Rasbeschrijving van de Pekingees

De Pekingees is afkomstig uit China. Eeuwen lang konden alleen leden van het Chinese keizerlijk paleis deze hond verkrijgen. Gezien hun gelijkenis met de Chinese leeuwen werden ze door de Chinezen beschouwd als beschermer van de geest, .

Karakter

De Pekingees is een klein en goed uitgebalanceerd ras. Ze vertonen waardigheid, hebben een hooghartige houding en ze hebben moed, dat past bij hun Chinese afkomst. Ze zijn onafhankelijk en onverschrokken en de Pekingees is de ultieme aristocraat die verwachten dat ze verwend worden.

Temperament

De Pekingees is gevoelig, liefdevol en zeer aanhankelijk als ze hiervoor kiezen maar kunnen ook koppig en eigenwijs zijn. Ze zijn over het algemeen een 1-persoons huisdier en zijn diep gewijd aan hun baas. Het zijn uitstekende waakhonden aangezien ze zullen waarschuwen bij een ongebruikelijk geluid. Ze zijn op hun hoede en achterdochtig bij vreemden. De Pekingees kan meestal niet opschieten met andere huisdieren en kunnen jaloezie vertonen en pogingen ondernemen om dominant te zijn tegen de baas.

Verzorging

De Pekingees heeft dagelijks borstelen nodig om klitten, knopen en matten te voorkomen. Hun gezichten en ogen moet dagelijks worden schoongemaakt met een vochtige zachte doek. Ze kunnen snel oververhit of onderkoeld raken. De Pekingees is gevoelig voor ademhalingsproblemen, oogproblemen, hernia en ontwrichte knieschijven. Speciale zorg moet worden besteed aan het niet overvoeren omdat ze gemakkelijk in gewicht toenemen.

Vacht

De Pekingees heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is extravagant, lang met een overvloedige bevedering. De ondervacht is zacht en pluche in textuur. De weelderige vacht van de Pekingees is de kroon bij dit rase n ze komen voor in diverse kleuren. De Pekingees verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Pekingees kan moeilijk zijn om te trainen door hun stoïcijnse karakter. Ze zullen niet reageren op een hard, luide of overdreven bazige eigenaar. Ze reageren het beste op zachte, consistente en geduldige begeleiding.

Activiteit en bewegen

De Pekingees is in staat om het merendeel van hun behoefte aan beweging binnenshuis te verkrijgen met speelsessies. Ze profiteren van sterk en korte wandelingen een paar keer per dag. Ze zijn uitstekende appartement of flat bewoners.

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: ca 20 cm
Gewicht: 3-5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

claes

geplaatst op 22 juli 2011 | 11:56

Ik heb de mijne gehaald in een dierenzaak naast de pauw in Antwerpen.Zeer lieve hond trouw en gehoorzaam. we hebben hem nu al 6,5 jaar en noot probleem gehad tot deze week. We waren op restaurant en plots kreeg hij een epilepsieaanval.3uren later de tweede en de volgende dag rond9h30 den derde aanval.ben naar de dierenarts en zij heeft hem dierrek een een spuit gegeven en hem onderzocht.nu nog afwachten op het bloeduitslag.wie weet hier meer van!!!!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test