Yorktese

Alles wat je wilt weten over de Yorktese

De Yorktese: een hondje met een sterk en vastberaden karakter

Over de Yorktese

De Yorktese, ook wel de Morkie, is ontstaan door de kruising van twee rassen: De Yorkshire Terriër en de Maltees. Ze worden meestal aangeduid als "designer honden". De Yorktese is buitengewoon populair.

Karakter van een Yorktese

De ideale Yorktese is goed geproportioneerd, stoer in hun verschijning. Ze bezitten een levendige en lieve uitdrukking.

Temperament van een Yorktese

De Yorktese wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze zijn aanhankelijk, trouw, toegewijd en liefdevol. Ze doen het goed met honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze hechten zich sterk aan hun familie en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. De Yorktese is achterdochtig tegenover vreemden en zal hun familie waarschuwen voor vreemden en vreemde geluiden.

Verzorging van een Yorktese

De Yorktese moet dagelijks geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet, indien nodig, worden gedaan met behulp van een milde shampoo. Mondhygiëne is van belang om vroege verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals problemen met de spijsvertering, gevoeligheid voor anesthesie en huidproblemen.

Vacht van een Yorktese

De vacht van de Yorktese is typisch lang, zijdeachtig, recht en fijn van structuur.

Trainen en opvoeden van een Yorktese

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Yorktese kan koppig zijn en is moeilijk om zindelijk te maken. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet worden gegeven met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Yorktese

Yorktese zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze zijn relatief actief binnen en moet een verscheidenheid aan speelgoed hebben om ze bezig te houden hebben. De Yorktese geniet van wandelen en speelsessies.

Kenmerken van een Yorktese

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10-13 jaar
  • Schofthoogte: 15-31cm
  • Gewicht: 2,5-5kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
2

Ziektes bij een Yorktese

De Yorktese is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Yorktese is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test