Chinese Foo Dog

Alles wat je wilt weten over de Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog: in het bezit van een vorstelijke en waardige uitstraling

Dit veelzijdige ras komt van oorsprong uit China en wordt onder andere gebruikt voor het hoeden, het jagen en als waakhond. Chinese Foo Dog's worden ook gebruikt als hoeders van boeddhistische tempels en dit ras wordt in de boeddhistische religie als heilig beschouwd. De Chinese Foo is de mascotte van de oudste geheime sekte in de wereld, die bekend staat als “The Tongs” en hun geloven dat de Chinese Foo geluk brengt.

Ze zijn bekend om hun krachtige uiterlijk en krachtige persoonlijkheid. Foo Dogs zijn trouwe en beschermende metgezellen, die graag bij hun gezin zijn. Ze zijn ook intelligente honden en snel lerend, maar kunnen soms een beetje eigenzinnig zijn.

Karakter van een Chinese Foo Dog

Het is een energiek, winterhard en zwaar ras en de Chinese Foo heeft de de blik van een leeuw. Ze zijn stevig, compact en vierkant gebouwd, bezitten grote waardigheid en vertonen een vorstelijke en waardige uitstraling.


De Chinese Foo Dog is onder andere trouw, beschermend, intelligent en kan eigenzinnig zijn

Temperament van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Dit ras is vriendelijk, toegewijd en moedig, zijn zachtaardig en volgzaam, maar assertief wanneer dat nodig is. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium verdedigen als ze worden bedreigd. Chinese Foo's zijn familie georiënteerd en gedijen op aandacht en interactie. Ze doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid

Verzorging van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo vereist op een regelmatige en consistente basis een borstelbeurt. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Bij dit ras zijn geen gezondheidskwesties bekend.

Vacht van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste laag is dik, afstaand, grof en recht. De ondervacht is zacht en dicht.

Trainen en opvoeden van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo is intelligent en leert snel. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een vereiste. Dit ras is vaak moeilijk te beheren en is dominant. De Chinese Foo zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog zal het goed doen in een stad of appartement op voorwaarde dat ze voldoende uitgelaten worden en mentaal gestimuleerd worden. Het best is een stevig omheinde tuin of veilige landelijke omgeving waar zij in staat zijn om te spelen en ravotten.
Bron foto: Loucsl - Lou McDonald, Austen, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Chinese Foo Dog

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10-12 jaar
  • Schofthoogte: 38 cm
  • Gewicht: 22 kg
Grootte:
3
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
6
Sociaal:
6

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test