebben er nu geen problemen mee mee. Dus ik hoop dat het zo met een jaar ook over is. Op cursus zijn heeft hier volgens mij niets mee te maken. Succes!

Ilona

geplaatst op 25 maart 2016 | 13:02

Ilona Hallo, wij hebben een beagle nu 7 maanden een lief vrouwtje(luna) maar luna plast soms in huis Dan is ze net uitgeweest lekker gespeeld met andere honden en dan komen we thuis dan plast ze ineens in de kamer of ik zeg gaan we op straatje die mijn jas aan en ze plast in de gang gaat ook weleens 2 dagen goed en dan ineens doet ze het weer daar word ik moedeloos van ik zit op curcus en dan vraag ik het daar kunnen ze geen antwoord opgeven. Als ze op straat plast geef ik een beloning en roepen goed zo luna braaf goed gedaan. Maar misschien is er iemand die weet wat ik moet doen. Groet ilona

Kitty

geplaatst op 26 februari 2016 | 20:16

Minke... Nog nooit van een dierenartsbezoekje gehoord???

Minke de Hoop

geplaatst op 26 februari 2016 | 19:50

Hallo Ik heb een Beagle die 11 jaar is een erg lieve hond. Ik ondervind de laatste 2 weken dat hij heel erg begint te trillen net alsof hij het heel erg koud heeft en hij kan s,nachts zijn plas niet zo goed meer ophouden. En deze week heeft hij zo af en toe dat hij heel veel moet spugen. Zijn dit ook ouderdomskwalen of kan dit wat anders zijn. Trouwens hij drinkt ook erg veel.

Sabrina

geplaatst op 15 november 2015 | 22:07

Hallo, ik vraag me ook af hoe groot ze worden. Ik heb begrepen dat er laag en hoogpotige beagles zijn. Alvast bedankt. Groetjes Sabrina

Lotte Verhagen

geplaatst op 11 september 2015 | 20:11

Hallo,Mijn kind is nog al gevoelig aan lange honden vachten zou het voor haar een probleem zijn? En hoe groot worden ze ongeveer het mag niet te groot zijn.

Jasmijn renee

geplaatst op 1 april 2015 | 15:45

Dankjewel

Edwin Koolhof

geplaatst op 31 maart 2015 | 14:19

Hallo Jorgen, gelukkig! Fijn om te horen. Groet, Edwin

Jorgen

geplaatst op 31 maart 2015 | 14:15

Hallo Edwin, wij hebben onze Beagle inmiddels kunnen corrigeren m.b.v. een correctieband. Gelukkig kunnen we haar nu houden. Grt

Edwin Koolhof

geplaatst op 30 maart 2015 | 21:21

Hallo Jorgen, Zoeken jullie nog een thuis voor jullie beagle? Wij zijn op zoek naar een beagle (teefje) die bij kindjes kan. Kun je wat meer vertellen over haar gedrag binnen en buiten?

S. van de Poel

geplaatst op 23 maart 2015 | 21:34

Anderhalve week geleden heb ik na 14,5 hele mooie jaren met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn geweldige wandelmaatje. Gelukkig heb ik veel mooie herinneringen om met plezier op terug te kijken. Vooral onze urenlange boswandelingen tot bijna de laatste week toe. Ik had me geen fijnere hond kunnen wensen.

Jorgen

geplaatst op 25 januari 2015 | 20:45

Hallo Manon, dan zou ik eerlijk gezegd niet aan een Beagle beginnen..

Manon Otto

geplaatst op 22 januari 2015 | 16:20

Hallo Jorgen, Kan jouw beagle goed alleen blijven, ik werk nl 26,5 uur per week.

Sjoelbak

geplaatst op 22 januari 2015 | 11:38

Helaas voor jullie zijn wij al voorzien. Succes met het vinden van een nieuw goed adres!

Jorgen

geplaatst op 20 januari 2015 | 20:33

Hallo, hebben een hele lieve tengere Beagle van 3 (wordt dit jaar 4). Teefje en gesteriliseerd. Heel lief voor kinderen. Wij wonen naast een bos en ze is helaas hierdoor niet te houden. Omdat wij altijd een grote hond hebben gehad kunnen we slecht wennen aan het toch wel wat eigenwijze karakter. Geen handelaren, een goed tehuis is een must!

Ilona Moreau

geplaatst op 3 januari 2015 | 22:50

Ik heb een Beagle van 13 jaar Sophie een schat van een hond ,altijd blij en vrolijk, Het is voor mij een gehoorzame hond , heeft veel aandacht nodig. Wat al bekend is, kan je de beagle moeilijk iets leren Ook willen ze de hele dag eten, dus je moet heel goed oppassen dat ze niet te dik worden. Bij mij was ze nooit alleen ik nam haar overal mee naartoe,maar ze kon ook een paar uur alleen blijven en blafte nooit, echt een schat.

