Rasbeschrijving van de Beagle

De Beagle werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht en was opvallend goed. Doordat het een reukjachthond is heeft dit ras heeft de neiging om zijn neus te volgen en alles verder te negeren, zodat gehoorzaamheidstraining op jonge leeftijd een must is. De Beagle is ontstaan als een kruising tussen de Harrier en vele andere honden in Engeland. Dit ras komt het beste tot uiting tijdens de jacht op hazen, fazanten of kwartels.

Karakter van een Beagle

De Beagle zit vol energie en is een geweldige gezinshond. Ze zijn zeer levendig, actief en hebben zoals gezegd veel energie en bij een goede socialisatie is het een geweldige kindervriend. Dit ras is alert en heeft een evenwichtig temperament en mag nooit tekenen van agressie of angst vertonen. De Beagle kan heel ondeugend en zeer gedurfd zijn.

Temperament van een Beagle

De Beagle is een hele blije hond die een geweldige metgezel kan zijn voor veel verschillende families. Dit ras past zich aan aan verschillende omgevingen en levensstijlen, zo niet alle. De Beagle is erg enthousiast en is zeer intelligent. Echter zal de hond van pup af aan goed begeleid moeten worden, anders lopen ze buiten letterlijk hun neus achterna. Dit ras is zeer goed met kinderen, kan uitzonderlijk goed doen met andere huisdieren als de socialisatie goed is geweest.

Verzorging van een Beagle

Beagles moeten dagelijks geborsteld worden om de dode of losse haren te verwijderen. Naar beneden vegen met een vochtige handdoek moeten volstaan als bad. De oren van dit ras moeten op een regelmatige basis worden schoongemaakt, aangezien dit ras gevoelig is voor pijnlijke oren of oorontsteking (otitis externa) . De nagels van de Beagle moet ook worden geknipt.

De Beagle is een populaire rashond, maar dit ras kent veel erfelijke aandoeningen. Deze hond heeft vaak last van allergieën zoals onder andere atopie. De aandoeningen komen vaak al op jonge leeftijd naar boven en hebben meestal een levenslange of een regelmatig terugkerende behandeling nodig.

Vacht van een Beagle

De Beagle is een jachthond met een vacht van middelmatige lengte maken en daardoor eenvoudig in onderhoud. Het haar moet dicht op het lichaam liggen en moet stug zijn, nooit zacht of zijdeachtig. De Beagle ziet eruit als een kleine Engelse Foxhound.

Trainen en opvoeden van een Beagle

De Beagle is erg intelligent en zeer enthousiast en is een geweldige hond om mee te werken. Echter, ze hebben de neiging om snel interesse te verliezen als ze een geur oppikken en die willen volgen. Mede door dit is een gehoorzaamheid training zeker handig. Als de Beagle goed wordt opgeleid, luisteren ze erg goed. Als ze niet goed getraind worden, negeren ze de baas en dit is een groot probleem.

Activiteit en bewegen van een Beagle

De Beagle is vrij actief en houdt van lange stevige wandelingen. Aangezien ze een zeer sterk jachtinstinct hebben, moet dit ras altijd aangelijnd worden of in een omheind gebied lopen. Vanwege het grote uithoudingsvermogen worden dagelijkse wandelingen zeker aanbevolen.

Kenmerken van een Beagle

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 13
Schofthoogte: 33 - 40 cm
Gewicht: 10 - 18kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test