Affenpinscher

Alles wat je wilt weten over de Affenpinscher

Rasbeschrijving van de Affenpinscher

De Affenpinscher is ontstaan in Duitsland in de 16e eeuw. Ze worden vaak aangeduid als de "apenhond". Dit komt door zowel hun fysieke verschijning als ook door hun heerlijke karakter. Mede door hun sterke karakter en hun sportieve instinct was dit ras bijzonder nuttig om ratten en muizen in en om het huis of boerderij te vernietigen. Tegenwoordig is de primaire functie van de Affenpinscher dat van een beminnelijke metgezel, of terwijl een heerlijke huishond.

Karakter van een Affenpinscher

De Affenpinscher is een evenwichtig en stevig ras. Ze hebben een combinatie van charme en pit, en dit ras heeft veel moed en lef. Zij zijn ontzettend behendigheid en kundig. Ondanks hun pit, charme moed en lef zal dit ras ook zeker hun gevoeligheid en zachtheid tonen. De rashond Affenpinscher wordt vaak beschouwd als de "clown van de klas".

Temperament van een Affenpinscher

Affenpinschers zijn zeer leergierig en snel van begrip. Ze zijn ondeugend en speels, aanhankelijk en amusant. Ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen bij jonge kinderen omdat dit ras sterk de neiging heeft om hun eten en speelgoed goed te bewaken en te beschermen. Ze worden agressief en zullen onverschrokken reageren tegen iets of iemand die ze als een bedreiging zien. Ze houden ervan om hun baas te vermaken maar ook om vermaakt te worden. De rashond Affenpinscher is graag bij hun familie.

Verzorging van een Affenpinscher

De Affenpinscher vereist minimale verzorging. Hun stugge vacht mag nooit kortgeschoren worden. Wekelijks borstelen en kammen is een must. Het plukken van de vacht moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Ze zullen af en toe last hebben van verdwaalde haren die in de hoeken van de ogen kunnen groeien. Deze haren kunnen irritatie veroorzaken en moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. De rashond Affenpinscher is gevoelig voor het hebben van een open fontanel en ademhalingsproblemen.

Vacht van een Affenpinscher

De Affenpinscher heeft een vacht van dichte ruige haren, die ruw en hard zijn. Het is 1 duim in lengte op de schouders en het lichaam. Het hoofd, de hals, borst, buik en benen hebben een langere en minder harde vacht. Zodra ze volwassen zijn heeft dit ras een haardos in de nek en langere haren op het hoofd, wenkbrauwen en hebben ze een baard. Hun vacht dient als bescherming in extreme weersomstandigheden. Ze verharen weinig. De vacht komt voor in verschillende kleuren voor zoals zwart, grijs, zilver en rood.

Trainen en opvoeden van een Affenpinscher

Het kan moeilijk zijn om de Affenpinscher zindelijk te maken. Ze hebben een autoritaire houding, zodat ze een stevige opvoeding nodig hebben die vooral bestaat uit consequent zijn. Ze leren snel, maar reageren niet op herhaling. Het ras de Affenpinscher doet het het beste met een verscheidenheid aan taken, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Activiteit en bewegen van een Affenpinscher

De Affenpinscher is actief en energiek. Hun behoefte om bezig te zijn en bezig gehouden te worden kan worden voldaan met regelmatige speelsessies. Ze kunnen goed in een appartement of flat wonen, uiteraard op voorwaarde dat zij dagelijks de benodigde wandelingen krijgen. De Affenpinscher kan de neiging hebben om te proberen te ontsnappen en regelmatig te blaffen, zodat toezicht nodig is in de buitenomgeving.

Kenmerken van een Affenpinscher

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:14 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Tussen 25 en 30 cm.
  • Gewicht: 3-3,5 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test