King Charles Spaniel

Alles wat je wilt weten over de King Charles Spaniel

De King Charles Spaniël: een kleine slimmerd

Over de King Charles Spaniel

De King Charles Spaniël wordt vaak aangezien voor Cavalier King Charles Spaniël. Er zijn verschillende significante verschillen tussen de twee rassen, met als belangrijkste de grootte. Terwijl de Cavalier gemiddeld tussen de 5,9 tot 8,2 kg weegt, is de King Charles minder zwaar, namelijk tussen 3,6 tot 6,4 kg.

Bovendien zijn hun gezichtskenmerken, hoewel vergelijkbaar, te onderscheiden: de oren van de Cavalier zijn hoger geplaatst en de schedel is plat, terwijl de King Charles 'gewelfd is. Ten slotte is de snuitlengte van de King Charles meestal korter dan de typische snuit op een Cavalier.

Karakter van een King Charles Spaniel

De King Charles Spaniël is een vriendelijk ras die erg graag onderdeel uit wil maken van het gezin en een echte schoothond is. Dit ras kan goed met kinderen overweg mits deze hem niet ruw behandelen. De King Charles Spaniël kan er niet goed tegen als hij voor een langere tijd alleen gelaten wordt.

Temperament van een King Charles Spaniel

Het ras kan goed met andere huisdieren overweg, maar alertheid wordt aanbevolen bij zeer kleine huisdieren (denk aan hamsters en konijnen) aangezien de King Charles Spaniël nog steeds het jachtinstinct van zijn voorouders bezit. Het is een intelligente rashond die het goed zal doen in gehoorzaamheidscursussen.

Verzorging van een King Charles Spaniel

De King Charles Spaniël kan onder andere gevoelig zijn voor cataract en entropion (Meer informatie vind je onder het kopje ziektes). Tevens kan de King Charles Spaniël gevoelig zijn voor anesthesie.

Vacht van een King Charles Spaniel

De vacht van deze rashond is zijdeachtig, lang en licht golven (in tegen stelling tot krullen) is toegestaan. Overvloedige bevedering aan oren, poten en bij de staart.

Trainen en opvoeden van een King Charles Spaniel

Het is een intelligente rashond die het goed zal doen in gehoorzaamheidscursussen.

Activiteit en bewegen van een King Charles Spaniel

De King Charles Spaniel is een actief en sportief ras dat (net als elke andere hond) regelmatig moet bewegen. Vanwege het aanwezige jachtinstinct is en omheinde tuin een must.
Bron foto: Eric Sonstroem, Beach Dog, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een King Charles Spaniel

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 30 cm
  • Gewicht: 3 - 6 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Ziektes bij een King Charles Spaniel

De King Charles Spaniel is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een King Charles Spaniel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test