Rasbeschrijving van de Pomapoo

De Pomapoo is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en het zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter

De ideale Pomapoo is stevig en sterk. Zij bezitten een prominente en leergierig uitstraling en zijn goed geproportioneerd.

Temperament

Ze zijn aanhankelijk, trouw en liefdevol, maar de Pomapoo niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze doen het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden dan kunnen ze sloopgedrag gaan vertonen of onophoudelijk blaffen. Tegenover vreemden is de Pomapoo wantrouwig en als er ongewone geluiden zijn of er staat iemand voor de deur dan zullen ze de familie waarschuwen middels blaffen.

Verzorging

Afhankelijk van het type vacht heeft de Pomapoo frequent borstelen of professioneel trimmen nodig. Mondhygiëne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, oogontsteking, huidproblemen, epilepsie.

Vacht

De vacht van de Pomapoo kan een dubbele vacht hebben met een buitenste laag die lang en overvloedig is, en een ondervacht die zacht en dicht is. Ze kunnen ook een gekrulde vacht hebben.

Trainen en opvoeden

De Pomapoo kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie

Activiteit en bewegen

De Pomapoo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Zij moeten een variëteit aan speelgoed hebben om mee te spelen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: Reu 22 - 30 cm, Teef 22 - 30 cm
Gewicht: 1.8 - 6 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test