Rasbeschrijving van de Affenpinscher

De Affenpinscher is ontstaan in Duitsland in de 16e eeuw. Ze worden vaak aangeduid als de "apenhond". Dit komt door zowel hun fysieke verschijning als ook door hun heerlijke karakter. Mede door hun sterke karakter en hun sportieve instinct was dit ras bijzonder nuttig om ratten en muizen in en om het huis of boerderij te vernietigen. Tegenwoordig is de primaire functie van de Affenpinscher dat van een beminnelijke metgezel, of terwijl een heerlijke huishond.

Karakter

De Affenpinscher is een evenwichtig en stevig ras. Ze hebben een combinatie van charme en pit, en dit ras heeft veel moed en lef. Zij zijn ontzettend behendigheid en kundig. Ondanks hun pit, charme moed en lef zal dit ras ook zeker hun gevoeligheid en zachtheid tonen. De rashond Affenpinscher wordt vaak beschouwd als de "clown van de klas".

Temperament

Affenpinschers zijn zeer leergierig en snel van begrip. Ze zijn ondeugend en speels, aanhankelijk en amusant. Ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen bij jonge kinderen omdat dit ras sterk de neiging heeft om hun eten en speelgoed goed te bewaken en te beschermen. Ze worden agressief en zullen onverschrokken reageren tegen iets of iemand die ze als een bedreiging zien. Ze houden ervan om hun baas te vermaken maar ook om vermaakt te worden. De rashond Affenpinscher is graag bij hun familie.

Verzorging

De Affenpinscher vereist minimale verzorging. Hun stugge vacht mag nooit kortgeschoren worden. Wekelijks borstelen en kammen is een must. Het plukken van de vacht moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Ze zullen af en toe last hebben van verdwaalde haren die in de hoeken van de ogen kunnen groeien. Deze haren kunnen irritatie veroorzaken en moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. De rashond Affenpinscher is gevoelig voor het hebben van een open fontanel en ademhalingsproblemen.

Vacht

De Affenpinscher heeft een vacht van dichte ruige haren, die ruw en hard zijn. Het is 1 duim in lengte op de schouders en het lichaam. Het hoofd, de hals, borst, buik en benen hebben een langere en minder harde vacht. Zodra ze volwassen zijn heeft dit ras een haardos in de nek en langere haren op het hoofd, wenkbrauwen en hebben ze een baard. Hun vacht dient als bescherming in extreme weersomstandigheden. Ze verharen weinig. De vacht komt voor in verschillende kleuren voor zoals zwart, grijs, zilver en rood.

Trainen en opvoeden

Het kan moeilijk zijn om de Affenpinscher zindelijk te maken. Ze hebben een autoritaire houding, zodat ze een stevige opvoeding nodig hebben die vooral bestaat uit consequent zijn. Ze leren snel, maar reageren niet op herhaling. Het ras de Affenpinscher doet het het beste met een verscheidenheid aan taken, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Activiteit en bewegen

De Affenpinscher is actief en energiek. Hun behoefte om bezig te zijn en bezig gehouden te worden kan worden voldaan met regelmatige speelsessies. Ze kunnen goed in een appartement of flat wonen, uiteraard op voorwaarde dat zij dagelijks de benodigde wandelingen krijgen. De Affenpinscher kan de neiging hebben om te proberen te ontsnappen en regelmatig te blaffen, zodat toezicht nodig is in de buitenomgeving.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 14 - 15 jaar
Schofthoogte: Tussen 25 en 30 cm.
Gewicht: 3-3,5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test