Rasbeschrijving van de Havenezer

De Havanezer is een klein blij ras dat erg aanhankelijk is. Het zijn echte kameraden die graag een onderdeel van de familie uitmaken. Ze zijn zeer sociaal en ze zullen hun baas rijkelijk aandacht geven. Aangezien dit ras reukloos is en bijna niet verhaard zijn ze populaire keuzes voor mensen met een allergie.

Karakter van een Havenezer

De Havanezer is een echte schat. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig en speels en dit ras gedijt op gezelschap en is dol op kinderen. De Havanezers zijn goede waakhonden die hun familie waarschuwen voor gevaar of bezoekers. Zodra ze met iemand bevriend zijn, is het hun vriend voor het leven.

Temperament van een Havenezer

De Havanezer is een zeer toegewijd ras. Ze zijn op hun best in het gezin en houden niet van alleen zijn. Ze kunnen goed met kinderen en andere huisdieren en de Havanezer is noch agressief noch schuw en vertoont geen bezittelijke natuur. Ze hebben werkelijk een sympathieke persoonlijkheid en dat maakt ze een prachtig huisdier.

Verzorging van een Havenezer

De Havanezer moet minimaal 2x per week geborsteld worden. Het is belangrijk om regelmatig de ogen en oren te controleren en ze schoon te houden. Ze zijn gevoelig voor genetische oogziekten en oorontstekingen.

Vacht van een Havenezer

De Havanezer heeft een dubbel vacht en verhaard nauwelijks. Het haar is zacht van textuur, zeer lang en in grote overvloed. De vacht is er in verschillende types, van recht tot krullend. Ze komen in vele kleuren, zoals zuiver wit tot crème, zwart, zilver, chocolade of bonte. Bij volwassenheid bereikt de vacht een lengte van 6-8 centimeter.

Trainen en opvoeden van een Havenezer

De Havanezer is altijd leergierig. Ze doen het goed in zowel behendigheid en gehoorzaamheid. Ze houden er ook van om te zwemmen en genieten van vele watersporten. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en zijn gemakkelijk te trainen om truckjes uit te voeren. Het is belangrijk om dit ras stevig, eerlijk, consequent en liefdevol op te voeden.

Activiteit en bewegen van een Havenezer

De Havanezer heeft een energieke natuur. Wandelen, spelen of zwemmen is een vereiste. Ze doen het goed in appartementen of huizen met kleine tuinen. Omdat ze bedreven zijn in het leren van trucjes, profiteren zij van deze activiteit. De Havanezer is matig actief binnen, maar heeft behoefte aan speelgoed en sociale stimulatie om zich niet te hoeven vervelen.

Kenmerken van een Havenezer

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: 21 tot 29cm
Gewicht: Maximaal 6 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
1
Onderhoud:
2
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Havenezer Cataract   Oogontsteking   Oorontsteking  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test