Puli

Alles wat je wilt weten over de Puli

De Puli: het ras met de unieke vacht

Over de Puli

De Puli werd vooral gebruikt voor het sturen en het hoeden van schapen. Veel herders gaven de voorkeur aan de Puli. De Puli is een Hongaarse herderhond die bekend is om zijn vacht die op touwen lijkt. Ze zijn zeer intelligent, energiek en speels. Puli's zijn zeer trouw aan hun baasjes en zijn uitstekende waakhonden. Ze hebben ook een sterk instinct om vee te drijven en kunnen uitstekend worden opgeleid voor verschillende taken zoals gehoorzaamheid, behendigheid en zoek- en reddingswerk.

Karakter van een Puli

De Puli is een verrassende zeer goede waakhond, want ze zijn erg beschermend tegenover hun baas en grondgebied. Dit is een zeer intelligent ras en dat maakt het redelijk gemakkelijk hun te trainen. Dit ras doet het erg goed in gehoorzaamheid en behendigheid en is een favoriet in de showring. Ze zijn licht en wendbaar en dit is een voordeel als het gaat om het bewaken van schaapskuddes.

Temperament van een Puli

Gelukkig, vrolijk en toegewijd en deze hond doet het erg goed in een huiselijke omgeving, maar wordt niet aanbevolen voor een huis met kleine kinderen. De Puli kan goed met andere dieren indien ze goed zijn gesocialiseerd in de puppie tijd. Toch moeten ze niet vertrouwd worden rond kleinere en meer passieve dieren.

Verzorging van een Puli

De Puli heeft een vreemde en unieke vacht en de verzorging vereist speciale technieken. Professionele verzorging moet in het begin worden toegepast.

Vacht van een Puli

De Puli heeft een zeer unieke vacht, is tamelijk weerbestendig, dicht en overvloedig. De buitenste vacht moet golvend of krullend zijn, terwijl de ondervacht zacht en wollig is. Bij een volwassen Puli moet de vacht van nature koorden vormen. De vacht mag nooit worden geschoren.

Trainen en opvoeden van een Puli

Puli honden zijn zeer intelligent en staan te popelen om te behagen waardoor ze vrij makkelijk te trainen zijn. Met een stevige en consistente hand kan dit ras het verbazend goed doen in gehoorzaamheid en behendigheid. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen op een vroege leeftijd.

Activiteit en bewegen van een Puli

De Puli heeft regelmatige lichaamsbeweging nodig en ze houden ervan om te spelen en vrij rond te lopen. Een gemiddelde grootte aan tuin is het beste voor dit energieke ras. Ze houden ervan om te rennen met hun baas en doet het erg goed met langs de fiets meelopen.

Kenmerken van een Puli

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 40-44cm, Teef 37-41cm
  • Gewicht: 10-15 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
5
Sociaal:
1

Ziektes bij een Puli

De Puli is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Puli is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test