Rasbeschrijving van de Norfolk Terrier

De Norfolk Terriër vindt zijn oorsprong in Engeland. Ze zijn schattig en stevig en behoren tot de kleinste Terriërs in de werkgroep. De Norfolk Terriër is een aanhankelijk ras dat geen nerveus gedrag vertoont of een onaangename aard heeft. De Norfolk Terriër is nauw verwant aan de Norwich Terrier met daarbij de vorm van de oren als meest opvallende verschil.

Karakter

De Norfolk Terriër is druk en nieuwsgierig, zijn winterhard en compact, onverschrokken maar niet agressief. Het lijkt wel of ze zichzelf belangrijk vinden en stralen zelfvertrouwen uit. Het zijn kuddedieren en zeer loyaal.

Temperament

De Norfolk Terriër staat altijd klaar om te spelen en houdt van kinderen. Ze kunnen over het algemeen goed met andere honden en katten, maar kunnen kleinere huisdieren zien als prooi. In sommige gevallen kunnen zij jaloers gedrag vertonen. Het zijn beminnelijke metgezellen die graag bij je in de buurt zijn. Dit ras is gevoelig en ze kunnen ook koppig zijn. De Norfolk Terriër is een meedogenloze en onvermoeibare werker, vol van de geest. Het zijn goed waakhonden die blaffen om hun familie te waarschuwen voor gevaar of bezoekers.

Verzorging

De Norfolk Terrier moeten dagelijks geborsteld worden. Ze verharen van zichzelf niet en daarom wordt 2x per jaar een professionele verzorging voor het knippen van de vacht sterk aangeraden. Hierdoor kan er een nieuwe waterdichte vacht doorkomen. Norfolk Terriers zeer gevoelig voor een genetische, levensbedreigende hartafwijking. Ze zijn ook vatbaar voor genetische oogproblemen en heupdysplasie.

Vacht

De Norfolk Terrier heeft een beschermende waterdichte vacht die hard, gebroken en pezig is. De buitenste laag ligt dicht en plat tegen het lichaam, de ondervacht is zacht van structuur. De kleuren van de vacht zijn rood, tarwe, zwart en bruin. De Norfolk Terriër verhaard niet.

Trainen en opvoeden

Het kan moeilijk zijn de Norfolk Terrier zindelijk te krijgen. Zoals met elke Terrier is stevigheid, eerlijkheid en consistentie de sleutels tot succes. Ze leren snel en staan te popelen om te behagen. Norfolk Terriers zijn bedreven op het gebied van leren en het uitvoeren van trucs, behendigheid en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

De Norfolk Terrier houdt van avontuur en spelen. Ze genieten van stevige wandelingen of een verfrissende duik. Ze gedijen op de activiteit, kunnen genieten van ravotten in een veilig omheinde tuin met hun familie. Ze kunnen in een appartement gehouden worden op voorwaarde dat ze voldoende beweging en stimulatie krijgen

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu: en teef 25cm
Gewicht: 5-5,5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Loed Brinkmann

geplaatst op 6 november 2016 | 10:13

Uw redacteuren schrijven volkomen ten onrechte dat de Norfolk vatbaar is voor genetische oogproblemen. Uit de gezondheidsonderzoeken die de Norfolk Terrier Club Nederland in de afgelopen 18 jaar blijkt eerder het tegendeel. Het wordt tijd dat u uw bronnen met mij deelt.

Mara

geplaatst op 6 november 2016 | 09:10

Onze Norfolk heeft n heupdysie aan twee kanten en bij de laatste controle is n flinke lekkage bij haar linker hartklep geconstateerd. Het komt dus echt wel voor.!

Loed Brinkmann

geplaatst op 12 juni 2016 | 13:27

Het is echt onzin om heupdysplasie en hartproblemen te noemen als ziektes die bekend zijn bij de Norfolks zonder het beschrijven van de omvang van et probleem en het noemen van de bron. De Norfolk Terrier Club Nederland heeft in de afgelopen 18 jaar in meerdere gezondheidsonderzoeken niet een geval van Heupdysplasie en slechts een geval van een hartprobleem gevonden. In de afgelopen 6 jaar is er geen geval van levershunt bekend geworden. Ik zou graag contact krijgen met de houders van deze web site

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test