Rasbeschrijving van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier is een prachtig schoothondje die het liefste de hele dag op schoot bij de baas zit. Ze kunnen ietwat arrogant zijn, gecombineerd met een helder en speels karakter. De Yorkshire Terrier is een echte en trouwe metgezel.

Karakter

Deze hond is intelligent, levendig, en onbevreesd. Ze richten zich volledig op hun eigenaar en zijn zeer aanhankelijk. Er wordt gezegd dat een Yorkshire Terrier meer menselijk gezelschap en aandacht nodig heeft dan enig ander ras.

Temperament

De Yorkshire Terrier kunnen territoriaal zijn. Ze zijn tolerant ten opzichte van oudere kinderen als met zorg behandeld worden. De Yorkshire Terrier kan ook enigszins onafhankelijk en assertief zijn en kunnen goed met andere huisdieren overweg.

Verzorging

De vacht moet dagelijks verzorgt worden. Het haar op de top van het hoofd wordt meestal vastgezet met een band of strik als dit te lang wordt. Echter, als de Yorkshire Terrier niet wordt gebruikt voor de show, dan kan dit worden afgeknipt. Oren en ogen moeten dagelijks worden schoongemaakt. Mondhygiëne is ook belangrijk.

Vacht

De vacht is niet grof, maar het is fijn en moet zijdeachtig aanvoelen. In tegenstelling tot andere rassen, groeit de vacht voortdurend. Ze hebben geen ondervacht.

Trainen en opvoeden

Dit ras kun je snel dingen leren. Echter, ze willen ook erg graag goed doen wat de opvoeding weer kan bemoeilijken. Hun opvoeding moet consequent zijn. Ze houden er niet van om genegeerd te worden, dus veel lof brengt het beste in hun training naar voren.

Activiteit en bewegen

De Yorkshire Terrier vereist minimale inspanning. Ze zijn geschikt voor korte wandelingen en ideaal voor een appartement of huis met kleine tuinen. Ze houden van schaduw-jagen, liggen graag in de zonnestralen, en zijn verzot op touwtrekken. Hoe meer aandacht dit ras krijgt, hoe beter.

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Toy

geplaatst op 12 maart 2017 | 16:19

Mijn yorkie is in mei 13 jaar het laatste half jaar verstop ze zich vooral s'avond invde badkamer terwijl ze altijd blij was als c we alletwee mijn en ik in de huiskamer waren. Heeft iemand dit ook meegemaakt? Vind het zo raar en maak me dan ook zorgen.

Marina ter Lúún

geplaatst op 9 augustus 2016 | 13:29

ik wil graag nog reageren op een paar vragen, van honden die een ondervacht hebben, kan je niet allergisch worden. De York, is daar een van, zij hebben gelijk als wat wij noemen, mensenhaar. dus niet trimmen of scheren, gewoon elke dag kammen,en 1x pm wassen-fohnen. word het te lang, dan onder gelijk knippen. Voor elke langhaar geld nooit scheren, maar dan knippen. in principe is de vacht een bescherming, ze zijn er mee geboren. Als pup voor kinderen, zou ik zelf niet adviseren, het is zeker geen speelgoed, ze zijn als ze klein erg kwetsbaar.

Marina ter Lúún

geplaatst op 28 juli 2016 | 16:39

Ook ik heb 2x een Yorkie mogen bezitten. Het karakter is geweldig, Wij hadden toen ook Duitse Herders, en de Rottweiler. Ze dacht zelf dat ze ook zo groot en sterk was, Haar heb ik bijna ,,niet opgevoed', meer gelaten zoals ze was, Ze begreep alles van je, jammer dat ze nog net niet kon praten. nooit ziek geweest, tot haar 12e, helaas kreeg ze een hersenbloeding, de arts zei, kan wel helpen, maar met een half jaartje is het vaak weer mis, en ze kan verlamd gaan raken, nu na zo'n super leven wil je dat niet voor haar, dus gekozen voor euthenasie. na 6 weken weer een grietje gekocht, ook hier weer een heerlijkheid, deze mocht 15 jaar behalen. ik zou alleen nog kwijt willen dat ,,mini', niet bestaat, dat doen de fokkers zelf, met alle nare gevolgen. en de kleur is toch wel uit de hand gelopen, het hoort wel staalblauw/ tan te zijn. en zeker niet te grof.

