Rasbeschrijving van de Spaanse waterhond

De Perro de Agua Español. Het is een ras die we in Nederland nog niet heel veel tegenkomen. Vroeger werden ze gebruikt als, als jachthond en als assistent voor de vissers. Van vroeger af aan komen ze al voor in Spanje. Door zijn vacht kan hij zich eenvoudig aanpassen aan diverse omstandigheden.

Karakter

Ze zijn zeer loyaal richting de baas, erg trouw. Ook luisteren ze heel erg goed. Het is een blijde, moedig en dapper ras die van werken houdt. Ze weten erg snel wat ze moeten doen en hun aanpassingsvermogen is zeer goed Het zijn jachthonden en gezelschapshonden.

Temperament

De Perro de Agua is een lenige hond die een zeer goed reukvermogen en gehoorvermogen heeft. Ze zijn gek op zwemmen en worden daardoor ook de Spaanse waterhond genoemd.

Verzorging

De Perro de Agua is goed gebouwd, de verhoudingen kloppen. Hun lijf is gespierd, hebben een forse bouw met een rechte toplijn. De kleuren zijn diep wit, zwart en crème.

Vacht

Ze hebben krullen in de vacht en de vacht is wolachtig. Als de vacht groeit, worden dit grote koorden.

Trainen en opvoeden

Deze informatie volgt z.s.m.

Activiteit en bewegen

Het ras heeft veel behoefte aan bewegen. Een korte dagelijkse wandeling is dan ook zeker niet genoeg voor ze.
Bron foto: No machine-readable author provided. Perrodeaguas assumed (based on copyright claims)., Gino Rasta Spanish Waterdog, CC BY-SA 2.5

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 10 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 40-50cm, Teef 38-45cm
Gewicht: 12-20 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Hajo

geplaatst op 24 maart 2017 | 07:00

Ik zou graag een Spaanse Waterhond willen. Geen pup maar een wat oudere hond. In Spanje zijn we ze tegen gekomen, ook vanwege de krullende vacht erg mooi. Reacties zijn welkom.

carla jacobs

geplaatst op 18 oktober 2013 | 14:17

wij hebben ruim 8 jaar onze spaanse waterhond gehad, helaas moesten we hem deze week laten inslapen, onduidelijk wat de oorzaak was. Begonnen met wat koorts, na een paar dagen was die weg, maar hij begon steeds moeilijker te lopen, totdat hij helemaal niet meer op zijn achterpoten kon staan. Na de eerste dagen met koorts zijn er foto's van de rug gemaakt , daar was geen enkele afwijking op te zien, ook de organenzijn getest en ook daar waren geen afwijkingen te vinden. Na nog een halve week met hem getobd te hebben dragen(een paar keer per dag naar buiten dragen om een plas te doen, hebben in overleg met 2 dierenartsen besloten hem te laten inslapen. Het is een fantastische hond geweest. Hij was bij ons gekomen door een advertentie van de stichting Red een hond, hij was een zwervertje in Spanje, toen hij bij ons kwam was , hij maar 5 maanden oud. We zouden wel graag weer een spaanse waterhond willen hebben, maar geen pup, liefst een iets oudere hond die herplaatst moet worden.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test