Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel is een mooie en intelligente hond en daardoor is het een geweldig huisdier. Dit ras moet goed gesocialiseerd worden als pup om gedragsproblemen zoals verlegenheid te voorkomen. Dit kan namelijk leiden tot agressie en onderdanig urineren.

Karakter van een Cocker Spaniel

Cocker Spaniels zijn intelligente en zeer trouwe honden. Echter, ze vereisen een actieve eigenaar, omdat ze erg speels en actief zijn. Dit levendige ras is een geweldige huisgenoot. Dit ras brengt zeker een overvloed van vreugde in je leven.

Temperament van een Cocker Spaniel

Cocker Spaniels zijn prachtige honden die goed overweg kunnen met oudere kinderen en dieren die ze niet lastig vallen. Het is een zeer vrolijke hond, ze houden van spelen en soms geniet ze er ook van om te blaffen. Belangrijk is dat de hond de juiste aandacht en socialisatie krijgt.

Verzorging van een Cocker Spaniel

Dit ras heeft een lange, gladde of golvende vacht die dagelijks moet worden geborsteld. De ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Trimmen is noodzakelijk. Oren moeten regelmatig worden gereinigd om oorontsteking te voorkomen.

Vacht van een Cocker Spaniel

Cocker Spaniels worden het meest gezien in wit, zwart of lichte crème. Dit ras heeft een prachtige vacht die ofwel plat, of licht golvend is. Trimmen is nodig om haar op een goede lengte te houden.

Trainen en opvoeden van een Cocker Spaniel

Dit ras staat er om bekend dat ze moeilijk zindelijk te maken zijn, maar zijn verder erg makkelijk te trainen. Gehoorzaamheid cursussen worden aanbevolen voor dit speelse ras. In eerste instantie werden ze gefokt om te worden gebruikt als jachthond. Dit ras is uitzonderlijk goed in gehoorzaamheid , mits dit word bijgebracht met een zachte hand.

Activiteit en bewegen van een Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel is aanbevolen voor een huis met minstens een kleine tuin, maar doet het ook goed in een appartement, als ze maar genoeg beweging krijgen. Het is een vrij actief ras en heeft zeker 3 wandelingen per dag nodig, tenzij ze de mogelijkheid hebben om vrij rond te lopen in een omheinde achtertuin.

Kenmerken van een Cocker Spaniel

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 40 cm, Teef 38 cm
  • Gewicht: Reu 14-15 kg, Teef 12-13 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
5

Welke ziektes komen voor bij een Cocker Spaniel

Van een Cocker Spaniel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test