Labrador Retriever

Alles wat je wilt weten over de Labrador Retriever

Rasbeschrijving van de Labrador Retriever

Oorsprong in Newfoundland in 1700, werd de Labrador Retriever geïmporteerd naar Engeland in de vroege jaren van 1800. Dit ras behoort tot de oudste van de moderne erkende rassen. Hun veelzijdigheid en eindeloze positieve kenmerken maken de Labrador Retriever een populair huisdier.

Karakter van een Labrador Retriever

De Labrador Retriever is medium in grootte, sterk, atletisch en goed uitgebalanceerd. Ze zijn vriendelijk, extravert en bezitten een heel lieve persoonlijkheid. Er zijn twee soorten van Labrador: De Amerikaanse, die is lang en slank, en het Engels, dat is meer dik en zwaar. Dit sportieve ras is bedreven in de jacht en in het apporteren. Labrador Retrievers zijn trouwe metgezellen en zeer gerespecteerd door hun liefdevolle natuur.

Temperament van een Labrador Retriever

Dit ras is zeer intelligent, loyaal, en diep toegewijd. De Labrador Retriever is betrouwbaar, aanhankelijk, en zijn helemaal blij met menselijk gezelschap en aandacht. Ze zijn absoluut geweldig met kinderen en kunnen zeer goed opschieten met andere honden. Ze kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden en zijn goede waakhonden. Dit ras kan niet goed tegen lang alleen zijn.

Verzorging van een Labrador Retriever

De Labrador Retriever vereist een regelmatige verzorging met een stevige borstel. Speciale aandacht moet worden besteed aan de ondervacht om klitten te voorkomen. Labrador Retrievers zijn gevoelig voor elleboog en heupdysplasie, oogaandoeningen.

Vacht van een Labrador Retriever

De Labrador Retriever heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, kort, zeer dicht en hard in textuur. De ondervacht is zacht, weerbestendig en beschermt dit ras tegen de kou, alle soorten bodembedekkers en water. De kleur van de vacht komt in chocolade, zwart en geel.

Trainen en opvoeden van een Labrador Retriever

Dit ras is makkelijk te trainen. Vroege socialisatie en basisgehoorzaamheid worden aanbevolen. De Labrador Retriever is zeer sterk en moet worden geleerd om niet te trekken aan de lijn. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Ze blinken uit in het opsporen, politie werken, zoek-en reddingsacties, behendigheid, concurrerende gehoorzaamheid, gids voor de blinden en als diensthond voor gehandicapten.

Activiteit en bewegen van een Labrador Retriever

Heerlijk, temperamentvol en energiek, de Labrador Retriever heeft veel beweging nodig. Ze genieten van familie speelsessies, wandelen, zwemmen en plekken om te rennen en vrij te kunnen ravotten. Dit ras zal het goed doen in een appartement onder de voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Labrador Retriever

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 55-57cm Teef 52-55 cm
  • Gewicht: Reu 30-35 kg, Teef 25-30 kg
Grootte:
5
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Labrador Retriever

Van een Labrador Retriever is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test