Rasbeschrijving van de Cairnoodle

De Cairnoodle, ook wel bekend als de Cairn-Poo, is ontstaan door de kruising van twee rassen, namelijk de Cairn Terrier en de Poedel. Ze worden meestal aangeduid als "designer honden", en ze zijn (nog) niet zo populair als vele andere kruisingen.

Karakter

De ideale Cairnoodle is gespierd, stevig en compact. Ze hebben een ‘winterhard’ uiterlijk, hebben een brede kop en grote, donkere ogen. De Cairnoodle is behendig en levenslustig.

Temperament

Deze hond is vriendelijk, aanhankelijk en trouw en de Cairnoodle kan beschikken over de stoutmoedigheid van een Terriër, de gevoeligheid van een Poedel, of allebei deze eigenschappen bezitten. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid aandacht en kunnen niet goed tegen negeren of alleen zijn. Ze doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren mits ze ermee zijn opgegroeid. De Cairnoodle is alert, kan wantrouwig tegenover vreemden zijn en zal gaan blaffen als er bezoekers komen of als ze ongewone geluiden horen.

Verzorging

De vacht van de Cairnoodle moet meerdere keren per week geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet regelmatig met een milde shampoo gebeuren. Mondhygiëne is belangrijk om het vroege verlies van tanden te voorkomen. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals Patellaluxatie, hartproblemen en levershunt.

Vacht

De vacht van de Cairnoodle kan zeer krullend of licht golvend zijn. Het is typisch piekerig en kort over het hele lichaam. Alleen op zijn kop is de vacht wat langer en meer overvloedig.

Trainen en opvoeden

De Cairnoodle vertoont vaak onafhankelijk gedrag, maar is zeker bereid om te behagen. Ze kunnen moeilijk zindelijk te krijgen zijn. De Cairnoodle is bedreven in het leren van trucjes. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld, beloning en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Cairnoodle is zowel geschikt voor het wonen in de stad als in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd blijven.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 25-38cm
Gewicht: 6-9kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test