Rasbeschrijving van de Noorse Buhund

De Noorse Buhund is ontstaan in Noorwegen. Ze werden gebruikt op de boerderij als werkhond, als hoeder van het vee en de jacht. Vandaag de dag is de Noorse Buhund nog steeds een boerderij hond in Noorwegen. Echter, in andere delen van de wereld worden ze gebruikt als metgezellen.

Karakter

De Noorse Buhund is een compact en licht gebouwd ras. Ze zijn van middelgrote omvang, wendbaar en energiek en dit ras bezit uithoudingsvermogen en kracht en hebben scherpe zintuigen

Temperament

De Noorse Buhund is aanhankelijk, lief, vriendelijk en hechten zich sterk aan hun familie. Ze kunnen niet goed tegen isolatie of langere tijd alleen zijn. Eenzaamheid en verveling zal leiden tot overmatig blaffen en destructief gedrag. De Noorse Buhund doet het goed met kinderen en honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar zijn niet geschikt voor woningen met katten of andere kleine huisdieren. Ze zijn beschermend voor hun familie, huis, grondgebied en zijn uitstekende waakhonden.

Verzorging

Regelmatig borstelen van de vacht met een stevige borstel wordt aanbevolen. Speciale aandacht moet worden besteed tijdens rui. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Noorse Buhund is relatief gezond met een weinig gevallen van heupdysplasie en oogproblemen.

Vacht

De Noorse Buhund heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is glad, hard, kort en dik. De ondervacht is dicht, zacht en wollig in textuur. De vacht op de borst, rug van de benen, en rond de nek is langer in lengte. Deze Noorse Buhund verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden

De Noorse Buhund wordt beschouwd als de makkelijkste van de Spitz-achtige honden om te trainen, ze doen het goed in socialisatie en gehoorzaamheidstraining, zijn intelligent, leren snel en staan te popelen om te behagen. Opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

Noorse Buhunden zijn niet geschikt voor een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze doen het best met een grote veilig omheinde tuin of een landelijke omgeving waar ze kunnen werken. De Noorse Buhund blinkt uit in de behendigheidsproeven, gehoorzaamheid, politiewerk, schapendrijven,en tracking.
Bron foto: Svenska Mässan from Sweden, Grupp 5NORSK BUHUND, C.I.B. JWW-08 NORD UCH SE V-10 VDH CH Gnipagrottans Gullan Lilltösen (23661375943), CC BY 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Reu 45 cm, Teef: 43 cm
Gewicht: Reu 15-19 kg, Teef 13-17 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test