De Malshi: een kleine gezellige hond

Alles wat je wilt weten over de Malshi - Malchi

Over de Malshi - Malchi

Net als vele andere designerkruisingen is de Malshi ontstaan in de Verenigde Staten in de zoektocht naar een kleine gezelschapshond die in elk gezin past, ongeacht hoe klein hun huis en tuin zijn. De Malshi, ook wel de MalteTzu of Mal-shi, is ontstaan door de kruising van twee rassen: De Maltees en de Shih Tzuh

Maltezer:
Dit is één van de vroegste kleine gezelschapshondenrassen en ze bestaan waarschijnlijk al honderden jaren op Malta, hoewel de vroegste verslagen uit de vroege 19e eeuw stammen waar ze bekend stonden als schoothondjes van de adel en vaak werden gezien in schilderijen van die tijd. Gedurende de 19e en 20e eeuw werden ze steeds populairder zowel op Malta als daarbuiten en dankzij zowel hun uiterlijk als hun temperament vonden ze snel fans over de hele wereld. In 1859 verschenen ze voor het eerst als showhond in Engeland.

Shih Tzu:
De Shih Tzu die we nu kennen en liefhebben is zelf al een oude kruising die is ontstaan binnen de muren van de Verboden Stad in de 17e eeuw door het kruisen van de Lhasa Apso uit de kloosters van Tibet met een vroegere vorm van de Pekingees. De resulterende honden, genaamd Lhasa Lion Dogs, bleven verborgen voor de ogen van het Westen tot de 20e eeuw toen de Peking Kennel Club werd opgericht en de Lhasa Lion Dogs voor het eerst naast de Lhasa Apso werden getoond. Pas in de jaren 1930 kwamen deze honden naar Engeland, maar het was duidelijk dat ze heel anders waren dan de Lhasa Apso. De typen die een ronder schedel en korte snuit hadden, werden bekend als de Shih Tzu en werden een ras op zich.

De Malshi kan elke combinatie van de twee rassen hebben qua uiterlijk, gedrag en temperament.

Wat kost een Malshi - Malchi

De kosten voor een Malshi - Malchi zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Malshi - Malchi.

Karakter van een Malshi - Malchi

De Malshi is stevig, goed gebouwd en compact en is wendbaar en levendig. Ze vertonen een levendige uitdrukking. Het is een vriendelijke, speelse en sociale hond die het goed doet in gezinnen en als gezelschapshond. Ze zijn intelligent, eenvoudig te trainen en hebben weinig verzorging nodig. De Malshi is vaak zeer gehecht aan hun baasje en zal hem beschermen als dat nodig is. De Malshi is een perfect ras voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, zachte en gezellige hond als gezelschap.

Temperament van een Malshi - Malchi

De ideale Malshi is aanhankelijk, lief en toegewijd en ze moeten speels, pittig en slim zijn. Ze doen het best in een huis met oudere, attente kinderen. Over het algemeen kunnen ze goed met honden en niet-honden huisdieren overweg. Malshi's zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en waarschuwen hun familie snel voor bezoekers en ongewone geluiden.

De Mal-Shi is alert en moedig, een uitstekende waakhond die zal blaffen als hij het gevoel heeft dat er iets niet klopt. Hij leert snel en is redelijk makkelijk te trainen, maar kan soms een tikje eigenwijs zijn. Geduld en doorzettingsvermogen werken het beste bij de Mal-Shi. Hij is zeer intelligent en leert snel.

Verzorging van een Malshi - Malchi

De Malshi moet dagelijks geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan als het nodig is. De oren moeten regelmatig worden gereinigd om besmetting te voorkomen. Mondhygiëne is van belang om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals huidproblemen, oog-en ademhalingsproblemen en aandoeningen aan de wervelkolom.

Vacht van een Malshi - Malchi

De vacht van de Malshi is typisch lang, recht en dicht. De één heeft wel een ondervacht de andere niet.

Trainen en opvoeden van een Malshi - Malchi

De Mal-Shi is over het algemeen gemakkelijk te trainen, vooral als je het op een positieve en consistente manier doet. Een belangrijk aspect van de opvoeding van de Mal-Shi is het socialiseren met andere honden en mensen vanaf jonge leeftijd. Zo leert hij omgaan met verschillende situaties en wordt hij een zelfverzekerde en sociale hond. Omdat de Mal-Shi een gevoelige hond is, is het belangrijk om op een zachte manier te trainen met lof en beloningen.

Zindelijkheidstraining is ook essentieel voor deze kleine hond. Begin met het zindelijk maken zodra je de pup thuisbrengt en wees consistent in je methoden. Het kan ook helpen om een ??vaste routine aan te houden voor voedsel, water en plassen.

Omdat de Mal-Shi een speels karakter heeft, zal hij genieten van trainingssessies. Houd de training kort en leuk en beloon hem met veel complimentjes en lekkernijen. Verlatingsangst is iets waar de Malshi gevoelig voor kan zijn.

Activiteit en bewegen van een Malshi - Malchi

De Mal-Shi is een echte actieveling! Hij heeft redelijk wat energie, maar zolang je hem regelmatig kort laat bewegen, kan hij net zo goed op schoot zitten als achter een balletje aanrennen. Vergeet niet dat hij ontzettend slim is, dus geef hem genoeg uitdagende speeltjes om zijn geest bezig te houden. Hij is dol op apporteren, maar hij kan wel snel verveeld raken. Korte, stevige wandelingen vindt hij fantastisch. Maar let wel op, veel Mal-Shi's hebben een platte snuit en kunnen niet goed tegen hitte of zware inspanning. Dus pas op dat je de hond niet overbelast!

Kenmerken van een Malshi - Malchi

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 25-28 cm. Teef: 25-28 cm
  • Gewicht: Reu: 2-5 kg. Teef: 2-5 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Malshi - Malchi

De Malshi - Malchi is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Malshi - Malchi is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Imagesource:Mandarine Koala, Maltzu-abby, CC BY-SA 3.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test