Petit Basset Griffon Vendeen

Alles wat je wilt weten over de Petit Basset Griffon Vendeen

Rasbeschrijving van de Petit Basset Griffon Vendeen

De Petit Basset Griffon Vendeen vindt zijn oorsprong uit Frankrijk in de 16e eeuwwaar hij werd gebruikt om middels geur te jagen op klein wild. Ze waren zeer geschikt voor de jacht op elk terrein en ongeacht de weersomstandigheden.

Karakter van een Petit Basset Griffon Vendeen

Het is een compact, sterk, levendig en gedurfd ras en de Petit Basset Griffon Vendeen is ook actief, alert en robuust. Ze zijn telkens op zoek naar avontuur, zijn zeer onstuimig, extravert, en onafhankelijk. Dit vriendelijke ras heeft grote jachtvaardigheden maar is ook een hele fijne hond om als huisdier te hebben.

Temperament van een Petit Basset Griffon Vendeen

De Petit Basset Griffon Vendeen is altijd druk en levendig. Ze gedijen en vragen menselijk gezelschap en aandacht. Ze zijn zeer intelligent, charmant, maar kunnen heel eigenzinnig zijn. Dit ras zal doorgaans goed opschieten met andere honden, maar wordt niet aanbevolen voor woningen met katten of andere huisdieren, aangezien ze deze als prooi aan kunnen zien. Ze doen het goed met kinderen en zijn over het algemeen vriendelijk voor vreemden. Ze kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Als ze eenzaam zijn of verveeld raken zullen ze destructief worden.

Verzorging van een Petit Basset Griffon Vendeen

Dit ras vereist wekelijks borstelen om losse en dode haren te verwijderen. De oren en tanden moeten regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden. De Petit Basset Griffon Vendeen is gevoelig voor oogafwijkingen, aseptische meningitis, epilepsie, heupdysplasie en elleboogdysplasie, patellaluxatie, hypothyreoïdie, voedingsallergie en huidallergieën.

Vacht van een Petit Basset Griffon Vendeen

De Petit Basset Griffon Vendeen heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is stug en pezig en biedt bescherming bij de jacht. De ondervacht is zacht en dicht en zorgt voor warmte. Het haar is langer boven de ogen en op de snuit, die borstelige wenkbrauwen vormen en een kenmerkende snor en baard. De kleur van de vacht is wit en heeft diverse kleuren markeringen. Dit ras verhaard nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Petit Basset Griffon Vendeen

Door hun intelligentie en de wens om te behagen zijn ze relatief gemakkelijk te trainen. Het is echter belangrijk om ze te leren dat ze niet dominant morgen zijn. Vroege socialisatie en elementaire gehoorzaamheid worden aanbevolen. Training moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld, herhaling, consistentie en beloning.

Activiteit en bewegen van een Petit Basset Griffon Vendeen

Dit zeer energieke ras moet dagelijks intensieve lichaamsbeweging krijgen. Ze genieten van speelsessies en ander activiteiten. Het is van vitaal belang om te onthouden dat de Petit Basset Griffon Vendeen een geurhond is. De tuin moet stevig omheind zijn en ze moeten in de gaten gehouden worden aangezien ze uiterst bedreven zijn in het ontsnappen.
Bron foto: Nathan150, Petit Basset Griffon Vendéen, CC BY 2.0

Kenmerken van een Petit Basset Griffon Vendeen

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: 33 - 38 cm
  • Gewicht: 11 - 15 kg
Grootte:
3
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Petit Basset Griffon Vendeen

Van een Petit Basset Griffon Vendeen is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test