Rasbeschrijving van de Cavachon

De Cavachon is ontstaan door het kruisen van twee rassen, namelijk de Cavalier King Charles Spaniel en Bichon Frise. Zij worden doorgaans aangeduid als "designer honden". Het zijn erg populaire metgezellen geworden, met name voor mensen die last hebben van een allergie.

Karakter

Ze zijn klein tot middelgroot en de Cavachon heeft grote expressieve ogen en een sportieve uitstraling. Het is een hond die alert, stevig, geanimeerd en levendig is.

Temperament

De Cavachon is lekker aanhankelijk, is liefdevol en er zit geen kwaad in. Ze willen erg graag bij de familie zijn en kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze komen het beste tot hun recht bij al wat oudere attente kinderen. De Cavachon zal over het algemeen goed op kunnen schieten met honden, katten en andere huisdieren. Het is een hond die alles behalve agressief is, maar zullen zeker de familie waarschuwen als er bezoek komt of als ze ongewone geluiden horen.

Verzorging

Afhankelijk van het type vacht heeft de Cavachon een regelmatige wasbeurt en trimbeurt nodig. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op vuil en mondhygiëne is belangrijk om vroegtijdig verlies van tanden te voorkomen. De Cavachon kan gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oorontsteking, huidproblemen, gevoeligheid voor vlooienbeten, hartproblemen en heupdysplasie

Vacht

De vacht van de Cavachon kan zijdeachtig en licht golvend of losse krullen zijn.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Cavachon kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Cavachon is binnen relatief actief. Ze zijn goed geschikt voor een appartement. Ze genieten van familie-activiteiten, veilig aangelijnde wandelingen en spelen in een veilig omheinde tuin.
Bron foto: Carlos Luis Quesada, Messi2011, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 30 - 40cm
Gewicht: 4 - 9KG
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test