Rasbeschrijving van de Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond werd naar Europa gebracht en werden later ontwikkeld door de Romeinen. Dit ras wordt nu het meest gezien in een gezin, als een metgezel. De Italiaanse Windhond kan erg verlegen en timide zijn. Een zachte behandeling en zachte correctie is een must bij dit ras.

Karakter

De Italiaanse Windhond is erg afhankelijk en zal het zeker niet goed doen in een kennel. Ze kunnen enigszins hooggespannen zijn, maar zijn zeer gevoelig en hebben altijd geruststelling nodig van hun eigenaar dat ze niet iets ondeugends gedaan. De Italiaanse Windhond is een zeer actieve hond en is erg snel.

Temperament

Italiaanse Windhonden zijn prachtige metgezellen, zeker voor een gezin. Zij moeten echter nooit worden geplaatst in een huis met kleine kinderen. Dit ras is zo gevoelig en kunnen zeer schuchter worden als kleine kinderen ze pesten. De Italiaanse Windhond is redelijk goed rond andere honden, maar doet het het beste in een huis met andere Italiaanse windhonden. Dit ras doet het niet goed bij grote en meer dominante honden.

Verzorging

De Italiaanse Windhond heeft een vacht die zeer gemakkelijk te verzorgen is. Dit ras verhaard weinig tot niet en de verzorging is zeer eenvoudig. De tanden van dit ras moet op een regelmatige basis worden geborsteld om de vorming van tandsteen en / of tandvleesontsteking voorkomen. De Italiaanse Windhond moet worden beschermd tegen de kou en hun nagels moeten frequent geknipt worden.

Vacht

De Italiaanse Windhond heeft een zeer mooie vacht die bestaat uit kort en fijn haar. Het haar moet kort en glanzend zijn net als satijn. Het haar moet altijd zacht aanvoelen, nooit grof

Trainen en opvoeden

De Italiaanse Windhond kan zeer moeilijk te trainen zijn, omdat ze zeer gespannen en gevoelig kunnen zijn. Gehoorzaamheidscursussen worden zeker aanbevolen, omdat dit ras de neiging heeft om erg onderdanig te worden als ze op een ruwe manier gecorrigeerd worden.

Activiteit en bewegen

De Italiaanse Windhond is zeer levendig en actief en heeft intensieve lichaamsbeweging nodig. Dit ras houdt van lange wandelingen. De Italiaanse Windhond echter moet altijd worden aangelijnd en kan alleen los in een veilig en omheind gebied, aangezien dit ras de neiging heeft om af te dwalen.
Bron foto: christina, Italian Greyhound standing gray, CC BY 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 32-38cm, Teef 32-38cm
Gewicht: 3-4 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

jorden allyn

geplaatst op 3 augustus 2014 | 20:13

mijn hond erg ziek weet niet wat zij heeft help

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test