Maltipoo

Alles wat je wilt weten over de Maltipoo

De Maltipoo: een liefdevolle en speelse hond met een schattig uiterlijk

Over de Maltipoo

De Maltipoo is een populaire kruising, gekenmerkt door hun schattige uiterlijk, vriendelijke aard en eenvoudige verzorging. Ideaal voor gezinnen en individuen op zoek naar een liefdevol huisdier.

De Maltipoo is een kruising van twee rassen: De Maltees en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en het zijn inmiddels zeer populaire metgezellen en therapie honden geworden.

De Maltipoo: een liefdevolle en speelse hond met een schattig uiterlijk en weinig verzorgingsbehoeften.
Dit ras staat bekend om zijn schattige uiterlijk, vriendelijke en speelse aard en lage verzorgingsbehoeften. De Maltipoo is ontstaan in de Verenigde Staten en is een fenomeen geworden in de wereld van hondenrassen. Het doel van het kruisen was om een hond te creëren met de aaibaarheid en speelsheid van de Maltezer en de slimheid en trainbaarheid van de Poedel. Dit experiment is uitstekend gelukt en de Maltipoo is tegenwoordig een van de meest populaire hybriden hondenrassen.

Karakter van een Maltipoo

Idealiter is de Maltipoo goed geproportioneerd, sportief en heeft een vrolijke en levendige expressie. Ze zijn actief, wendbaar en alert. De Maltipoo staat bekend om zijn vriendelijke, speelse en aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn zeer sociaal en houden ervan om bij hun eigenaar te zijn. Deze honden zijn zeer slim en zijn gemakkelijk te trainen en hierdoor passen ze erg goed in een gezin met kinderen. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze ook geschikt voor mensen die in een appartement wonen.

Temperament van een Maltipoo

De Maltipoo is aanhankelijk, trouw en liefdevol en komen het beste tot hun recht in huizen met oudere attente kinderen. Ze kunnen over het algemeen goed met honden, katten en andere huisdieren. Het is een lief en vriendelijk huisdier en de Maltipoo is geen goede waakhond.

Verzorging van een Maltipoo

De Maltipoo vereist dagelijks borstelen. Professioneel knippen van de vacht is vereist. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is met behulp van een milde shampoo. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oog-en huidziekten. De Maltipoo is een kleine hond en hebben een schattig uiterlijk, met grote ogen, een ronde snuit en zachte, pluizige vacht. De vacht van de Maltipoo is meestal wit, beige of grijs van kleur en ze hebben vaak een unieke krulpatroon.

Vacht van een Maltipoo

De vacht van de Maltipoo kan lang, recht, licht golvend of krullend zijn en is meestal wit, beige of grijs van kleur. De Maltipoo heeft niet veel verzorging nodig en is daarom een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een laag verzorgingsniveau hond.

Trainen en opvoeden van een Maltipoo

De Maltipoo kan de neiging hebben om koppig te zijn, maar ze zijn zeer intelligent en ze staan te popelen om hun baas te plezieren. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met beloning, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. Het is belangrijk om hen van pup af aan te trainen om ervoor te zorgen dat ze gehoorzaam en gedisciplineerd zijn. Beloning gebaseerde training is de meest effectieve manier om de Maltipoo op te voeden.

Activiteit en bewegen van een Maltipoo

De Maltipoo is zeer geschikt voor appartement en leven in de stad. Ze gedijen op menselijke interactie en genieten van veilig aangelijnd wandelen Hoewel de Maltipoo niet veel beweging nodig heeft, is het wel belangrijk om hen regelmatig uit te laten en ze te laten spelen.

Kenmerken van een Maltipoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:tot wel 15 jaar
  • Schofthoogte: 20 tot 30 cm
  • Gewicht: 4 tot 8 kg
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Ziektes bij een Maltipoo

De Maltipoo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Maltipoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test