Maltezer

De Maltezer : alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Maltezer

De Maltezer is de oudste van de Europese Toy rassen. De adel, de royals en aristocratie begunstigden hen. Ze zijn zeer goed gemanierd en aanhankelijk en de Maltezer toont een sierlijk en koninklijke houding.

Karakter van een Maltezer

De Maltees straalt grote vreugde en genot uit. Ze zijn zeer intelligent, geanimeerde, speels en heel sociaal. Ze zijn gelukkig en tevreden als ze in het middelpunt van de aandacht staan, of bij hun familie zijn. Dit vertederende ras is helder, liefdevol en een diep toegewijde metgezel.

Temperament van een Maltezer

De Maltees is zacht, vol vertrouwen, en gehoorzaam en meestal goedaardig en beminnelijk en worden graag vastgehouden en geknuffeld. Zij zullen andere huisdieren tolereren. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Zij kunnen nogal eens over-beschermend zijn bij hun baas, familie en territorium en kunnen gaan bijten als ze een iets als een bedreiging zien. De Malteser is een onverschrokken, krachtig en behendig ras en hecht zich volledig aan hun baas of hun gezin.

Verzorging van een Maltezer

De vacht van de Malteser vacht vergt dagelijks borstelen en kammen om klitten te voorkomen. De vacht is zeer zacht en zijdeachtig, dus een goede verzorging wordt ten zeerste aanbevolen. Ook moeten ze regelmatig worden gewassen met name rond de ogen om verkleuring te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon en vrij te houden van losse haren. Als dit niet gedaan wordt, kan het aanleiding geven tot problemen met de ogen, huidaandoeningen en ademhalingsproblemen. De Malteser doet het niet goed in zeer warme klimaten of vochtige omstandigheden. Ze kunnen kieskeurige eters worden. Mondhygiëne is van belang om verlies van tanden te voorkomen.

Vacht van een Maltezer

De Maltees heeft een elegante vacht van lang, zijdeachtig haar. De vacht is recht, ze hebben geen ondervacht en hun vacht is puur helder wit van kleur. Ze zullen niet verharen. Hun witte vacht is het kenmerk van de Maltees.

Trainen en opvoeden van een Maltezer

Het kan moeilijk zijn de Maltees zindelijk te maken. Ze doen het het beste met vroege socialisatie. Opvoeding moet met de zachte hand, met liefde, consequent, met beloning en met geduld. Ze zijn bedreven in het leren van trucjes. De Maltese heeft geen behoefte aan uitgebreide gehoorzaamheidstraining, omdat ze van nature gehoorzaam zijn bij hun baas.

Activiteit en bewegen van een Maltezer

De Maltees heeft niet veel beweging nodig. Ze zijn geschikt voor een appartement of flat wonen. Ze genieten van een dagelijkse wandeling, of een stoeipartij.

Kenmerken van een Maltezer

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 21-25cm, Teef: 20-23 cm
  • Gewicht: 3-4 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Maltezer

Van een Maltezer is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test