Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Cavalier King Charles Spaniel

Het ras de Cavalier King Charles Spaniël begon als een kleine sportieve Spaniël. Deze kleine rashond stamt uit de twintigste eeuw maar heeft zijn wortels in een ouder ras, de King Charles-spaniël. Het verschil tussen deze twee rashonden zit met name in de snuit. Er worden officieel vier kleuren erkend: black & tan, ruby, blenheim en tricolor.

Karakter van een Cavalier King Charles Spaniel

Dit ras is een echte metgezel en schoothondje. Ze zijn zachtaardig, maar hebben ook een sportief karakter, waardoor ze goed kunnen presteren op het gebied van behendigheid en de jacht.

Temperament van een Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig en charmant. Dit ras is trouw, toegewijd en helemaal tevreden als ze bij hun familie zijn. Ze kunnen goed overweg met oudere attente kinderen en andere huisdieren. Cavalier King Charles Spaniels zijn heel sociaal, niet-veeleisend, rustig en de ideale familie metgezellen.

Verzorging van een Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniels moet regelmatig geborsteld worden om het verlies van haar tot een minimum te beperken. Belangrijk is om dagelijks oren en ogen van dit ras schoon te houden. Aangezien ze een korte snuit hebben, hebben ze een neiging om te snurken en te piepen. De Cavalier King Charles Spaniël is helaas een rashond die veel en zeer ernstige erfelijke aandoeningen kent. Deze rashond kampt vaak met continue hoofdpijn aangezien de hersenen niet op een normale manier in zijn schedel passen. De Cavalier King Charles Spaniels zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals hart-en vaatziekten, oorinfecties, oogproblemen en ademhalingsproblemen. Dit ras moet beschermd worden tegen extreme hitte en kou. Een Cavalier King Charles Spaniël wordt gemiddeld nog geen 10 jaar oud, voor een klein hondenras is dat niet oud.

Vacht van een Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel heeft een overvloedige vacht die recht of licht golvend is, glanzend en zijdeachtig textuur en ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is zeer intelligent en leergierig. Ze kunnen worden getraind in jacht en behendigheid en doen het ook goed in competitieve gehoorzaamheid. De Cavalier is een uitstekende therapiehond. Ze reageren het beste bij een zachte training met veel lof.

Activiteit en bewegen van een Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is een actief en sportief ras dat (net als elke andere hond) regelmatig moet bewegen om hem gezond te houden. Een omheinde tuin is een must, want ze zullen jagen op alles wat beweegt.

Kenmerken van een Cavalier King Charles Spaniel

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:10 jaar
  • Schofthoogte: Tussen 25 en 30 cm
  • Gewicht: 5 - 8 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Cavalier King Charles Spaniel

Van een Cavalier King Charles Spaniel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test