Cairn Terrier

De Cairn Terrier: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Cairn Terrier

Dit ras is de kleinste van de Terriers. Ze werden oorspronkelijk gefokt in de Schotse Hooglanden voor hun werkvermogen, niet hun uiterlijk. De Cairn Terrier is stevig en sterk, maar niet zwaar gebouwd.

Karakter van een Cairn Terrier

De Cairn Terrier is intelligent, vasthoudend en moedig. Ze zijn levendig en bazig, heel slim en onafhankelijk. De Cairn Terrier zet snel de achtervolging in en blaft snel bij ieder nieuw beeld en geluid. Dit ras is intens en actief.

Temperament van een Cairn Terrier

Deze hond is levendig en onrustig, altijd op zoek naar een avontuur. Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk, moedig en onverschrokken. De Cairn Terrier houdt van spelen en aanbidt stimulatie. Ze zijn loyaal en alert en hebben een ondeugende karakter. De Cairn Terrier heeft een speciale affiniteit voor kinderen boven de leeftijd van zes jaar.

Verzorging van een Cairn Terrier

De Cairn Terrier moet meerdere keren per week worden geborsteld. Het haar rond de ogen en oren moeten bijgehouden worden. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan eten, aangezien ze de neiging hebben om snel dik te worden. De Cairn Terrier heeft de meest gezondheidsproblemen onder de Terriers. Ze zijn vooral allergisch voor vlooien. De Cairn Terrier is niet geschikt voor het leven buitenshuis. Ze vinden het heerlijk om binnen bij hun familie te zijn

Vacht van een Cairn Terrier

De Cairn Terrier is dubbel bekleed met een grove bovenvacht en een zachte, kortharige ondervacht. Hun vacht heeft een ruige uitstraling die niet getrimd hoeft te worden. Ze verharen niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Cairn Terrier

De Cairn Terrier is nieuwsgierig en leert snel. Ze zijn gevoelig en hierdoor hebben ze geen stevige of harde opvoeding nodig. Ze vinden het leuk om trucs te leren en te groeien in gehoorzaamheidscursussen. Zonder training en aandacht zal de Cairn Terrier verveeld raken.

Activiteit en bewegen van een Cairn Terrier

De Cairn Terrier barst van de energie. Ze genieten van de dagelijkse stevige wandelingen, maar zijn meer geschikt voor een grote omheinde tuin met ruimte om te rennen. Dit ras is niet geschikt voor in een appartement. Buiten moeten ze goed in de gaten gehouden worden, want ze jagen op alles wat ze zien. De Cairn Terrier is een uitstekende bal-kunstenaar en wil hier uren mee spelen.

Kenmerken van een Cairn Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:14 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 28-30 cm
  • Gewicht: 6 - 7,5 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Cairn Terrier

Van een Cairn Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test