De Bichon Frisé: de speelse en sociaal huishond

Alles wat je wilt weten over de Bichon Frise

Over de Bichon Frise

De Bichon Frisé is een zacht gemanierd ras en is in de 1e eeuw ontstaan. Ze zijn veelzijdig, winterhard en intelligent. De Bichon Frisé was een favoriet van de Franse Royalty en geniet vandaag de dag populariteit als een huisdier of showhond.

De Bichon Frisé is een kleine, gezellige hond met een opvallend witte vacht en een fris uiterlijk. Het is een speelse, sociaal en vriendelijke hond die uitstekend geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het is een energieke en intelligente hond die graag bezig is en veel aandacht nodig heeft.

Wat kost een Bichon Frise

De kosten voor een Bichon Frise kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bichon Frise ergens tussen de € 1.000 en de € 1.600 zal liggen.

Karakter van een Bichon Frise

De Bichon Frisé is levendig en speels en zijn dol op het gezin. Hun vrolijke houding is een heerlijke eigenschap van dit ras. Ze houden ervan om te spelen maar zijn niet hyperactief. Het is een zachte hond die graag bij mensen is en veel aandacht nodig heeft. Het is een slimme en leergierige hond die gemakkelijk te trainen is en graag bezig is.

Temperament van een Bichon Frise

De Bichon Frisé heeft een zeer aantrekkelijk karakter. Ze zijn zeer sociaal en zijn komen het beste tot hun recht als ze volledig deel uit maken van het gezin. Ze kunnen het heel goed vinden met andere honden en huisdieren en zijn uitstekend met kinderen. Tevens zijn het goede waakhonden en zullen blaffen om hun familie te waarschuwen voor bezoekers of gevaar. Dit ras is leergierig en energiek, waardig en charmant.

Verzorging van een Bichon Frise

De Bichon Frisé vereist een frequente verzorging. Ze staan erom bekend als het ras 'die veel verzorging nodig heeft'. Dagelijks borstelen is een must aangezien hun vacht snel kan klitten. Professionele verzorging om de vier weken wordt aanbevolen. Ze zijn gevoelig voor huidproblemen, allergieën, oorontstekingen en doofheid. Mondhygiëne is zeer belangrijk om te voorkomen dat ze tanden verliezen. Ook zijn ze zijn gevoelig voor vlooienbeten. De Bichon Frisé is een ras dat niet graag alleen gelaten wordt voor een langere tijd en zal verlatingsangst kunnen hebben.

Vacht van een Bichon Frise

De Bichon Frisé heeft losse krullen als bovenvacht die bekleed is met een zachte, zijdeachtige ondervacht. Deze dubbele vacht ras wordt meestal helemaal wit van kleur als de hond volwassen is, maar kan crème kleurig, abrikoos kleurig of grijs zijn als ze nog pup zijn. Ze verharen niet en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. De vacht van de Bichon Frisé mag niet stug of overdreven zacht zijn.

Trainen en opvoeden van een Bichon Frise

De Bichon Frisé is een intelligent ras, maar ze zijn meestal moeilijk zindelijk te krijgen. Ze worden maar langzaam aan volwassen en de reutjes zijn over het algemeen iets makkelijker te trainen dan de teefjes. Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn met dit ras als je ze iets wilt leren. Het beste is om zo jong mogelijk te beginnen. De Bichon Frisé gedijt op socialisatie en vindt het heerlijk om trucs uit te voeren.

Activiteit en bewegen van een Bichon Frise

Dit ras is in staat om hun behoefte aan beweging te vervullen door zichzelf aan te passen aan de familie-activiteiten. Dit wil niet zeggen dat ze geen beweging nodig hebben. Ze genieten van dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat de nodige beweging wel gegeven wordt. De Bichon Frisé houdt van rennen en spelen in een veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Bichon Frise

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd: 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 22-27 cm. Teef: 22-27 cm
  • Gewicht: Reu: 4-8 kg. Teef: 4-8 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bichon Frise

De Bichon Frise is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bichon Frise is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test