Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog

Als een van de zachtste rassen is de Engelse Bulldog gegroeid in populariteit. Dit ras kan intimiderend overkomen maar is erg aanhankelijk en verrassend zacht. Engelse Bulldogs doen het redelijk goed met kinderen.

Karakter

Dit gedrongen ras houdt van aandacht. Een zeer betrouwbaar, liefdevol en zacht ras. Het is een uitstekende metgezel voor kinderen en volwassenen. De Engelse Bulldog kan ook goed met andere honden en katten. Dit ras is altijd op zoek naar begeleiding van zijn eigenaar.

Temperament

De Engelse Bulldog kan dominant zijn en vereist een stevige baas die hem op zijn plaats zet. De Engelse Bulldog geeft veel liefde en aandacht, en hij verwacht dit ook terug. Dit ras wordt gebruikt als een waakhond en doet uitzonderlijk goed als hij hierin goed opgeleid wordt..

Verzorging

Een rubberen borstel zal zeker de losse of dode haren verwijderen. De Engelse Bulldog verhaard gemiddeld en moet alleen worden gewassen wanneer dat nodig is. De bek moet regelmatig worden schoongemaakt net als de plooien van de huid.

Vacht

De vacht van de Engelse Bulldog is erg kort. Het is altijd glad, recht en vlak en ligt dicht bij het lichaam van de hond.

Trainen en opvoeden

Dit ras vraagt om een stevige hand en consequente training. Ze zijn relatief lui en hebben niet veel beweging nodig. Ze doen het erg goed als een bewaker of waakhond. Een dominante eigenaar is een must voor dit ras.

Activiteit en bewegen

De Engelse Bulldog vraagt niet veel beweging, maar zou er goed aan af en toe te korte stukken te lopen. Dit ras wordt snel moe door de platte snuit en moet altijd kunnen beschikken over water.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 7 - 9 jaar
Schofthoogte: 30-36cm
Gewicht: 22-25 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

M

geplaatst op 6 januari 2016 | 13:20

Elke keer als ik het lees word ik weer boos; "de engelse bulldog heeft weinig beweging nodig". Dat is gewoonweg niet waar en kan zelfs de ondergang van de hond betekenen. Daarmee bedoel ik dat de hond op conditie in gaat leveren en ook zal aankomen in gewicht met als resultaat meer ademhalingsproblemen/hartproblematiek. Ook gewrichtsproblemen zullen onstaan, omdat de bull een enorme massa aan gewicht met name aan de voorkant heeft en de poten dit dus moet dragen. Een engelse bull heeft net als elke andere hond (tuurlijk de ene hond meer als de andere) beweging nodig. Veel mensen denken dat ze lui zijn en niet van wandelen houden maar als je baasje dit denk en dus niks onderneemt met je, ja dan wordt je vanzelf lui en je conditie gaat achteruit. Ik denk echt dat dit soort teksten bij de omschrijving van het ras moet verdwijnen. Mensen krijgen een verkeerd beeld van de engelse bull en dat doet de hond absoluut geen goed. Ik kan het weten, want ik heb twee fantastische zeer energieke bullen die een top conditie hebben omdat ik veel met ze obderneem en ze vnden het geweldig!

Elysha

geplaatst op 5 januari 2015 | 07:51

Sinds gisteren (4/01) hebben wij ook een Engelse bulldog. Een pracht van een beestje, wijkt geen moment van ons zijde af. Het enige probleem is dat ze een lastige eerste nacht heeft gehad. Ze zit in een bench om te slapen en heeft haar kussen volledig ondergeplast en gekakt. We zijn er gisterenavond nochtans mee buiten geweest en heeft toen ook haar behoefte gedaan. Ook was ze precies heel erg bang. Iemand tips om dit te vermijden? Eventueel een nachtlampje late branden ofzo? Alvast bedankt!

jochem

geplaatst op 3 november 2013 | 20:29

wat een bull shit verhaal over deze hond, ik heb zelf een eb en wandel op de dag zeker 2 wandelingen van 45 min, en nog de 2 korte wandelingen van 15 min. S,avonds in de zomer lekker naar de water kant en pootje baden , ben ik ook 2 uur bezig met hem. Ja als je hem de hele dag bijna in zn mand laat worden ze lui. Heerlijke honden zijn het.

Desiree

geplaatst op 21 maart 2012 | 07:31

Mijn ervaring met mijn 1ste Engelse Bulldog, een zeer lieve betrouwbare hond, een geboren clown, zeer warm en liefdevol karater! Hij voelt je feilloos aan, wijkt niet van je voet als je intens verdriet hebt. Hard voor zichzelf als het op pijn pijn aan komt, dit kunnen ze zeer goed verbergen. Ze kunnen zeer graag het middelpunt van de belangstelling willen zijn. Geweldig lief voor kinderen en daarmee zeer geduldig. Een zeer goede instinctieve waker, hij slaat alleen aan wanneer er ook echt iets aan de hand is en stopt dan ook pas alleen als 't gevaar geweken is. Zeer tolerant en vergevings gezint. Een echte knuffelkont en kan dan daarmee een beetje dwingend zijn. Hij is graag bij je en "helpt" je 't liefst ovaral mee, zelfs een terrasje pikken! Zeer tolerant en verdraagzaam naar andere honden, zelfs diegene met de "grootste mond"! Bengelse Engelen! Angst staat niet in zijn woordenboek. doe ze geen "plezier" met snoep of eten van tafel, hiermee doe je meer kwaad dan goed voor ze. Een enkele keer een plakje kaas of een mandarijnmootje kon hij wel verdragen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test