Rasbeschrijving van de Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel is een mooie en intelligente hond en daardoor is het een geweldig huisdier. Dit ras moet goed gesocialiseerd worden als pup om gedragsproblemen zoals verlegenheid te voorkomen. Dit kan namelijk leiden tot agressie en onderdanig urineren.

Karakter

Cocker Spaniels zijn intelligente en zeer trouwe honden. Echter, ze vereisen een actieve eigenaar, omdat ze erg speels en actief zijn. Dit levendige ras is een geweldige huisgenoot. Dit ras brengt zeker een overvloed van vreugde in je leven.

Temperament

Cocker Spaniels zijn prachtige honden die goed overweg kunnen met oudere kinderen en dieren die ze niet lastig vallen. Het is een zeer vrolijke hond, ze houden van spelen en soms geniet ze er ook van om te blaffen. Belangrijk is dat de hond de juiste aandacht en socialisatie krijgt.

Verzorging

Dit ras heeft een lange, gladde of golvende vacht die dagelijks moet worden geborsteld. De ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Trimmen is noodzakelijk. Oren moeten regelmatig worden gereinigd om oorontsteking te voorkomen.

Vacht

Cocker Spaniels worden het meest gezien in wit, zwart of lichte crème. Dit ras heeft een prachtige vacht die ofwel plat, of licht golvend is. Trimmen is nodig om haar op een goede lengte te houden.

Trainen en opvoeden

Dit ras staat er om bekend dat ze moeilijk zindelijk te maken zijn, maar zijn verder erg makkelijk te trainen. Gehoorzaamheid cursussen worden aanbevolen voor dit speelse ras. In eerste instantie werden ze gefokt om te worden gebruikt als jachthond. Dit ras is uitzonderlijk goed in gehoorzaamheid , mits dit word bijgebracht met een zachte hand.

Activiteit en bewegen

De Cocker Spaniel is aanbevolen voor een huis met minstens een kleine tuin, maar doet het ook goed in een appartement, als ze maar genoeg beweging krijgen. Het is een vrij actief ras en heeft zeker 3 wandelingen per dag nodig, tenzij ze de mogelijkheid hebben om vrij rond te lopen in een omheinde achtertuin.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu: 40 cm, Teef 38 cm
Gewicht: Reu 14-15 kg, Teef 12-13 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

JM vagevuur

geplaatst op 16 november 2016 | 13:19

ik heb sinds 1-11-2016 een cocker spaniel van 4 maanden maar ik wil weten hoelang duurt het tot het zindelijk word als vrouwtje zijnde als het net uit gelaten is plast het nog in mijn huis in de bensh het gaat om de 2 uur uit ik heb speciale matjes liggen voor haar maar ze gaat er gewoon naast zitten ondanks dat ik haar er op zet . en het rare er van is s,nachts houd zij het droog tot de volgende ochtend zit ze gewoon in de bensh. maar ja ik denk dat we geduld moeten hebben met een puppy

Ellen Overmars

geplaatst op 22 januari 2016 | 21:05

wij hebben een cocker spaniel van 6 maanden oud. Had eerst ook problemen met zindelijkheid. Telkens na het uitlaten kleine plasjes in huis. Blijkt ze een blaasontsteking had. Met medicijnen is het probleem opgelost. Ook at ze wel maar kwam niet aan. Op een dag werd ze ziek en braakte toen een spoelworm uit en later met de dunne ontlasting. Gelijk aan de tabletten van de dierenarts. Nu is ze super actief buiten en binnen rustig. Lekker genieten

giesen

geplaatst op 23 december 2015 | 20:44

Ik heb een cocker spaniel van 4 jaar het is gewoon verschrikkelijk. Ze luistert niet ze doet niks wat ik zeg. Ze doet waar ze zelf zin in heeft. Wie heeft er tips.

