Rasbeschrijving van de Cavapoo

De Cavapoo, ook bekend als de Cavadoodle, is ontstaan door de kruising van twee rassen: Cavalier King Charles Spaniël en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en het zijn populaire metgezellen geworden.

Karakter

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Cavapoo zijn hun lange oren. Het zijn compacte, kleine tot middelgrote honden en beschikken over een ronde, expressieve kop. De Cavapoos zijn slimme honden en zijn alert. De interactie tussen de Cavapoo met kinderen is doorgaans goed.

Temperament

De Cavapoo is aanhankelijk, trouw, vriendelijk, goedmoedig, speels en sociaal. Ze doen het goed met honden en niet-honden huisdieren. De Cavapoo zal gaan blaffen bij ongewone geluiden. Tevens is het een hond die gevoelig is voor verlatingsangst.

Verzorging

Afhankelijk van het type vacht zal de Cavapoo regelmatig geborsteld moeten worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden en de nagels regelmatig te (laten) knippen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, patellaluxatie, oogziekte , huidproblemen en epilepsie.

Vacht

De vacht van de Cavapoo kan krullend of zacht, zijdeachtig en licht golvend zijn.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Cavapoo kan moeilijk zijn om zindelijk te zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Cavapoo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende uitgelaten worden. Ze gedijen op de dagelijkse veilig aangelijnd wandelen en speelsessies. Het is een relatief actief ras, en ze zullen zich niet aan passen aan de levensstijl van hun baas. De behoefte aan activiteiten zal er altijd zijn.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 27 - 38cm
Gewicht: 2 - 9 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Sandra

geplaatst op 13 juli 2018 | 13:01

Wij zijn op zoek naar een cavapoo pup, bij voorkeur rood/bruin of blenheim. Wie weet een goede Fokker of krijgt een thuisnetwerk?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test