De Border Terriër: een actieve en aanhankelijke viervoeter.

Alles wat je wilt weten over de Border Terrier

Over de Border Terrier

De Border Terriër is een compacte en energieke hond met een robuuste bouw. Het is een kleine tot middelgrote hond met een dicht, ruwharig en rechtharig haar. Border Terriërs hebben een aantal kenmerken waarmee ze gemakkelijk te herkennen zijn, zoals hun plattere neus en kleinere oren.

In de Cheviot Hills, bij de grens van Schotland en Engeland, werd de Border Terriër gefokt om een landarbeider zijn. Hun primaire functie was om de vossen uit hun hol te jagen en deze te doden. Tevens werd de de Border Terriër gebruikt om te jagen op otters, dassen en marters. Vandaag de de wordt de Border nog steeds gebruikt als een ongedierte jager op boerderijen.

Wat kost een Border Terrier

De kosten voor een Border Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Border Terrier ergens tussen de € 600 en de € 1.200 zal liggen.

Karakter van een Border Terrier

Dit ras is klein, compact, levendig en zeer energiek. De Border Terriër bezit vitaliteit, uithoudingsvermogen en geduld en zijn sterk, robuust en goedmoedig. Ze zijn zeer goed in staat om zelfstandig te denken en te handelen.

De Border Terriër is een zeer opgewekte, actieve en speelse hond. Hij is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Hij is een uitstekende waakhond en is bovendien zeer beschermend en trouw aan zijn baasje. Border Terriërs hebben de neiging om enthousiast te worden en te blaffen als ze iets opmerken, maar dit gedrag is te verminderen met juiste opvoeding en training. De Border Terriër is een uitstekende hond voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Temperament van een Border Terrier

De Border Terriër is vriendelijk en speels en is erg aanhankelijk en gedijt op menselijke interactie en aandacht. Dit ras is rustiger dan de andere terriër rassen is. Ze doen het best in een huis met oudere attente kinderen. Zij zullen over het algemeen goed op kunnen schieten met andere honden, maar worden niet aanbevolen voor woningen met katten of andere kleine huisdieren. De Border Terriër kan er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden en de kans is aanwezig dat ze dan destructief worden en erg veel blaffen als ze verveeld of eenzaam zijn. Hierdoor is het niet aan te raden om dit ras in huis te nemen als er niet vaak iemand thuis is. Ze zijn op hun hoede voor vreemden, maar zijn over het algemeen niet agressief. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de beginnende, apathische of sedentaire hond eigenaar.

Verzorging van een Border Terrier

De Border Terrier moet wekelijks worden geborsteld en de vacht moet twee keer per jaar professioneel getrimt worden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is en dan met behulp van een milde shampoo om zo de integriteit van de vacht te behouden. Dit ras heeft een hoge tolerantie voor pijn en zal zelden kenbaar maken aan de eigenaar dat er iets aan de hand is. Border Terriers zijn gevoelig voor heupdysplasie, cataract, toevallen, hartafwijkingen, allergieën en kunnen niet goed tegen anesthesie. Het is belangrijk om de hond niet te veel te voeren aangezien ze erg snel de neiging hebben om dik te worden.

Vacht van een Border Terrier

De Border Terriër heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste vacht is pezig, recht, grof en ligt dicht bij het lichaam. De ondervacht is dicht en kort. De snuit is donker van kleur en dit ras verhaard bijna niet.

Trainen en opvoeden van een Border Terrier

Ze zijn erg enthousiast en bereid om te behagen. De Border Terrier vereist vroegtijdige socialisatie om verlegenheid te voorkomen . Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige opvoedingsmethoden. De opvoeding moet gegeven worden met lof, motivatie, beloning, respect, geduld en consistentie. De Border Terrier heeft talent op het gebied van tracking, behendigheid, concurrerende gehoorzaamheid en de jacht

Activiteit en bewegen van een Border Terrier

De Border Terriër heeft regelmatig dagelijkse beweging nodig en houdt ervan om opdrachten uit te voeren. Ze profiteren van veilig aangelijnd wandelingen, speelsessies en een veilig omheinde ruimte om te ravotten en vrij te kunnen rondlopen. Mist ze voldoende uitgelaten worden en genoeg mentale stimulatie krijgen zal dit ras prima kunnen aarden in een flat of appartement.

Kenmerken van een Border Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 28-40 cm. Teef: 28-40 cm
  • Gewicht: Reu: 5-7 kg. Teef: 5-7 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Border Terrier

De Border Terrier is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Border Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test