Patterdale Terrier

Alles wat je wilt weten over de Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier: een kleine, plichtsgetrouwe hond

Over de Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier heeft niet zo’n hoog energie gehalte als sommige andere terriërs, maar laat je niet misleiden, hij is nog steeds een levendige kerel. Deze hond werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht, zodat hij nog steeds beschikt over deze instincten. Dit maakt hem niet geschikt het gemiddelde gezin

Karakter van een Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier is een jachthond dus kan niet goed met kleinere dieren. Als u niet op zoek bent naar een uitdagend ras dat zal gaan jagen zodra hij iets ziet, dan is dit ras is niet geschikt voor u. Hij houdt van graven en zal alles achterna gaan wat beweegt.

De Patterdale Terrier is energiek, uitdagend en zelfverzekerd, en vereist veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Hij is ook zeer alert en waakzaam en het is een uitstekende waakhond. Hij kan echter ook een beetje koppig zijn

Temperament van een Patterdale Terrier

Hij is bereid om te behagen, is loyaal en intelligent en het beste is om dit ras altijd aangelijnd te houden bij het uitlaten want als hij eenmaal iets op het spoor is dan gaat hij er voor.

Verzorging van een Patterdale Terrier

Aangezien dit ras een korte vacht heeft, heeft deze hond minimale verzorging nodig. Borstelen met een stevige borstel of een rubberen borstel zal de overtollige haren verwijderen. Dit ras is dol op graven, dus zwarte voetjes binnen zijn geen uitzondering.

Vacht van een Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier wordt meestal gezien in het zwart en heeft een korte en gebroken vacht. De vacht moet altijd grof zijn

Trainen en opvoeden van een Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier kan heel moeilijk zijn om te trainen. Hij heeft een korte aandachtspiek en als hij de kans krijgt, zal hij bij de eerste beweging die hij ziet er achteraan willen gaan. Een stevige en ervaren opvoeding is een must.

Activiteit en bewegen van een Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier vereist regelmatige lichaamsbeweging en kan beter niet alleen gelaten worden als de tuin niet omheind is. Ook dan is toezicht vereist, aangezien hij graag graaft en zo de mogelijkheid kan creëren om te ontsnappen. Het hek moet stevig in de grond staan en hoog genoeg zijn zodat hij er niet overheen kan springen.Want als hij iets ziet, dan wil hij er achteraan.

Kenmerken van een Patterdale Terrier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Circa 30cm
  • Gewicht: 5-6 kg
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Ziektes bij een Patterdale Terrier

De Patterdale Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Patterdale Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test