Poedel

Alles wat je wilt weten over de Poedel

Rasbeschrijving van de Poedel

Dit oude ras is er in drie varianten: Standaard, Miniatuur en Toy. De Standaard is de oudste. De Poedel was oorspronkelijk ontwikkeld als waterhond die watervogels moest halen.

Karakter van een Poedel

De Poedel is een wendbaar, atletisch en sierlijk ras. Ze worden beschouwd als een van de meest intuïtieve, attente en intelligentste rassen en zijn levendig en speels. Ze hebben een enorm gevoel voor humor en een echte liefde voor het leven. De Poedel is een ras van onderscheid, elegantie en waardigheid.

Temperament van een Poedel

Als een van de meest populaire rassen in de wereld, is de Poedel loyaal en diep toegewijd aan hun eigenaar en familie. Ze gedijen op menselijk gezelschap en zijn extreem gevoelig voor stemmingen en emoties van de baas. De Poedel kan zich erg hechten aan een bepaald familielid en dit kan lijden tot verlatingsangst. De Standaard doet het goed in een huis met kinderen en andere huisdieren. De Miniatuur en Toy rassen zijn op hun best met oudere, attente kinderen. De Poedel is gereserveerd tegenover vreemden en is een goede waakhond. Dit ras heeft de neiging om overdreven te blaffen.

Verzorging van een Poedel

De Poedel vergt veel verzorging. Professioneel knippen moet om de zes tot acht weken worden gedaan. De vacht kan worden verzorgd in drie verschillende stijlen: de Pet Clip, Engels zadel, en Continental. Dagelijks borstelen is zeer aan te raden om klitten te voorkomen. Het is belangrijk dat de tanden en oren op een regelmatige basis gecontroleerd en gereinigd worden. Dit ras is gevoelig oor allergieën, huidaandoeningen, diabetes, epilepsie en hart-en vaatziekten.

Vacht van een Poedel

De Poedel heeft een dichte, harde vacht die ofwel gekruld is of ruig. De kleur van de vacht komt in vaste kleuren als zilver, crème, grijs, blauw, zwart, wit, abrikoos, rood, caf-au-lait, en bruin. Het is mogelijk om een Parti patroon vacht hebben. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Trainen en opvoeden van een Poedel

De Poedel is zeer trainbaar en enthousiast om te behagen, maar vereist vroegtijdige socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Door hun gevoelige aard moeten ze met zachte hand opgevoed worden. Ze blinken uit in het leren van trucjes, waaronder behendigheid, apporteren en competitieve gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Poedel

De Poedel houdt van zwemmen, speelsessies en veilig aangelijnd wandelen. Poedels zullen het goed doen in een appartement of flat, mits zij voldoende uitgelaten worden.

Kenmerken van een Poedel

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: 6,5 - 14 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
5
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Poedel

Van een Poedel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test