Pomapoo

Alles wat je wilt weten over de Pomapoo

De Pomapoo: een kleine hond met een sterk temperament

De Pomapoo is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en het zijn populaire metgezellen geworden. Deze hybride honden worden beschouwd als intelligent, liefdevol, energiek en aanhankelijk. Hoewel ze klein zijn, hebben ze een sterk temperament en zijn ze zeer gehecht aan hun baasjes. Ze zijn gemakkelijk te trainen en houden van fysieke activiteit en gezelschap.

Karakter van een Pomapoo

De ideale Pomapoo is stevig en sterk. Zij bezitten een prominente en leergierig uitstraling en zijn goed geproportioneerd.

Temperament van een Pomapoo

Ze zijn aanhankelijk, trouw en liefdevol, maar de Pomapoo niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen. Ze doen het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden dan kunnen ze sloopgedrag gaan vertonen of onophoudelijk blaffen. Tegenover vreemden is de Pomapoo wantrouwig en als er ongewone geluiden zijn of er staat iemand voor de deur dan zullen ze de familie waarschuwen middels blaffen.

Verzorging van een Pomapoo

Afhankelijk van het type vacht heeft de Pomapoo frequent borstelen of professioneel trimmen nodig. Mondhygiëne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals patellaluxatie, oogontsteking, huidproblemen, epilepsie.

Vacht van een Pomapoo

De vacht van de Pomapoo kan een dubbele vacht hebben met een buitenste laag die lang en overvloedig is, en een ondervacht die zacht en dicht is. Ze kunnen ook een gekrulde vacht hebben.

Trainen en opvoeden van een Pomapoo

De Pomapoo kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie

Activiteit en bewegen van een Pomapoo

De Pomapoo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Zij moeten een variëteit aan speelgoed hebben om mee te spelen.

Kenmerken van een Pomapoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu 22 - 30 cm, Teef 22 - 30 cm
  • Gewicht: 1.8 - 6 kg
Grootte:
1
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Pomapoo

De Pomapoo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Pomapoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test