Nagels van de hond

Verzorging - Nagels van de hond

Bij honden die niet voldoende op harde ondergrond lopen bestaat het gevaar dat de nagels te lang worden en zelfs kunnen omkrullen en in de huid groeien. Dit kan problemen geven zoals pijn, manken en zelfs onderhuidse infecties.

Het beste is dan ook bij deze honden de nagels regelmatig te knippen of te laten knippen. Indien men zelf niet bereid is de nagels van de hond te knippen kan men dit laten doen in de hondenkapsalon of bij de dierenarts. Indien u er voor kiest om zelf de nagels te knippen, hou dan rekening met het feit dat er leven in de nagel zit. Bij de witte nagels is het leven duidelijk zichtbaar. Dit is een 'rood' streepje. Alles wat beneden dit rode zit kunt u veilig knippen. Let op! Indien u te ver knipt is dit niet alleen zeer pijnlijk voor de hond, ook zal de nagel gaan bloeden. Dit bloeden stopt niet. U moet dan een speciaal goedje op de nagel doen, die het bloeden zal stoppen. Er zijn vier voorname manieren waarop je dit bloeden kunt stelpen: met een bloedstelpende pen, met een stuk zeep, met kaliumpermanganaat, of door, in noodgevallen, naar de dierenarts te gaan. Bij zwarte nagels is het raadzaam om dit door een professioneel iemand te laten doen, aangezien het leven niet zichtbaar is.

Normaal moet bij de rechtstaande hond de nagel net niet de grond raken. Er zijn rashonden waarbij de nagelgroei hard gaat, ondanks het lopen op harde ondergronden. Mocht u bij uw hond nou extreem snelle nagelgroei constateren, dan is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen. Symptomen van bijvoorbeeld de ziekte Leishmania is extreme nagelgroei.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test