Ben

geplaatst op 26 mei 2016 | 06:11

Uit ervaring kan ik dit bevestigen.Mijn 2 hondjes kunnen logeren bij een kennis die een kind hebben met een flinke hondenallergie.Het kind heeft totaal geen last!

colette

geplaatst op 18 april 2016 | 12:37

Vraagje: Mijn zoontje is erg allergisch voor honden. Nu lees ik dat Yorkshires geen allergische reacties veroorzaken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou het graag willen weten.

Willemijn B.

geplaatst op 14 april 2016 | 23:15

Ik heb een yorky over genomen van een heel zieke dame, hij is nu 9 jaar- Reu 1x is hij bij een trimster geweest en was totaal helemaal kaal. dit doe ik niet weer.!!! Ik houd zijn haren bij,, door regelmatig te trimmen met een uitdunschaar , en natuurlijk met goede Hond Shampoo te wassen. En al het andere verzorgings middelen. anti vlo en ga maar door, dit is mijn 11e hond in mijn leven, alleen nog nooit zo een kleinen gehad. Doe ik iets verkeerds.? is mijn vraag.

salvie

geplaatst op 16 januari 2016 | 20:04

hoii ik wil graag een york pup kopen maar ik ben iedere dag van half 8 tot 3/4 uur op school en dan is de hond alleen zou de hond dit kunnen? en kan hij met kinderen omgaan ik hoor van heel veel mensen dat dezen hond erg agressief is kan je dit afleren? en ik zou graag met dezen hond agility willen doen maar gewoon voor de lol geen wedstrijden zou dezen hond dat kunnen?

Jasmijn

geplaatst op 10 december 2015 | 14:44

@Alda een hond bijt nooit zomaar, hij zal altijd een waarschuwing laten zien al is die nog zo klein. Een trilling van de lip, gapen, weg kijken, likken en smakken allemaal tekens van stres en manieren waarop de hond laat weten dat hij het niet fijn vind of bang is. Ik zou aan raden om contact op te nemen met een goede gedrachs deskundige, zo van papier kan niemand echt zeggen wat er aan de hand is met je hond

Fiona

geplaatst op 25 oktober 2015 | 22:00

Wie kan mij helpen met het vinden van een oppas voor mijn 13 jaar oude Yorkshire voor als ik aan het werk ben. Omgeving Midden-Delfland.

Alda

geplaatst op 15 oktober 2015 | 03:32

Mijn yorkie van 3 bijt kinderen zonder aanleiding, bijvoorbeeld als ze op de bank zitten en hem aaien. Of wanneer hijin de bench zit en er een kind bij de deur komt. Wat is hier aan de hand?

Caroline

geplaatst op 2 september 2015 | 20:08

Ik zou graag yorkshire willen hebben maar vraag me af wat beter is. Reu of teefje. Wat is beter? Voordeel en nadeel qua karakter. Kan iemand me helpen in mijn keuze?

Jimmy

geplaatst op 29 augustus 2015 | 19:03

Bij de Yorkshire terriër vrienden Club zitten heel veel goede fokkers. Ik zal geen specifieke fokker noemen. Mijn advies is om op hun site te kijken en contact op nemen met iemand, en gewoon eens vrijblijvend een afspraak maken. Deze mensen hebben vooral liefde voor de York. En dat merk jeals jje bij zo iemand op bezoek bent! Succes, en ik hoor graag wat je er van vond.

I de beer

geplaatst op 29 augustus 2015 | 16:12

Sorry, even wat anders. Waar kan ik een york pup kopen dat gezond is met papieren . Kortom een betrouwbaar adres. En betaalbaar. Wil graag een hondje veel liefde geven. Graag hoor ik van u. Gr ingrid

Van de borne Anja

geplaatst op 15 augustus 2015 | 21:32

Onze Yorkshire terriër is 7maand . Maar we hebben een probleem als er mensen binnen komen of zelfs mijn kinderen als ze op bezoek komen dat ze plast en heel entoesiast doet en springen omhoog ! Met ander woorden heel hevig en zot doet . Maar vooral dat plassen wil ik ze af leren als er iemand binnen komt !!! Hoe moeten we dat aan pakken ?? Als ik en mijn man binnen komt heeft ze dat nooit dat plassen !!! Weet iemand mij raad te geven ?

