Rasbeschrijving van de Norfolk Terrier

De Norfolk Terriër vindt zijn oorsprong in Engeland. Ze zijn schattig en stevig en behoren tot de kleinste Terriërs in de werkgroep. De Norfolk Terriër is een aanhankelijk ras dat geen nerveus gedrag vertoont of een onaangename aard heeft. De Norfolk Terriër is nauw verwant aan de Norwich Terrier met daarbij de vorm van de oren als meest opvallende verschil.

Karakter van een Norfolk Terrier

De Norfolk Terriër is druk en nieuwsgierig, zijn winterhard en compact, onverschrokken maar niet agressief. Het lijkt wel of ze zichzelf belangrijk vinden en stralen zelfvertrouwen uit. Het zijn kuddedieren en zeer loyaal.

Temperament van een Norfolk Terrier

De Norfolk Terriër staat altijd klaar om te spelen en houdt van kinderen. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en katten, maar kunnen kleinere huisdieren zien als prooi. In sommige gevallen kunnen zij jaloers gedrag vertonen. Het zijn beminnelijke metgezellen die graag bij je in de buurt zijn. Dit ras is gevoelig en ze kunnen ook koppig zijn. De Norfolk Terriër is een meedogenloze en onvermoeibare werker, vol van de geest. Het zijn goed waakhonden die blaffen om hun familie te waarschuwen voor gevaar of bezoekers.

Verzorging van een Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier moeten dagelijks geborsteld worden. Ze verharen van zichzelf niet en daarom wordt 2x per jaar een professionele verzorging voor het knippen van de vacht sterk aangeraden. Hierdoor kan er een nieuwe waterdichte vacht doorkomen. Norfolk Terriers zeer gevoelig voor een genetische, levensbedreigende hartafwijking. Ze zijn ook vatbaar voor genetische oogproblemen en heupdysplasie.

Vacht van een Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier heeft een beschermende waterdichte vacht die hard, gebroken en pezig is. De buitenste laag ligt dicht en plat tegen het lichaam, de ondervacht is zacht van structuur. De kleuren van de vacht zijn rood, tarwe, zwart en bruin. De Norfolk Terriër verhaard niet.

Trainen en opvoeden van een Norfolk Terrier

Het kan moeilijk zijn de Norfolk Terrier zindelijk te krijgen. Zoals met elke Terrier is stevigheid, eerlijkheid en consistentie de sleutels tot succes. Ze leren snel en staan te popelen om te behagen. Norfolk Terriers zijn bedreven op het gebied van leren en het uitvoeren van trucs, behendigheid en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier houdt van avontuur en spelen. Ze genieten van stevige wandelingen of een verfrissende duik. Ze gedijen op de activiteit, kunnen genieten van ravotten in een veilig omheinde tuin met hun familie. Ze kunnen in een appartement gehouden worden op voorwaarde dat ze voldoende beweging en stimulatie krijgen

Kenmerken van een Norfolk Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu: en teef 25cm
Gewicht: 5-5,5 kg
Grootte:
1
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Norfolk Terrier HartinsufficiĆ«ntie - DCM   Heupdysplasie   Levershunt  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test