Sjoelbak

geplaatst op 23 december 2014 | 10:09

Kun of wil je om een of andere reden niet meer voor je beagle zorgen? Wij bieden een nieuw huisje voor haar aan (particulier). Wij zoeken een amerikaanse beagle, teefje (fijn gebouwd), geen zwart in het masker wel 3-kleur, liefst gesteriliseerd, tot ong. Max. 3 jaar oud of vanaf zindelijk. Omdat wij een goed tehuis bieden (een klein maatje voor haar, tuin, ruim huis, veel er op uit), gaan wij ervan uit dat dat het belangrijkst is en niet een vraagprijs. Wij hebben 6 jaar ervaring met een beagle.

Manon Otto

geplaatst op 9 december 2014 | 14:09

Beste, ik heb jaren twee beagles Killian en Hogan (reutjes)gehad, tot grote tevredenheid en plezier.Ik ben naar alle cursussen geweest die er waren,ook alles behaald, maar in het veld konden zij best ondeugend zijn, zodra ze konijntjes roken gingen zij ze achterna en dan willen ze niet meer zo goed luisteren(Ik heb ze altijd los laten lopen)Uiteindelijk kwamen zij wel terug.Ik wandelde gemiddeld drie uur per dag of naast de fiets.Zij moeten ook hun energie kwijt kunnen.Binnenshuis waren zij de perfecte honden, blaften zelden, heel sociaal naar iedereen.MAAR een goede opvoeding is heel belangrijk, ik heb er heel veel energie en tijd ingestoken, maar dat moet bij elk ras vind ik, anders moet je geen hond aanschaffen. Zij zijn zelden ziek geweest.Na 7 jaar geen beagle te hebben gehad, ben ik aan het overwegen om weer een beagle aan te schaffen, dit ras past perfect bij mij. Succes.

Emily

geplaatst op 27 november 2014 | 21:20

Hallo, Mijn vriend en ik overwegen een Beagle pup te nemen. Ik ben nu bezig met research omdat ik zeker wil zijn dat deze hond inderdaad goed bij ons past. Wij hechten veel waarde aan gehoorzaamheid en loyaliteit in een hond. Ik heb mij laten vertellen dat Beagles soms erg hun neus achterna lopen en lastiger te trainen zijn dan andere rassen. Hebben jullie hier ervaring mee? Ik vind het ook heel belangrijk dat als ik een kindje krijg dat de hond goed om kan gaan met de nieuwe situatie van een baby in huis. Ik hoop dat iemand mij het een en ander kan vertellen hierover! Bij voorbaat dank.

Sleurs Rob

geplaatst op 11 juli 2014 | 11:48

Beste, Ik heb een beagle, Mitch, van anderhalf jaar oud en hij heeft een speelvriendin, Mechelse herder van 4 jaar oud . Ik ben er mee op 5 maand naar de hondenschool gegaan.Als pup gaf hij nooit problemen naar andere honden; Sinds enkele maanden geeft hij af en toe last naar andere honden, vooral grotere rassen. Als hij los is , gaat hij soms grommend en met de haren, rechtop naar sommige honden. Dit is voornamelijk bij ruwer spel of veel honden in kleine ruimte en/of minder tijd met mij gehad voor wandeling (vb door slechter weer).Voor het overige is hij een vrij rustige hond en luistert behoorlijk.

Kitty

geplaatst op 8 februari 2014 | 11:32

Hallo Nick, Ik heb voor je gezocht; het antwoord lijkt nog niet zo eenvoudig. Kijk eens op deze webpagina; daar staat een mogelijk antwoord : http://lilo-angel.webklik.nl/page/oorsprong Groeten Kitty

Nick van de Hoef

geplaatst op 8 februari 2014 | 10:17

Hallo, ik moet een spreekbeurt houden over Beagles, ik vraag me af: van welke twee honden stamt de beagle af? ik hoop gauw van u te horen!! Bedankt Groetjes Nick!! :-)

Kitty

geplaatst op 5 december 2013 | 07:13

Beste Paul, Oudere honden kunnen ook dementie e.d. krijgen. Het gebeurt vaker dat honden op leeftijd ineens niet meer goed alleen kunnen zijn/onrustig zijn. Dit heeft niets te maken met het feit dat hij wel of niet gecastreerd is. Ga eens praten met de dierenarts. Er zijn diverse producten (niet persé medicatie), maar bijv. voedingssupplementen/homeopatische middelen die de hond tot steun kunnen zijn.

