Rasbeschrijving van de Cavapoo

De Cavapoo, ook bekend als de Cavadoodle, is ontstaan door de kruising van twee rassen: Cavalier King Charles Spaniël en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en het zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter van een Cavapoo

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Cavapoo zijn hun lange oren. Het zijn compacte, kleine tot middelgrote honden en beschikken over een ronde, expressieve kop. De Cavapoos zijn slimme honden en zijn alert. De interactie tussen de Cavapoo met kinderen is doorgaans goed.

Temperament van een Cavapoo

De Cavapoo is aanhankelijk, trouw, vriendelijk, goedmoedig, speels en sociaal. Ze doen het goed met honden en niet-honden huisdieren. De Cavapoo zal gaan blaffen bij ongewone geluiden. Tevens is het een hond die gevoelig is voor verlatingsangst.

Verzorging van een Cavapoo

Afhankelijk van het type vacht zal de Cavapoo regelmatig geborsteld moeten worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden en de nagels regelmatig te (laten) knippen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, patellaluxatie, oogziekte , huidproblemen en epilepsie.

Vacht van een Cavapoo

De vacht van de Cavapoo kan krullend of zacht, zijdeachtig en licht golvend zijn.

Trainen en opvoeden van een Cavapoo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Cavapoo kan moeilijk zijn om zindelijk te zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cavapoo

De Cavapoo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende uitgelaten worden. Ze gedijen op de dagelijkse veilig aangelijnd wandelen en speelsessies. Het is een relatief actief ras, en ze zullen zich niet aan passen aan de levensstijl van hun baas. De behoefte aan activiteiten zal er altijd zijn.

Kenmerken van een Cavapoo

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 27 - 38cm
Gewicht: 2 - 9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Cavapoo Oogontsteking   Heupdysplasie   Patellaluxatie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test