Tandproblemen bij de hond

Tandproblemen

Het gebit van de hond bestaat, net als bij de mens, uit melktanden en blijvende tanden. Bij honden vindt er tussen de leeftijd van 3,5 maanden en 6 maanden de wissel plaats. Wat vaak voorkomt is het aanwezig blijven van de melktand, ook al zijn de definitieve tanden er door. Dat kan problemen geven en de achterblijvende melktanden worden dan ook onder narcose verwijderd

Om naar de tanden te kijken en of ze wel of niet gewisseld zijn, kan de dierenarts zien hoe oud een hond is. Later wordt dit steeds lastiger.
Een goede verzorging is belangrijk. Dit voorkomt het gevaar van een infectie aan de tandwortel of het tandvlees. Controle is belangrijk, overmatig tandsteen moet weggehaald worden. Een narcose is noodzakelijk

Tanden die niet verzorgd zijn kunnen stinken en zijn een broeihaard voor infecties en bacteriën.
Kleine honden krijgen gemakkelijker vieze tanden

Droogvoer is de beste oplossing. Knabbelen op een bot werkt ook heel goed. (Kippebotjes en varkensbotten vermijden. Deze splinteren.
Bron foto: Brambleberries Photography, Whippet teeth, cropped, CC BY 2.0

Symptomen van tandproblemen bij de hond

Het is niet bekend wat de symptomen zijn van Tandproblemen bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Diagnose van tandproblemen bij de hond

Het is niet bekend wat de diagnose is van Tandproblemen bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van tandproblemen bij de hond

Het is niet bekend wat de behandeling is van Tandproblemen bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Progonose van tandproblemen bij de hond

Het is niet bekend wat de prognose is van Tandproblemen bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van tandproblemen bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Tandproblemen bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Welke rassen zijn vatbaar voor tandproblemen

Van de volgende rashonden is bekend dat ze aanleg hebben of gevoelig zijn voor tandproblemen

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook