De Puggle: een hond die zo nu en dan koppig kan zijn

Alles wat je wilt weten over de Puggle

Over de Puggle

De Puggle is een hybride hondenras dat ontstaan is uit het kruisen van een Mopshond en een Beagle. Het ras werd voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten in de jaren negentig, toen fokkers op zoek waren naar een hond die de beste eigenschappen van beide rassen zou combineren. Het doel was om een ??hond te creëren die het uiterlijk en de persoonlijkheid van de Mopshond zou hebben, maar ook de energie en het uithoudingsvermogen van de Beagle. De Puggle groeide snel in populariteit vanwege zijn schattige uiterlijk en charmante persoonlijkheid. Tegenwoordig is de Puggle een populair huisdier en wordt hij beschouwd als een van de meest populaire hybride hondenrassen ter wereld.

Het is geen erkend ras bij de FCI, maar wordt wel erkend door sommige andere kennelclubs. Hybride rassen kunnen eigenschappen van beide ouderrassen erven en soms ook unieke eigenschappen ontwikkelen die niet bij de ouderrassen voorkomen.

Wat kost een Puggle

De kosten voor een Puggle zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Puggle.

Karakter van een Puggle

De Puggle heeft een vriendelijk en aanhankelijk karakter en is meestal zeer sociaal en speels. Het ras is gemakkelijk in de omgang en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn graag bij hun eigenaren en hebben veel aandacht nodig, anders kunnen ze last krijgen van verlatingsangst en destructief gedrag vertonen.

Puggles kunnen een koppig karakter hebben, wat training enigszins uitdagend kan maken. Ze kunnen ook enthousiast zijn als het gaat om voedsel, dus het is belangrijk om hun dieet en porties te controleren om overgewicht te voorkomen.

Temperament van een Puggle

De Puggle staat bekend om zijn vriendelijke en speelse temperament, evenals zijn aanhankelijke en sociale aard. Het is een energieke hond die graag bij mensen is en goed met kinderen en andere huisdieren kan omgaan. Ze hebben de neiging om heel aanhankelijk en liefdevol te zijn en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Omdat de Puggle afkomstig is van twee hondenrassen met een zachtaardig en vriendelijk karakter, is het geen verrassing dat ze ook zo'n temperament hebben. Ze kunnen echter soms eigenwijs zijn en het kan een uitdaging zijn om ze te trainen. Over het algemeen zijn Puggles echter geweldige huisdieren.

Verzorging van een Puggle

Als het gaat om verzorging en onderhoud, heeft de Puggle meestal weinig onderhoud nodig vanwege de korte en dichte vacht. Af en toe kammen voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Overmatig wassen moet worden vermeden, omdat dit de natuurlijke oliën van de huid kan verwijderen en irritatie kan veroorzaken.

Het is belangrijk om de oren van de Puggle schoon en droog te houden om oorinfecties te voorkomen. Ook moeten de nagels regelmatig worden geknipt om overgroei te voorkomen en het lopen en rennen van de hond gemakkelijk te maken.

Wat betreft ziektes, zijn er enkele gezondheidsproblemen die de Puggle kan ervaren, waaronder heupdysplasie, oorinfecties en huidproblemen. Het is ook belangrijk om de tanden van de Puggle regelmatig te controleren en schoon te houden om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Vacht van een Puggle

De vacht van de Puggle is dicht, recht, kort, glanzend en glad. Het is van een fijne structuur en er is geen bevedering en er zijn geen krullen. De kleur van de vacht is er in het rood gestroomd, effen wit, effen rood, of bont Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Puggle

Het is belangrijk om een consequente en positieve trainingsaanpak te gebruiken bij het trainen en opvoeden van een Puggle. Deze hybride hond heeft een slim en speels karakter, maar kan soms ook koppig zijn.

Begin de training op jonge leeftijd en gebruik positieve bekrachtigingstechnieken, zoals beloning met traktaties en lof, om gewenst gedrag aan te moedigen. Puggles zijn gevoelig voor kritiek en zullen niet goed reageren op harde bestraffing of ruwe behandeling.

Zorg ervoor dat de trainingssessies kort en gevarieerd zijn, omdat Puggles de neiging hebben zich snel te vervelen. Socialisatie is ook belangrijk bij het trainen en opvoeden van een Puggle. Blootstelling aan verschillende situaties, mensen en dieren zal helpen om vertrouwen op te bouwen en het risico op angst te verminderen.

Activiteit en bewegen van een Puggle

De Puggle heeft matige lichaamsbeweging nodig, zoals dagelijkse wandelingen en spelen in de tuin of in huis. Het is belangrijk om te onthouden dat Puggles gevoelig zijn voor oververhitting, dus het is belangrijk om in warm weer voldoende pauzes te nemen tijdens het wandelen of spelen en om te zorgen voor voldoende hydratatie.

Puggles houden van interactie met mensen en andere honden, dus het is een goed idee om ze de kans te geven om te socialiseren en te spelen met andere honden. Het is ook belangrijk om mentale stimulatie te bieden, zoals speelgoed en spelletjes, om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Over het algemeen past de Puggle goed in een gezin dat regelmatig wandelingen maakt en hem tijd en aandacht kan geven. Ze kunnen zich aanpassen aan zowel appartementen als huizen met een tuin, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze genoeg beweging krijgen en niet te lang alleen worden gelaten.

Kenmerken van een Puggle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 32-38 cm. Teef: 32-38 cm
  • Gewicht: Reu: 6-13 kg. Teef: 6-13 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Puggle

De Puggle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Puggle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test