Morkie

Alles wat je wilt weten over de Morkie

Rasbeschrijving van de Morkie

De Morkie, ook wel de Yorktese, is ontstaan door de kruising van twee rassen: De Yorkshire Terriër en de Maltees. Ze worden meestal aangeduid als "designer honden". De Morkie is buitengewoon populair.

Karakter van een Morkie

De ideale Morkie is goed geproportioneerd, stoer in hun verschijning en ze bezitten een levendige en lieve uitdrukking.

Temperament van een Morkie

De Morkie wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze zijn aanhankelijk, trouw, toegewijd en liefdevol en doen het goed met honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze hechten zich sterk aan hun familie en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. De Morkie is achterdochtig tegenover vreemden en zal hun familie waarschuwen voor vreemden en vreemde geluiden.

Verzorging van een Morkie

De Morkie moet dagelijks geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet, indien nodig, worden gedaan met behulp van een milde shampoo. Mondhygiëne is van belang om vroege verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals problemen met de spijsvertering, gevoeligheid voor anesthesie en huidproblemen.

Vacht van een Morkie

De vacht van de Morkie is typisch lang, zijdeachtig, recht en fijn van structuur.

Trainen en opvoeden van een Morkie

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Morkie kan koppig zijn en is moeilijk om zindelijk te maken. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en opvoeding moet worden gegeven met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Morkie

Morkie's zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze zijn relatief actief binnen en moet een verscheidenheid aan speelgoed hebben om ze bezig te houden hebben. De Morkie geniet wandelen en speelsessies.
Bron foto: Chelsearock, MorkieWalk, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Morkie

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: -
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
4
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test