Rasbeschrijving van de Golden Retriever

De Golden Retriever komt uit Groot-Brittannië. De man die verantwoordelijk is voor dit illustere ras, de Heer Tweedmouth, wilde een hond die loyaal was, vriendelijk, temperamentvol en energiek. Hij wilde ook een hond met een liefde voor water en de mogelijkheid om geschoten wild op te halen. Golden Retrievers zijn de belichaming van schoonheid en hersenen.

Karakter van een Golden Retriever

De Golden Retriever is een prachtig, groot en energiek ras. Ze zijn 's werelds meest voorkomende huisdier en metgezel. Ze zijn stevig, goed geproportioneerd en staan bekend om hun jacht mogelijkheden op het land en in het water. De Golden is scherpzinnig en behendig.

Temperament van een Golden Retriever

Golden Retrievers zijn sympathiek, beleefd en zeer intelligent en ze stralen charme en vertrouwen uit. Ze zijn zoet, willen graag behagen en zijn toegewijde familie metgezellen. Ze kunnen er niet zo goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze hebben de neiging om overdreven uitbundig te zijn en zijn snel afgeleid. Ze zijn altijd vriendelijk en geduldig met kinderen en met andere huisdieren. In feite zijn ze vriendelijk tegen iedereen. Ze hebben de neiging om te blaffen als een vorm van begroeting. Ze hebben een grote behoefte aan menselijke interactie en kameraadschap.

Verzorging van een Golden Retriever

De Golden Retriever vereist dagelijkse verzorging met een stevige borstel. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat absoluut noodzakelijk is, en dan met een milde shampoo. Ze zijn gevoelig voor heupdysplasie, cataract en huidallergieën. Het is belangrijk om niet meer te voeren dan noodzakelijk, omdat ze aanleg hebben om te snel te dik te worden.

Vacht van een Golden Retriever

De Golden Retriever heeft een dubbele vacht die waterafstotend en weerbestendig is. De buitenste laag is stevig, veerkrachtig en kan gegolfd of glad zijn. De staart en poten zijn bevederd met langer haar. De ondervacht is dicht en zacht van structuur. De kleur van de vacht is rijk, glanzend en varieert in de kleuren crème tot goud.

Trainen en opvoeden van een Golden Retriever

De Golden Retriever is een van de makkelijkste rassen om te trainen. Ze blinken uit in gehoorzaamheid en zijn populaire therapie en hulphonden. Ze hebben veel talenten waaronder competitieve gehoorzaamheid, detectie, behendigheid en het uitvoeren van trucs.

Activiteit en bewegen van een Golden Retriever

De Golden Retriever vereist dagelijkse wandelingen. Ze genieten van speelsessies met hun familie, het ophalen van ballen en ander speelgoed. Zij zullen het goed doen in een appartement, mits zij voldoende worden uitgelaten. Golden Retrievers zijn binnen matig actief.

Kenmerken van een Golden Retriever

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 55-61cm, Teef 51-56cm
Gewicht: 27-36 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test