Paul Verdiesen

geplaatst op 5 december 2013 | 05:57

onze Beagle Bas (ongecastreerde reu van 10 jaar) wordt de laatste tijd steeds onrustiger en kan steeds slechter tegen alleen zijn. Kan dit als reden hebben dat hij niet gecastreerd is? Hebben mensen hier ervaring mee?

Kitty

geplaatst op 27 november 2013 | 12:41

Sowieso is er waarschijnlijk ooit -onbedoeld- toch beloond voor het bijten. De hond moet leren dat zijn gedrag hem helemaal niets oplevert. Dus: als hij bijt: niet straffen, maar hem negeren. Als hij normaal met jullie omgaat, ga je belonen. Het is waarschijnlijk een soort spel voor hem; en: negatieve aandacht is ook aandacht, dus: negeren! Wat bij ons heeft geholpen (onze beagle beet als puppy tot aan 8 maanden heel hard in handen), is op het moment dat hij bijt, van hem weglopen, een ruimte in met een deur en hem dus totaal negeren. Zeg niets, geen oogcontact etc, gewoon weglopen. Daar snapt hij in eerste instantie niets van. Dan kom je na korte tijd terug de ruimte in waar de hond is. Je zegt nog steeds niets, als hij naar je toe komt, doe je niets. Dan ga je op de grond zitten; de hond komt waarsch. naar je toe. Als hij weer gaat bijten, herhaal je wat je eerder deed: weglopen, deur dicht etc etc. Hij zal gaan begrijpen dat er een link zit tussen zijn ongewenste gedrag en het negeren. Als hij daarna gewoon normaal met je speelt, prijs je hem de hemel in: braaaaave hond, grote kerel/meid etc :) evt met een lekker koekje.

Van Dycke Emmanuel.

geplaatst op 26 november 2013 | 22:06

Hallo, Na het overlijden van onze Beagle Billy zie het bericht hierboven, hebben wij in januari van 2013 een nieuwe puppy Beagle besteld. In tussen houdt Mickey ons al ongeveer 11 maand gezelschap met vallen en opstaan. Inderdaad vallen en opstaan want er zijn toch een paar probleempjes, wat wij niet direkt opgelost krijgen, Micxkey is zeer bijtgraag en dit naar handen , voeten, kleding, bij verbod hapt hij graag nog eens na, mischien is er bij de Beagle liefhebbers iemand die raad voor ons heeft. Dan ook bij verbod of zijn zin niet krijgen gaat hij nog al vlug met zijn geblaf de hoogte in. Wij dachten dat dit protest was maar blijkbaar zou hij ons niet begrijpen??? volgens hondenspecialisten. Wij hebben juist een 7weken durende cursus achter de rug bij de familie De Bolster bij ons bekend op Tv. maar ook zij konden niet direkt een oplossing vinden voor dit bijtgedrag. Wij gaan ook nog iedere week naar een hondenschool voor opleiding. Misschien hoor of lees ik wel iets van een Beagle liefhebber??? Groetjes, Van Dycke Emmanuel.

Kitty

geplaatst op 26 november 2013 | 19:58

De opmerking dat een beagle altijd aangelijnd moet zijn of binnen een omheind gebied los kan lopen mag naar het land van fabelen worden verwezen. Ik heb een beagle, een ongecastreerde reu van 4 jaar en hij loopt in het bos altijd los. Het is belangrijk een beagle vanaf pup af aan traint op gehoorzaamheid en loslopen van de lijn. Natuurlijk, mijn hond is niet de meest gehoorzame hond die er bestaat, maar ik ken genoeg honden van zogenaamd gehoorzame rassen die een stuk minder goed luisteren dan de gemiddelde goed opgevoede beagle.

Van Dycke Emmanuel.

geplaatst op 17 oktober 2012 | 20:15

Geachte, Wij waren 13 jaar lang de trotse bezitters van een Beagle die bij ons als roepnaam Billy had, maar spijtig genoeg hebben wij vrijdag ll. moeten laten een spuitje laten zetten door de dierenarts, daar onze lieveling aan nierfalen leed en hij door zijn toestand en ook het koppige karakter weigerde om min of meer lopende voeding te eten, waardoor hij zich iedere dag slechter en slechter voelde. Onze Billy was bij ons de lieveling van de ganse familie en wij hebben hem nooit kwaad gezien. Het is met spijt in het hart dat wij afscheid hebben genomen van onze jongen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test