Rasbeschrijving van de Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond werd naar Europa gebracht en werden later ontwikkeld door de Romeinen. Dit ras wordt nu het meest gezien in een gezin, als een metgezel. De Italiaanse Windhond kan erg verlegen en timide zijn. Een zachte behandeling en zachte correctie is een must bij dit ras.

Karakter van een Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond is erg afhankelijk en zal het zeker niet goed doen in een kennel. Ze kunnen enigszins hooggespannen zijn, maar zijn zeer gevoelig en hebben altijd geruststelling nodig van hun eigenaar dat ze niet iets ondeugends gedaan. De Italiaanse Windhond is een zeer actieve hond en is erg snel.

Temperament van een Italiaanse Windhond

Italiaanse Windhonden zijn prachtige metgezellen, zeker voor een gezin. Zij moeten echter nooit worden geplaatst in een huis met kleine kinderen. Dit ras is zo gevoelig en kunnen zeer schuchter worden als kleine kinderen ze pesten. De Italiaanse Windhond is redelijk goed rond andere honden, maar doet het het beste in een huis met andere Italiaanse windhonden. Dit ras doet het niet goed bij grote en meer dominante honden.

Verzorging van een Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond heeft een vacht die zeer gemakkelijk te verzorgen is. Dit ras verhaard weinig tot niet en de verzorging is zeer eenvoudig. De tanden van dit ras moet op een regelmatige basis worden geborsteld om de vorming van tandsteen en / of tandvleesontsteking voorkomen. De Italiaanse Windhond moet worden beschermd tegen de kou en hun nagels moeten frequent geknipt worden.

Vacht van een Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond heeft een zeer mooie vacht die bestaat uit kort en fijn haar. Het haar moet kort en glanzend zijn net als satijn. Het haar moet altijd zacht aanvoelen, nooit grof

Trainen en opvoeden van een Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond kan zeer moeilijk te trainen zijn, omdat ze zeer gespannen en gevoelig kunnen zijn. Gehoorzaamheidscursussen worden zeker aanbevolen, omdat dit ras de neiging heeft om erg onderdanig te worden als ze op een ruwe manier gecorrigeerd worden.

Activiteit en bewegen van een Italiaanse Windhond

De Italiaanse Windhond is zeer levendig en actief en heeft intensieve lichaamsbeweging nodig. Dit ras houdt van lange wandelingen. De Italiaanse Windhond echter moet altijd worden aangelijnd en kan alleen los in een veilig en omheind gebied, aangezien dit ras de neiging heeft om af te dwalen.
Bron foto: christina, Italian Greyhound standing gray, CC BY 2.0

Kenmerken van een Italiaanse Windhond

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 32-38cm, Teef 32-38cm
Gewicht: 3-4 kg
Grootte:
1
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
1
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Italiaanse Windhond Megaoesofagus  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test