Cavapoo

Alles wat je wilt weten over de Cavapoo

Rasbeschrijving van de Cavapoo

De Cavapoo, ook bekend als de Cavadoodle, is ontstaan door de kruising van twee rassen: Cavalier King Charles Spaniël en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en het zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter van een Cavapoo

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Cavapoo zijn hun lange oren. Het zijn compacte, kleine tot middelgrote honden en beschikken over een ronde, expressieve kop. De Cavapoos zijn slimme honden en zijn alert. De interactie tussen de Cavapoo met kinderen is doorgaans goed.

Temperament van een Cavapoo

De Cavapoo is aanhankelijk, trouw, vriendelijk, goedmoedig, speels en sociaal. Ze doen het goed met honden en niet-honden huisdieren. De Cavapoo zal gaan blaffen bij ongewone geluiden. Tevens is het een hond die gevoelig is voor verlatingsangst.

Verzorging van een Cavapoo

Afhankelijk van het type vacht zal de Cavapoo regelmatig geborsteld moeten worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden en de nagels regelmatig te (laten) knippen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, patellaluxatie, oogziekte , huidproblemen en epilepsie.

Vacht van een Cavapoo

De vacht van de Cavapoo kan krullend of zacht, zijdeachtig en licht golvend zijn.

Trainen en opvoeden van een Cavapoo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Cavapoo kan moeilijk zijn om zindelijk te zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cavapoo

De Cavapoo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende uitgelaten worden. Ze gedijen op de dagelijkse veilig aangelijnd wandelen en speelsessies. Het is een relatief actief ras, en ze zullen zich niet aan passen aan de levensstijl van hun baas. De behoefte aan activiteiten zal er altijd zijn.

Kenmerken van een Cavapoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 27 - 38cm
  • Gewicht: 2 - 9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Cavapoo

Van een Cavapoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test