Rasbeschrijving van de Border Terrier

In de Cheviot Hills, bij de grens van Schotland en Engeland, werd de Border Terriër gefokt om een ??landarbeider zijn. Hun primaire functie was om de vossen uit hun hol te jagen en deze te doden. Tevens werd de de Border Terriër gebruikt om te jagen op otters, dassen en marters. Vandaag de de wordt de Border nog steeds gebruikt als een ongedierte jager op boerderijen.

Karakter van een Border Terrier

Dit ras is klein, compact, levendig en zeer energiek. De Border Terrier bezit vitaliteit, uithoudingsvermogen en geduld en zijn sterk, robuust en goedmoedig. Ze zijn zeer goed in staat om zelfstandig te denken en te handelen.

Temperament van een Border Terrier

De Border Terriër is vriendelijk en speels en is erg aanhankelijk en gedijt op menselijke interactie en aandacht. Dit ras is rustiger dan de andere terriër rassen is. Ze doen het best in een huis met oudere attente kinderen. Zij zullen over het algemeen goed op kunnen schieten met andere honden, maar worden niet aanbevolen voor woningen met katten of andere kleine huisdieren. De Border Terriër kan er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden en de kans is aanwezig dat ze dan destructief worden en erg veel blaffen als ze verveeld of eenzaam zijn. Hierdoor is het niet aan te raden om dit ras in huis te nemen als er niet vaak iemand thuis is. Ze zijn op hun hoede voor vreemden, maar zijn over het algemeen niet agressief. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de beginnende, apathische of sedentaire hond eigenaar.

Verzorging van een Border Terrier

De Border Terrier moet wekelijks worden geborsteld en de vacht moet twee keer per jaar professioneel getrimt worden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is en dan met behulp van een milde shampoo om zo de integriteit van de vacht te behouden. Dit ras heeft een hoge tolerantie voor pijn en zal zelden kenbaar maken aan de eigenaar dat er iets aan de hand is. Border Terriers zijn gevoelig voor heupdysplasie, cataract, toevallen, hartafwijkingen, allergieën en kunnen niet goed tegen anesthesie. Het is belangrijk om de hond niet te veel te voeren aangezien ze erg snel de neiging hebben om dik te worden.

Vacht van een Border Terrier

De Border Terriër heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste vacht is pezig, recht, grof en ligt dicht bij het lichaam. De ondervacht is dicht en kort. De snuit is donker van kleur en dit ras verhaard bijna niet.

Trainen en opvoeden van een Border Terrier

Ze zijn erg enthousiast en bereid om te behagen. De Border Terrier vereist vroegtijdige socialisatie om verlegenheid te voorkomen . Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige opvoedingsmethoden. De opvoeding moet gegeven worden met lof, motivatie, beloning, respect, geduld en consistentie. De Border Terrier heeft talent op het gebied van tracking, behendigheid, concurrerende gehoorzaamheid en de jacht

Activiteit en bewegen van een Border Terrier

De Border Terriër heeft regelmatig dagelijkse beweging nodig en houdt ervan om opdrachten uit te voeren. Ze profiteren van veilig aangelijnd wandelingen, speelsessies en een veilig omheinde ruimte om te ravotten en vrij te kunnen rondlopen. Mist ze voldoende uitgelaten worden en genoeg mentale stimulatie krijgen zal dit ras prima kunnen aarden in een flat of appartement.

Kenmerken van een Border Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 tot 15 jaar
Schofthoogte: 28 - 40 cm
Gewicht: 5 - 7 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Border Terrier Hartinsufficiëntie - DCM   Cataract   Heupdysplasie   Allergieen  Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test