Mieke koek

geplaatst op 21 juli 2015 | 14:10

Hallo Mijn york is helaas 17 julie overleden en ik mis hem nog erg Ben op zoek naar een nieuw yorkiee hoef van mijn niet persee met stam boom ,want daar heb ik geen geld voor jammer genoeg Heef iemand een tip waar ik wel een puppy kan kopen wat ook vertrouwd is Of een nestje wat betaal baar voor mij is Vr Gr Mieke koek

Louisa

geplaatst op 20 juli 2015 | 20:40

Hii ik wil heel erg graag een Yorkie (zo noem ik het voor nu) maar ja ik wil wel eentje die bijvoorbeeld 9 maanden is of jonger of ietsje ouder want dan kan ik er langer van genieten weet iemand waar ik die kan halen of wie er nog eentje wil gaan maken (liefst ergens vlak bij amsterdam en niet meteen want ik moet nog sparen) alvast bedankt en hopelijk helpt iemamd mij hiermee xxx louisa een 12 jarig meisje uit amsterdam

Michelle Beekman

geplaatst op 22 juni 2015 | 23:25

Hallo allemaaal ik ben michelle en ben 19jaar ik heb al twee jaar de liefste yorck van de wereld hihi ( een teefje ) nu zijn we van plan om er nog eentje te halen maar ze zeggen van terriers toch dat ze niet met hetzelfde geslacht overweg kunnen.. wat is jullie mening hiervan?

Debby

geplaatst op 6 mei 2015 | 14:02

@astrid cremers: wat zou jij doen als je heel nodig moet en je wordt opgesloten in een hok zonder wc? Vreemd hoe mensen zo kunnen denken: laten we de ruimte verkleinen, dan snapt ze het misschien. Bah! Ik heb het sowieso niet op benches. Waarom een dier opsluiten? Zoooo middeleeuws.

Astrid Creemers

geplaatst op 14 februari 2015 | 22:45

Ik heb een Yorkshire Terrier teefje van 7 maanden oud. Ze weegt 1,9 kilo. Ze is super lief, vrolijk, makkelijk en aanhankelijk. Ze is waaks (bij een vreemd geluid) maar absoluut geen blaffer. Ze kan zichzelf prima amuseren, maar blijft wel altijd in de buurt. Ze is onderdanig naar zowel mensen als andere honden. Ook samen met de kinderen van 6 en 10 gaat het super, maar ze laat niet met zich sollen! Ze heeft nog nooit iets kapot gebeten omdat we tijdens haar ontdekkingstochten naar de smaak van vingers en nieuwe spullen direct een bijtstokje ter vervanging hebben gegeven. Hier kan ze zich nog steeds prima mee vermaken. Ze heeft wel een "minpuntje"; ze houdt haar plas/poepje niet op, dus als ze moet...moet ze! Overdag is dit geen probleem omdat ze dan braaf door de hondenluik naar buiten rent. s'Avonds voordat ze de bench in gaat, doet ze rond 23.30 uur haar laatste behoefte. Maar s'morgens tussen 5 en 7 doet ze haar behoefte in de bench op een krant. Daarna gaat ze blaffen en stopt daar pas mee als ze iemand aan hoort komen lopen. We hebben de bench al tot het minimum verkleind gehad, maar toen deed ze het in d'r mandje. Ondanks dit is ze onmisbaar geworden binnen ons gezin, echt een schat van een hond!

Inge

geplaatst op 6 januari 2015 | 20:38

Wij hebben onze 2e York en wat is ze fantastisch! Pink is haar naam. Dit is mijn hond, de York. Ze zijn zeer aanhankijk, scherp van geest en onwijs Loyaal! Ik wil het gemak van zo'n klein ding ook niet onbelicht laten. Gaat overal mee naar toe en niemand die het vervelend vindt om haar te ontvangen. Voor ons is de York de meest fantastische hond op aarde!??????

Inge

geplaatst op 6 januari 2015 | 20:37

Wij hebben onze 2e York en wat is ze fantastisch! Pink is haar naam. Dit is mijn hond, de York. Ze zijn zeer aanhankijk, scherp van geest en onwijs Loyaal! Ik wil het gemak van zo'n klein ding ook niet onbelicht laten. Gaat overal mee naar toe en niemand die het vervelend vindt om haar te ontvangen. Voor ons is de York de meest fantastische hond op aarde!??????

René

geplaatst op 11 november 2014 | 22:01

Onze york Max is 7 jaar een echte knuffel, geen keffertje. In de bossen en een uitje naar de stad is echt heel gezellig. Maar zodra we thuis in de buurt een rondje willen lopen is het geen succes, het liefst doet hij z'n behoefte en klaar. Heel vreemd gedrag, hij is niet vooruit te branden hij mankeert niets is kern gezond maar even een stukje wandelen is bijna niet te doen. Zijn er meer mensen die dit herkennen ?

