Yorkshire Terriër

Alles wat je wilt weten over de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier: het ras die de hele dag het liefste op schoot ligt

Over de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier is een prachtig schoothondje die het liefste de hele dag op schoot bij de baas zit. Ze kunnen ietwat arrogant zijn, gecombineerd met een helder en speels karakter. De Yorkshire Terrier is een echte en trouwe metgezel.

Karakter van een Yorkshire Terriër

Deze hond is intelligent, levendig, en onbevreesd. Ze richten zich volledig op hun eigenaar en zijn zeer aanhankelijk. Er wordt gezegd dat een Yorkshire Terrier meer menselijk gezelschap en aandacht nodig heeft dan enig ander ras.

Temperament van een Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier kunnen territoriaal zijn. Ze zijn tolerant ten opzichte van oudere kinderen als met zorg behandeld worden. De Yorkshire Terrier kan ook enigszins onafhankelijk en assertief zijn en kunnen goed met andere huisdieren overweg.

Verzorging van een Yorkshire Terriër

De vacht moet dagelijks verzorgt worden. Het haar op de top van het hoofd wordt meestal vastgezet met een band of strik als dit te lang wordt. Echter, als de Yorkshire Terrier niet wordt gebruikt voor de show, dan kan dit worden afgeknipt. Oren en ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Mondhygiëne is ook belangrijk.

Vacht van een Yorkshire Terriër

De vacht is niet grof, maar het is fijn en moet zijdeachtig aanvoelen. In tegenstelling tot andere rassen, groeit de vacht voortdurend. Ze hebben geen ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Yorkshire Terriër

Dit ras kun je snel dingen leren. Echter, ze willen ook erg graag goed doen wat de opvoeding weer kan bemoeilijken. Hun opvoeding moet consequent zijn. Ze houden er niet van om genegeerd te worden, dus veel lof brengt het beste in hun training naar voren.

Activiteit en bewegen van een Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier vereist minimale inspanning. Ze zijn geschikt voor korte wandelingen en ideaal voor een appartement of huis met kleine tuinen. Ze houden van schaduw-jagen, liggen graag in de zonnestralen, en zijn verzot op touwtrekken. Hoe meer aandacht dit ras krijgt, hoe beter.

Kenmerken van een Yorkshire Terriër

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:14 jaar
  • Schofthoogte: 15-17cm
  • Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
2

Ziektes bij een Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Yorkshire Terriër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test