Puggle

De Puggle: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Puggle

De Puggle is een kruising van twee rassen: de Mopshond en de Beagle. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter van een Puggle

Het uiterlijk van de Puggle varieert sterk. Een ideale Puggle heeft een atletisch, iets langer lichaam als dat van een Beagle. Ze hebben ook een slankere en langere snuit. Puggle's behouden de grote, ronde ogen, gekrulde staart en rimpels van de Mops.

Temperament van een Puggle

De Puggle is aanhankelijk en actief. Ze gedijen op aandacht en menselijke interactie. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Als ze zich vervelen of eenzaam voelen kunnen ze destructief worden en onophoudelijk blaffen. Ze kunnen goed met kinderen, honden en andere huisdieren en zijn geschikte speelkameraadjes. Puggle's zijn vriendelijk tegenover vreemden, maar ze zullen blaffen als er bezoek komt of als ze vreemde geluiden horen.

Verzorging van een Puggle

Af en toe borstelen met een stevige borstel is een vereiste voor de Puggle. De rimpels en de oren moeten regelmatig worden gereinigd. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals slecht tegen warmte kunnen, huidinfecties, ooginfecties en ademhalingsproblemen.

Vacht van een Puggle

De vacht van de Puggle is dicht, recht, kort, glanzend en glad. Het is van een fijne structuur en er is geen bevedering en er zijn geen krullen. De kleur van de vacht is er in het rood gestroomd, effen wit, effen rood, of bont Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Puggle

De Puggle heeft de neiging om te koppig te zijn en het kan zeer moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met beloning stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Puggle

De Puggle heeft veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Zij zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen en een breed scala van veilig speelgoed hebben om mee te spelen. Het beste is een stevig omheinde tuin met veel ruimte om er te kunnen ravotten en rennen. Wandelen met de baas vinden ze heerlijk.

Kenmerken van een Puggle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:null
  • Schofthoogte: 32 - 38cm
  • Gewicht: 6-13 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Puggle

Van een Puggle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test