De Chinese Foo Dog: een vorstelijke en waardige uitstraling

Alles wat je wilt weten over de Chinese Foo Dog

Over de Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog, ook wel bekend als de Chinese Temple Dog of Chinese Lion Dog, is een oude hondenras dat afkomstig is uit China. Het ras wordt al meer dan 2000 jaar gefokt en wordt beschouwd als een heilig dier in de Chinese cultuur.

Het oorspronkelijke doel van de Chinese Foo Dog was om tempels en paleizen te bewaken en te beschermen tegen kwade geesten. Het ras staat bekend om zijn kracht en moed, en wordt vaak afgebeeld in de Chinese mythologie als een beschermer van de mensheid.

De Chinese Foo Dog heeft een imposant uiterlijk, met een brede kop, grote oren en een volle, gekrulde staart. Het ras heeft een dubbele vacht die vaak in verschillende kleuren voorkomt, waaronder rood, zwart, crème en grijs.

Vanwege hun spirituele en mystieke betekenis zijn Chinese Foo Dogs nog steeds populair als beschermers van huizen en tempels in China en inmiddels worden ze werelwijd ook gewaardeerd als gezelschapshonden.

Imposante verschijning

Foo Dogs staan bekend om hun imposante verschijning en krachtige persoonlijkheid. Als trouwe en beschermende metgezellen zijn ze graag in de buurt van hun gezin. Daarnaast zijn ze intelligent en leren ze snel, maar kunnen ze ook eigenwijs zijn. De Chinese Foo Dog is geen erkend ras bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Wat kost een Chinese Foo Dog

De kosten voor een Chinese Foo Dog zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Chinese Foo Dog.

Karakter van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog is een ras met een krachtige persoonlijkheid en een sterke wil. Het zijn loyale en beschermende metgezellen, die toegewijd zijn aan hun gezin. Ze hebben een zelfverzekerd en dominant karakter, maar zijn over het algemeen vriendelijk tegenover bekende mensen en dieren.

Van nature zijn ze terughoudend tegenover vreemden en zullen ze hun familie en eigendommen verdedigen als dat nodig is. Ze hebben ook de neiging om eigenzinnig te zijn en hebben een sterke wil, wat kan leiden tot uitdagingen bij het trainen en opvoeden van deze honden.

Temperament van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Dit ras is vriendelijk, toegewijd en moedig, zijn zachtaardig en volgzaam, maar assertief wanneer dat nodig is. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium verdedigen als ze worden bedreigd. Chinese Foo's zijn familie georiënteerd en gedijen op aandacht en interactie. Ze doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid

Verzorging van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog is over het algemeen een gezond ras zonder veel voorkomende erfelijke aandoeningen. De vacht van de Chinese Foo Dog is kort en dicht en heeft weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen om losse haren te verwijderen en een bad als dat nodig is, is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden om infecties te voorkomen.

Vacht van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog heeft een korte, dikke en dichte vacht die meestal in de kleuren rood, crème, fawn, zwart of blauw voorkomt. De vacht van deze hond vereist niet veel verzorging en regelmatig borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Het is echter belangrijk om te zorgen dat de vacht niet te lang wordt, omdat dit kan leiden tot klitten en huidirritatie.

Trainen en opvoeden van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog is een intelligente hond die snel leert en een sterke wil heeft. Een consistente, positieve en geduldige training is belangrijk voor dit ras. Het is ook belangrijk om sociale vaardigheden te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere honden en mensen. Het is aan te raden om vroeg te beginnen met trainen en socialiseren vanaf puppytijd om ervoor te zorgen dat ze goed aangepast zijn aan verschillende situaties en omgevingen. Het is belangrijk om hun beschermende aard in overweging te nemen en te leren hoe ze deze eigenschap op een gepaste manier kunnen gebruiken.

Activiteit en bewegen van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog is van nature geen erg actief ras, maar ze hebben wel regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Het is belangrijk om voldoende tijd te besteden aan wandelingen en speeltijd, maar ook om mentale stimulatie te bieden. Het trainen van trucs en gehoorzaamheid kan helpen om hun geest scherp te houden. Over het algemeen hebben ze een gemiddelde behoefte aan lichaamsbeweging en passen ze goed bij een gezin dat een evenwichtige levensstijl heeft.

Kenmerken van een Chinese Foo Dog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 37-39 cm. Teef: 37-39 cm
  • Gewicht: Reu: 20-23 kg. Teef: 20-23 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Image source: Loucsl - Lou McDonald, Austen, CC BY-SA 3.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test