Rasbeschrijving van de Bichon Frise

De Bichon Frise is een zacht gemanierd ras en is in de 1e eeuw ontstaan. Ze zijn veelzijdig, winterhard en intelligent. De Bichon Frise was een favoriet van de Franse Royalty en geniet vandaag de dag populariteit als een huisdier of showhond.

Karakter

De Bichon Frise is levendig en speels en zijn dol op het gezin. Hun vrolijke houding is een heerlijke eigenschap van dit ras. Ze houden ervan om te spelen maar zijn niet hyperactief. De Bichon Frise is een heerlijke en leuke metgezel.

Temperament

De Bichon Frise heeft een zeer aantrekkelijk karakter. Ze zijn zeer sociaal en zijn komen het beste tot hun recht als ze volledig deel uit maken van het gezin. Ze kunnen het heel goed vinden met andere honden en huisdieren en zijn uitstekend met kinderen. Tevens zijn het goede waakhonden en zullen blaffen om hun familie te waarschuwen voor bezoekers of gevaar. Dit ras is leergierig en energiek, waardig en charmant.

Verzorging

De Bichon Frise vereist een frequente verzorging. Ze staan erom bekend als het ras 'die veel verzorging nodig heeft'. Dagelijks borstelen is een must aangezien hun vacht snel kan klitten. Professionele verzorging om de vier weken wordt aanbevolen. Ze zijn gevoelig voor huidproblemen, allergieën, oorontstekingen en doofheid. Mondhygiëne is zeer belangrijk om te voorkomen dat ze tanden verliezen. Ook zijn ze zijn gevoelig voor vlooienbeten. De Bichon Frise is een ras dat niet graag alleen gelaten wordt voor een langere tijd en zal verlatingsangst kunnen hebben.

Vacht

De Bichon Frise heeft losse krullen als bovenvacht die bekleed is met een zachte, zijdeachtige ondervacht. Deze dubbele vacht ras wordt meestal helemaal wit van kleur als de hond volwassen is, maar kan crème kleurig, abrikoos kleurig of grijs zijn als ze nog pup zijn. Ze verharen niet en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. De vacht van de Bichon Frise mag niet stug of overdreven zacht zijn.

Trainen en opvoeden

De Bichon Frise is een intelligent ras, maar ze zijn meestal moeilijk zindelijk te krijgen. Ze worden maar langzaam aan volwassen en de reutjes zijn over het algemeen iets makkelijker te trainen dan de teefjes. Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn met dit ras als je ze iets wilt leren. Het beste is om zo jong mogelijk te beginnen. De Bichon Frise gedijt op socialisatie en vindt het heerlijk om trucs uit te voeren.

Activiteit en bewegen

Dit ras is in staat om hun behoefte aan beweging te vervullen door zichzelf aan te passen aan de familie-activiteiten. Dit wil niet zeggen dat ze geen beweging nodig hebben. Ze genieten van dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat de nodige beweging wel gegeven wordt. De Bichon Frise houdt van rennen en spelen in een veilig omheinde tuin.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 22-27cm
Gewicht: 4-8kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

H.de Regt

geplaatst op 3 juni 2015 | 07:17

Hoi Ria Valentijn. gefeliciteerd met je nieuwe Bichon. Het zijn grote honden in een kleine verpakking.Zo wijs ,zo intelligent ,zo lief.Gewoon een super ras.Zoals ik hieronder al eerder schreef,mijn Rakker heeft een kind van de verstikking gered. Rakker kwam als 8 weken oude pup in mijn leven ,ik had toen al een Duitse herder !! Na de Duitse Herder heb ik meerdere honden tegelijk gehad .Rakker heeft mijn geholpen met het opvoeden van 2 Argetijnse dogo pups, 2 Engelse Bulldog pups ( shows mee gelopen ) en 1 maltezer pup.Rakker was de baas vd roedel.Al mijn honden zijn allemaal heel oud geworden.Rakker is is 15 jaar en 7 dagen oud geworden.Nooit ziek geweest.Ik mis hem nog elke dag.Ik heb nu een Duitse herder van 6 en een Argetijnse dog van 2 maar over een x aantal jaren komt er toch weer een Bichon !! Ik ben al een beetje aan het zoeken naar een geschikte fokker !! Maar ik heb geen haast.

ria valentijn

geplaatst op 2 juni 2015 | 16:43

Inmiddels is er nieuwe pup bichon bij ons wat zijn het toch geweldige lieve beestjes ik ben er dol Gelukkige mee hij is inmiddels 7 maanden

Ismayil

geplaatst op 2 juni 2015 | 09:30

Dat kan om verschillende reden zijn. Angst of ziekte. Of knik in de staart. Een bichon draagt altijd met trots zijn staart op zijn rug. Meestal als ik zie dat de staart laag hangt is dit een teken voor mij dat ze niet lekker in hun vel zijn.

H.de Regt

geplaatst op 2 juni 2015 | 09:27

Ik ben benieuwd wat de prijs is van een Bichon Frise !!

Ismayil

geplaatst op 18 november 2014 | 20:01

Onzekerheid kan het zijn. Of zijn staartaanzet is laag waardoor ze het meer laten hangen. Of als ze zich niet lekker voelen dragen ze de staart omlaag. Het kan verschillende rede hebben.

ria valentijn

geplaatst op 18 november 2014 | 17:04

Ikheb gisteren mijn bichon inmoeten laten slape hij was haast 19 jaar dit zij de liefste honden en zeer sociaal wij hebben er nu 2 gehad en heb er heel goede ervaringe mee wij hebben ook nog een malthezer een schatje maar een bichon is een echte gezins hond maar te weinig erkend maar zeker een aan rader gr ria kijk maar op mijn face book

H.de Regt

geplaatst op 24 juni 2014 | 14:53

Hallo Wat Marga hierboven zegt klopt. Ik heb ook een Bichon gehad,was binnen 1 week dag en nacht zindelijk, Had geen verlatings angst. Heeft een kind van de verstikking gered. Het is maar net hoe je met een hond omgaat Met veel liefde en een beetje normaal inzicht en geduld is al een hoop gewonnen. Een kind moet je ook leren en verzorgen en een hond ok,anders moet je er niet an beginnen

Ismayil

geplaatst op 4 juni 2014 | 09:14

Hallo Ik ben zelf fokker van de bichon Frise en zie hier toch het 1 en ander waar in niet mee eens ben. Wij showen nu ook jaren. En een zachte vacht is een echte winner op show. Ze zien niets liever. En dit ras kan je alles leren ook op ouwe leeftijden. Ook verlatingsangst is iets wat de mens aan leert niet de hond eigen is. Bij oorontstekingen heeft 9 van de 10 keer te maken dat de nieuwe eigenaren de oortjes van de pupjes niet goed verzorgen. Haartjes plukken uit de oortjes en goed drogen na een wasbeurt is echt nodig. Door als dit niet gebeurd wordt het vochtig en het oorsmeer wordt steeds meer. En omdat de Bichon een oordracht heeft wat op het hoofd hangt en niet zoals een jack russel omhoog staat komt er weinig lucht in het oor. Daarom is het ook wat warmer in het oor. En is het belangrijk dat het oor wekelijks even na gekeken wordt op het plukken van haartjes in het oor. En even met een droog doekje door het oor te vegen na een bad. Kijk gerust eens op onze website www.nedinassnugglepups.nl voor meer info over het ras van de Bichon Frise.

M. Houwaart

geplaatst op 27 april 2014 | 09:52

Mijn Bicon Frise laat zijn staart hangen, wat kan de reden zijn?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test