Rasbeschrijving van de Golden Retriever

De Golden Retriever komt uit Groot-Brittannië. De man die verantwoordelijk is voor dit illustere ras, de Heer Tweedmouth, wilde een hond die loyaal was, vriendelijk, temperamentvol en energiek. Hij wilde ook een hond met een liefde voor water en de mogelijkheid om geschoten wild op te halen. Golden Retrievers zijn de belichaming van schoonheid en hersenen.

Karakter

De Golden Retriever is een prachtig, groot en energiek ras. Ze zijn 's werelds meest voorkomende huisdier en metgezel. Ze zijn stevig, goed geproportioneerd en staan bekend om hun jacht mogelijkheden op het land en in het water. De Golden is scherpzinnig en behendig.

Temperament

Golden Retrievers zijn sympathiek, beleefd en zeer intelligent en ze stralen charme en vertrouwen uit. Ze zijn zoet, willen graag behagen en zijn toegewijde familie metgezellen. Ze kunnen er niet zo goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze hebben de neiging om overdreven uitbundig te zijn en zijn snel afgeleid. Ze zijn altijd vriendelijk en geduldig met kinderen en met andere huisdieren. In feite zijn ze vriendelijk tegen iedereen. Ze hebben de neiging om te blaffen als een vorm van begroeting. Ze hebben een grote behoefte aan menselijke interactie en kameraadschap.

Verzorging

De Golden Retriever vereist dagelijkse verzorging met een stevige borstel. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat absoluut noodzakelijk is, en dan met een milde shampoo. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie, cataract en huidallergieën. Het is belangrijk om niet meer te voeren dan noodzakelijk, omdat ze aanleg hebben om te snel te dik te worden.

Vacht

De Golden Retriever heeft een dubbele vacht die waterafstotend en weerbestendig is. De buitenste laag is stevig, veerkrachtig en kan gegolfd of glad zijn. De staart en poten zijn bevederd met langer haar. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De kleur van de vacht is rijk, glanzend en varieert in de kleuren crème tot goud.

Trainen en opvoeden

De Golden Retriever is een van de makkelijkste rassen om te trainen. Ze blinken uit in gehoorzaamheid en zijn populaire therapie en hulphonden. Ze hebben veel talenten waaronder competitieve gehoorzaamheid, detectie, behendigheid en het uitvoeren van trucs.

Activiteit en bewegen

De Golden Retriever vereist dagelijkse wandelingen. Ze genieten van speelsessies met hun familie, het ophalen van ballen en ander speelgoed. Zij zullen het goed doen in een appartement, mits zij voldoende worden uitgelaten. Golden Retrievers zijn binnen matig actief.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 55-61cm, Teef 51-56cm
Gewicht: 27-36 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Jamie

geplaatst op 14 mei 2016 | 15:14

Hallo Honden liefhebbers een vraag, Hond mee naar de dierenarts geweest ,voor het schudden van de kop,ook bij het geluidmaken(hondenketting bijvoorbeeld),eten,tijdens het staan krijgt hij ook evenwicht problemen zakt hij wel eens door(achterwerk) . dierenarts staat voor een raadsel.(de hond neemt medicijnen,(metacam,tramadol,l-thyroxine) wie kan ons helpen

tom moolenaar

geplaatst op 10 december 2013 | 05:53

ik ben opgegroeid met een golden retriever geweldige honden ik heb zelfs door een golden leren lopen ik ging gewoon aan der hangen en zij ging lopen binnen een week kon ik aardig lopen ik heb nu weer een golden echt een prachthond op vakantie gaat hij voor de tent liggen om de wacht te houden hij geeft de afstandbediening aan als het nodig is en hij ruimt altijd op sokken,speelgoed, speeltjes van hem zelf kortom gewoon geweldige honden !!!

Wendy

geplaatst op 4 september 2011 | 16:57

Wij hebben nu onze 2de (gouden)Golden Retriever en ik blijf het een heerlijk ras vinden vriendelijk voor iedereen van baby tot bejaarde mensen! Onze eerste is 15 1/2 jaar geworden en onze 2de is nu 3 1/2 jaar. Lekker zwemmen,fietsen wandelen en trainen kortom lekker bezig zijn met je Golden dat is pas genieten!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test