Rasbeschrijving van de Chinese Foo Dog

Dit veelzijdige ras komt van oorsprong uit China en wordt onder andere gebruikt voor het hoeden, het jagen en als waakhond. Chinese Foo Dog's worden ook gebruikt als hoeders van boeddhistische tempels en dit ras wordt in de boeddhistische religie als heilig beschouwd. De Chinese Foo is de mascotte van de oudste geheime sekte in de wereld, die bekend staat als “The Tongs” en hun geloven dat de Chinese Foo geluk brengt.

Karakter van een Chinese Foo Dog

Het is een energiek, winterhard en zwaar ras en de Chinese Foo heeft de de blik van een leeuw. Ze zijn stevig, compact en vierkant gebouwd, bezitten grote waardigheid en vertonen een vorstelijke en waardige uitstraling.

Temperament van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Dit ras is vriendelijk, toegewijd en moedig, zijn zachtaardig en volgzaam, maar assertief wanneer dat nodig is. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium verdedigen als ze worden bedreigd. Chinese Foo's zijn familie georiënteerd en gedijen op aandacht en interactie. Ze doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid

Verzorging van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo vereist op een regelmatige en consistente basis een borstelbeurt. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Bij dit ras zijn geen gezondheidskwesties bekend.

Vacht van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste laag is dik, afstaand, grof en recht. De ondervacht is zacht en dicht.

Trainen en opvoeden van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo is intelligent en leert snel. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een vereiste. Dit ras is vaak moeilijk te beheren en is dominant. De Chinese Foo zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Chinese Foo Dog

De Chinese Foo Dog zal het goed doen in een stad of appartement op voorwaarde dat ze voldoende uitgelaten worden en mentaal gestimuleerd worden. Het best is een stevig omheinde tuin of veilige landelijke omgeving waar zij in staat zijn om te spelen en ravotten.
Bron foto: Loucsl - Lou McDonald, Austen, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Chinese Foo Dog

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
3
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
6
Sociaal:
6

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test