Rasbeschrijving van de Cavachon

De Cavachon is ontstaan door het kruisen van twee rassen, namelijk de Cavalier King Charles Spaniel en Bichon Frise. Zij worden doorgaans aangeduid als "designer honden". Het zijn erg populaire metgezellen geworden, met name voor mensen die last hebben van een allergie.

Karakter van een Cavachon

Ze zijn klein tot middelgroot en de Cavachon heeft grote expressieve ogen en een sportieve uitstraling. Het is een hond die alert, stevig, geanimeerd en levendig is.

Temperament van een Cavachon

De Cavachon is lekker aanhankelijk, is liefdevol en er zit geen kwaad in. Ze willen erg graag bij de familie zijn en kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze komen het beste tot hun recht bij al wat oudere attente kinderen. De Cavachon zal over het algemeen goed op kunnen schieten met honden, katten en andere huisdieren. Het is een hond die alles behalve agressief is, maar zullen zeker de familie waarschuwen als er bezoek komt of als ze ongewone geluiden horen.

Verzorging van een Cavachon

Afhankelijk van het type vacht heeft de Cavachon een regelmatige wasbeurt en trimbeurt nodig. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op vuil en mondhygiƫne is belangrijk om vroegtijdig verlies van tanden te voorkomen. De Cavachon kan gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oorontsteking, huidproblemen, gevoeligheid voor vlooienbeten, hartproblemen en heupdysplasie

Vacht van een Cavachon

De vacht van de Cavachon kan zijdeachtig en licht golvend of losse krullen zijn.

Trainen en opvoeden van een Cavachon

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Cavachon kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cavachon

De Cavachon is binnen relatief actief. Ze zijn goed geschikt voor een appartement. Ze genieten van familie-activiteiten, veilig aangelijnde wandelingen en spelen in een veilig omheinde tuin.
Bron foto: Carlos Luis Quesada, Messi2011, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Cavachon

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 30 - 40cm
Gewicht: 4 - 9KG
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Cavachon HartinsufficiĆ«ntie - DCM   Oorontsteking   Vlooien   Heupdysplasie   Allergieen 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test