De Maltipoo: liefdevol en speels met een schattig uiterlijk

Alles wat je wilt weten over de Maltipoo

Over de Maltipoo

De Maltipoo is een populaire kruising, gekenmerkt door hun schattige uiterlijk, vriendelijke aard en eenvoudige verzorging. Ideaal voor gezinnen en individuen op zoek naar een liefdevol huisdier.

De Maltipoo is een kruising van twee rassen: De Maltees en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en het zijn inmiddels zeer populaire metgezellen en therapie honden geworden.

De Maltezer is afkomstig uit Malta en werd gefokt als een symbool van status en een mode statement. Het ras staat bekend om hun charmante karakter en liefdevolle persoonlijkheid. De Poedel, aan de andere kant, is afkomstig uit Duitsland en werd gefokt als een jachthond. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen en worden daarom vaak gebruikt als werkhond.

Door deze twee rassen te kruisen, hebben fokkers geprobeerd om de beste eigenschappen van beide rassen te combineren. Zoals bij alle kruisingen is het moeilijk om te voorspellen hoe een Maltipoo er precies uit zal zien en welk temperament hij zal hebben, maar over het algemeen zijn ze aanhankelijk, intelligent en levendig.

De Maltipoo: een liefdevolle en speelse hond met een schattig uiterlijk en weinig verzorgingsbehoeften.
Dit ras staat bekend om zijn schattige uiterlijk, vriendelijke en speelse aard en lage verzorgingsbehoeften. De Maltipoo is ontstaan in de Verenigde Staten en is een fenomeen geworden in de wereld van hondenrassen. Het doel van het kruisen was om een hond te creëren met de aaibaarheid en speelsheid van de Maltezer en de slimheid en trainbaarheid van de Poedel. Dit experiment is uitstekend gelukt en de Maltipoo is tegenwoordig een van de meest populaire hybriden hondenrassen.

Wat kost een Maltipoo

De kosten voor een Maltipoo kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Maltipoo ergens tussen de € 1.000 en de € 2.500 zal liggen.

Karakter van een Maltipoo

De Maltipoo staat bekend om zijn levendige en speelse karakter. Het zijn echte gezelschapshonden die graag bij hun baasje zijn en deel uitmaken van het gezin. Ze zijn ook intelligent en leergierig, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn en het goed doen in gehoorzaamheids- en trucjes training.

Deze kruising is erg aanhankelijk en kan soms verlatingsangst vertonen als ze voor langere tijd alleen gelaten worden. Het is dus belangrijk om ze geleidelijk aan te laten wennen aan alleen zijn en ervoor te zorgen dat ze voldoende afleiding en speelgoed hebben om zich bezig te houden.

Over het algemeen zijn Maltipoos vriendelijk en sociaal met andere mensen en dieren, maar het kan wel helpen om ze van jongs af aan goed te socialiseren om ongewenst gedrag te voorkomen.

Temperament van een Maltipoo

De Maltipoo heeft over het algemeen een zacht temperament en is erg aanhankelijk en liefdevol naar zijn baasje toe. Ze zijn ook sociaal en vriendelijk naar andere mensen en huisdieren als ze goed gesocialiseerd zijn. De Maltipoo kan gevoelig zijn voor de stemmingen van hun eigenaren. Dit maakt ze ook gevoelig voor verlatingsangst en daarom is het belangrijk om hen geleidelijk aan te leren om alleen thuis te blijven. Ze zijn ook slim en trainbaar, maar het is belangrijk om positieve trainingsmethoden te gebruiken en om niet te hard op te treden, omdat ze gevoelig zijn voor harde woorden.

Verzorging van een Maltipoo

De Maltipoo vereist dagelijks borstelen. Professioneel knippen van de vacht is vereist. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is met behulp van een milde shampoo. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oog-en huidziekten. De Maltipoo is een kleine hond en hebben een schattig uiterlijk, met grote ogen, een ronde snuit en zachte, pluizige vacht. De vacht van de Maltipoo is meestal wit, beige of grijs van kleur en ze hebben vaak een unieke krulpatroon.

Maltipoos hebben vaak last van verlatingsangst en dit kan problemen veroorzaken. Ze hebben ook de neiging om veel te blaffen, vooral als ze zich vervelen of alleen worden gelaten. Het zindelijk maken kan soms lang duren, dus het is belangrijk om als eigenaar geduldig en consequent te zijn.

Vacht van een Maltipoo

De vacht van een Maltipoo kan van alles ijn, van krullen zoals bij een Poedel tot de lange, zijdeachtige vacht van de Maltezer. Hierdoor kan de vacht variëren van zacht en zijdeachtig tot dik en golvend. Over het algemeen verharen ze niet veel, maar hun vacht heeft wel dagelijkse verzorging en regelmatig trimmen nodig om er op zijn best uit te zien.

Trainen en opvoeden van een Maltipoo

De Maltipoo kan de neiging hebben om koppig te zijn, maar ze zijn zeer intelligent en ze staan te popelen om hun baas te plezieren. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met beloning, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie. Het is belangrijk om hen van pup af aan te trainen om ervoor te zorgen dat ze gehoorzaam en gedisciplineerd zijn. Beloning gebaseerde training is de meest effectieve manier om de Maltipoo op te voeden.

Activiteit en bewegen van een Maltipoo

De Maltipoo is een actieve hond die graag speelt en rondrent. Ze hebben dagelijkse beweging nodig, maar hebben niet noodzakelijkerwijs lange wandelingen nodig. Regelmatige speeltijd en een wandelingetje buiten zorgt ervoor dat je Maltipoo gezond en gelukkig blijft. Ze zijn ook geschikt voor activiteiten zoals behendigheid en doggydance en vinden het leuk om trucjes te leren en gehoorzaamheidstraining te doen. Vergeet niet dat ze graag in de buurt van hun baasje zijn!

Kenmerken van een Maltipoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 20-30 cm. Teef: 20-30 cm
  • Gewicht: Reu: 4-8 kg. Teef: 4-8 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Maltipoo

De Maltipoo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Maltipoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test