G.Matien (Sauron)

geplaatst op 14 maart 2014 | 09:27

Wij hebben een kruising tussen 3 honden! Een cocker spaniel, boxer en een labrador. Zindelijk was onze hond al met 12 weken.Hij is nu bijna 3 jaar.Wij hebben echter een ander "probleem"Als onze hond los loopt krijgen wij hem bijna niet terug.Hij wil niet luisteren als wij hem roepen.Wat kunnen wij daaraan doen.Hij is al op 2 cursussen geweest.Help?

Dolf van Beek

geplaatst op 14 februari 2013 | 22:24

Wij hebben bonte cocker spaniel en die is zeer levendig. Je moet hem ook levendig houden. Minstens een keer in de week een paar uur door het bos sjouwen, niet op de paden blijven maar gewoon echt erdoor heen is een groot feest voor een cocker. Achter bij ons is een groot veld waar regelmatig konijnen te zien zijn. Mooier moment kan je het beest niet geven. Zij is zeer aanhankelijk en als je thuis bent ligt zij liefst tegen je aan. Zijn slim en ook wel behoedzaam. Gaat niet zomaar het ijs op maar kijkt eerst wat de baas doet. De cocker die wij hebben houdt van struikgewas en is absoluut geen strand en water hond. Het is een goede vriend die je met een bepaalde zachtheid moet benaderen. Wel boos zijn maar niet te boos zijn. Consequent is een eis. Met rustig benaderen en geen stress en regelmatig uitlaten hebben wij haar binnen 11 weken zindelijk. (8 weken fokker, 3 weken in huis). Zodra ze in het weekend merkt dat wij weg willen zit ze als eerste in de auto. Als de dood dat ze niet mee mag. Door de week geeft zij er niet veel om.

alex

geplaatst op 22 december 2012 | 11:57

ik heb een aantal cocker spaniels, ongelooflijk fantastiche dieren! ze zijn gehoorzaam, blij, speels, en vooral enorme vriendschap gevende dieren. in totaal hebben wij 52 honden, allemaal asielhonden (in spanje), en van al die rassen zijn de cockers de meest diepgaande vrienden.

durkje

geplaatst op 4 januari 2012 | 11:37

Wij hebben een cockerspaniel van 1 jaar . Maar ze is helemaal niet zo speels ?? En groeit ook niet echt weegt niet veel ! Ze eet redelijk maar groeit niet. Het is wel een hele lieve hond luisterd goed ! maar ook wel wat bang voor andere honden is nu op curcus.

Riann

geplaatst op 23 oktober 2011 | 17:36

Hallo ik heb ook een cocker spaniel van nu 22 weken en deze is helemaal zindelijk heel af en toe nog wel eens een plasje in huis maar dat is meer omdat we zelf niet op haar signalen letten(ze blaft als ze uit moet)Heel veel belonen als ze het buiten doet heeft bij ons geholpen ze was met 4 maanden zindelijk

Chantal

geplaatst op 24 augustus 2011 | 20:55

hallo, ik zit ook met het probleem zindelijkheid!!! Cocker spaniel nu 18 weken, overdag gaat redelijk en rent ze de tuin in om te plassen maar ze houd haar bench geheel niet droog!!!! heeft iemand een tip,

Rebecca

geplaatst op 1 augustus 2011 | 11:09

Hoi, Ook ik heb cocker spaniel (wel kruising met iets anders) nu 19 weken en is moeilijk zindelijk te krijgen, maar doet in de bench niets. Heb begrepen dat we geduld moeten hebben. ;-( groetjes rebecca

Anika

geplaatst op 11 juni 2011 | 06:12

Het zindelijke maken van een pup vergt veel tijd en geduld. Ik heb zelf boeken aangeschaft en die boeken hebben me zeker goed gedaan. Wellicht ook een idee voor he? Op deze pagina staan goeie tips en zeer goeie boeken over het opvoeden van de pup.

manon

geplaatst op 10 juni 2011 | 23:23

ik heb een engelse cocker spaniel en is 18 weken en nog niet zindekijk ik weet geen raad meer de bensh doet ze niks

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test