Jimmy

geplaatst op 23 oktober 2014 | 22:42

Dag Maaike Meulensteen, dat klopt inderdaad, mijn vriendin is ook allergisch en wij hebben ook een Yorkshire Terrier en ze heeft er niets geen last van! Maar let wel op: Je MOET een echte Yorkshire Terrier kopen MET een stamboom, want anders krijg je dat hij/zij gekruist / gefokt kan zijn met een andere hond die wel een ondervacht heeft. Deze stamboom hondjes zijn niet goedkoop in aanschaf, maar de gok wagen dat je er toch allergisch van wordt, omdat het geen originele is, is helemaal niet te doen, want je houdt direct van deze kleine lieverds!

Maaike Meulensteen

geplaatst op 2 oktober 2014 | 11:42

Weet iemand hier of je met een honden allergie wel een York Terrier kan aanschaffen? Omdat ze geen ondervacht hebben hoor ik dat je er met een allergie tegen zou kunnen. Weten hier iemand daar iets vanaf? Alvast bedankt!

Hannie Sadowski

geplaatst op 26 juli 2014 | 11:56

Onze Anna is na 15 en een half jaar 13 dagen geleden overleden. Ik ben er helemaal kapot van. Het was de grootste schat van mijn leven. Door ziekte sinds 2 jaar aan huis gebonden, was Anna mijn steun en toeverlaat. Dag en nacht tegen mij aan geplakt. Waar ik zat of lag, was Anna. Ik weet niet hoe ik nu zonder haar verder moet.

jacqueline aerts

geplaatst op 23 mei 2014 | 07:08

Wij hebben onze hond al twintig jaar hij is nog redelijk gezond enkel zijn gehoor laat het afweten heelver kan hij niet meer wandelen

Sonja

geplaatst op 11 mei 2014 | 09:43

Ik ben opzoek naar een yorkie, nou denk ik dat het beste is om er 1 te nemen bij mensen die voor de lol 1 keer een nestje krijgen dan bij een doorgefokte fokker wie o wie kan mij helpen

Gonnie

geplaatst op 29 maart 2013 | 11:36

Hoi Stephanie, Wat je zou kunnen doen is kijken of de haren bij haar kontje niet te lang zijn geworden. Je zou desnoods even met haar bij een trimsalon naar binnen kunnen lopen om advies te vragen of de haren bijgeknipt moeten worden. Succes ermee in ieder geval

Stephanie

geplaatst op 26 maart 2013 | 09:26

Mijn yorkshire zijn behoefte plakt in zijn haar , iemand idee wat ik kan doen ?

Ietje

geplaatst op 13 juni 2012 | 16:32

Hallo, mijn yorkshire moet absoluut oordruppels krijgen maar laat dit niet toe. Wij proberen het met twee man om hem vast te houden, maar hij raakt helemaal in paniek en kreeg een blauw tongetje, ik had eerst het vermoeden dat de arts assistente hem te hard in het keeltje kneep, wat betekent dit en wat moet ik doen? hij heeft de oordruppels echt nodig. b.v.d. Ietje

gerrie

geplaatst op 20 april 2012 | 12:17

Ik heb nog één Yorkshire Terrier van bijna 14 jaar , onlangs is ze loops geweest en nu rilt ze , eet bijna niet en braakt , wie heeft er enig idee of dit van tijdelijke aard is of dat er toch iets anders aan de hand is ? Bij voorbaat dank , mvg Gerrie

fleur

geplaatst op 7 januari 2012 | 12:18

ik heb een vraagje. want ik heb ook een yorkshire terrier. alleen ik heb ik nu ook een shitshu puppy. en mijn yorkshire terrier negeert de shitshu een beetje. dus mijn vraag is of yorkshire terriers kunnen omgaan en leven met andere honden.

Willy

geplaatst op 20 november 2011 | 18:02

We leren hem op een krantje en dat gaat goed, alleen poepen doet hij naast de krant. Buiten plast en poept hij ook, maar hor leer ik hem dat hij ook op een krantje mag poepen

Jeroen van der Grift

geplaatst op 12 november 2011 | 14:43

hij is echt heel lief en schattig en mooi. alleen is die wel overleden maar wel echt heel lief

Angeline Twijsel

geplaatst op 3 september 2011 | 08:26

Ze zijn inderdaad slim en heel leuk ,maar mijn yorks is moeilijk zindelijk te krijgen. Ik heb nog een hond en die is incontinent van urine, dus geen goed voorbeeld voor de yorks van alles al geprobeerd .help me a.u.b. Ik ben radeloos b.v.d. Angeline

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test