Rasbeschrijving van de Maltipom

De Maltipom, ook wel de Pomanees, is ontstaan door de kruising van twee rassen: De Maltezer en de Pomeranian. Ze worden meestal aangeduid als "designer honden" en zijn uitgegroeid tot een van de populaire kleinere kruisingen.

Karakter van een Maltipom

De ideale Maltipom moet beschikken over een scherpe en levendige expressie en moet er goed geproportioneerd en stevig uitzien.

Temperament van een Maltipom

Ze zijn aanhankelijk, trouw en toegewijd en de Maltipom is temperamentvol en energiek. Ze komen het beste tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen. Ze doen het goed met honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Maltipom’s kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden.

Verzorging van een Maltipom

De Maltipom moet dagelijks geborsteld worden om te voorkomen dat matten en klitten ontstaan. Wassen moet alleen gedaan worden indien nodig met behulp van een milde shampoo. Mondhygiëne is van belang om vroeg verlies van tanden te voorkomen. De Maltipom kan aanleg hebben voor gezondheidsproblemen als huid-en ademhalingsproblemen, ooginfecties en hartproblemen.

Vacht van een Maltipom

De Maltipom kan een enkele of dubbele vacht hebben die lang en zijdeachtig is of lang, recht en overvloedig met een dichte ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Maltipom

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Maltipom kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Maltipom

De Maltipom is goed geschikt voor een appartement. Ze zijn relatief actief binnen en vinden het leuk om lekker te spelen. Ze genieten van wandelen en speelsessies.

Kenmerken van een Maltipom

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Maltipom HartinsufficiĆ«ntie - DCM   Oogontsteking  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test