Rasbeschrijving van de Bichon Frise

De Bichon Frise is een zacht gemanierd ras en is in de 1e eeuw ontstaan. Ze zijn veelzijdig, winterhard en intelligent. De Bichon Frise was een favoriet van de Franse Royalty en geniet vandaag de dag populariteit als een huisdier of showhond.

Karakter van een Bichon Frise

De Bichon Frise is levendig en speels en zijn dol op het gezin. Hun vrolijke houding is een heerlijke eigenschap van dit ras. Ze houden ervan om te spelen maar zijn niet hyperactief. De Bichon Frise is een heerlijke en leuke metgezel.

Temperament van een Bichon Frise

De Bichon Frise heeft een zeer aantrekkelijk karakter. Ze zijn zeer sociaal en zijn komen het beste tot hun recht als ze volledig deel uit maken van het gezin. Ze kunnen het heel goed vinden met andere honden en huisdieren en zijn uitstekend met kinderen. Tevens zijn het goede waakhonden en zullen blaffen om hun familie te waarschuwen voor bezoekers of gevaar. Dit ras is leergierig en energiek, waardig en charmant.

Verzorging van een Bichon Frise

De Bichon Frise vereist een frequente verzorging. Ze staan erom bekend als het ras 'die veel verzorging nodig heeft'. Dagelijks borstelen is een must aangezien hun vacht snel kan klitten. Professionele verzorging om de vier weken wordt aanbevolen. Ze zijn gevoelig voor huidproblemen, allergieën, oorontstekingen en doofheid. Mondhygiëne is zeer belangrijk om te voorkomen dat ze tanden verliezen. Ook zijn ze zijn gevoelig voor vlooienbeten. De Bichon Frise is een ras dat niet graag alleen gelaten wordt voor een langere tijd en zal verlatingsangst kunnen hebben.

Vacht van een Bichon Frise

De Bichon Frise heeft losse krullen als bovenvacht die bekleed is met een zachte, zijdeachtige ondervacht. Deze dubbele vacht ras wordt meestal helemaal wit van kleur als de hond volwassen is, maar kan crème kleurig, abrikoos kleurig of grijs zijn als ze nog pup zijn. Ze verharen niet en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. De vacht van de Bichon Frise mag niet stug of overdreven zacht zijn.

Trainen en opvoeden van een Bichon Frise

De Bichon Frise is een intelligent ras, maar ze zijn meestal moeilijk zindelijk te krijgen. Ze worden maar langzaam aan volwassen en de reutjes zijn over het algemeen iets makkelijker te trainen dan de teefjes. Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn met dit ras als je ze iets wilt leren. Het beste is om zo jong mogelijk te beginnen. De Bichon Frise gedijt op socialisatie en vindt het heerlijk om trucs uit te voeren.

Activiteit en bewegen van een Bichon Frise

Dit ras is in staat om hun behoefte aan beweging te vervullen door zichzelf aan te passen aan de familie-activiteiten. Dit wil niet zeggen dat ze geen beweging nodig hebben. Ze genieten van dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat de nodige beweging wel gegeven wordt. De Bichon Frise houdt van rennen en spelen in een veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Bichon Frise

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 22-27cm
Gewicht: 4-8kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
4
Onderhoud:
5
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bichon Frise Tanden  Oorontsteking   Allergieen 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test